Νίκη για τις ... "σαρδέλες" στην εκπνοή! (2007)

Η σεζόν 2007-2008 ήταν μια από τις χειρότερες του ΠΑΟΚ από το 2000 και εδώθε...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Νίκη για τις ... "σαρδέλες" στην εκπνοή! (2007)

Η ομάδα με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της, αλλά με ρόστερ περιορισμένων δυνατοτήτων τερμάτισε τελικά 9η και καταϊδρωμένη, ισόβαθμη με τη γριά στους 35 βαθμούς, άλλους τόσους πίσω από τον πρωταθλητή εκείνης της περιόδου.

Σαν σήμερα στις 11/11/2007, υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Εργοτέλη, σε παιχνίδι που έγινε μπροστά σε 8.000 θεατές (6.364 τα εισιτήρια). Μπορεί ο κόσμος να ήταν λίγος, όμως δεν έλειψε το πάθος στις εξέδρες της Τούμπας, καθώς διαφαινόταν ολοκάθαρα πως κάτι καλό θα ερχόταν στα χρόνια που ακολουθούσαν...

Η ομάδα είχε θέληση, πάθος, κατοχή και κυκλοφορία μπάλας, αλλά δεν είχε την ποιότητα μπροστά για να καταφέρει να σπάσει την άμυνα του Εργοτέλη. Τελικά ο Σάλμον που πέτυχε το δεύτερο γκολ του στο πρωτάθλημα και το τρίτο συνολικά ως τότε με την φανέλα του Δικεφάλου (έχει σκοράρει και στο Κύπελλο) έδωσε την νίκη τρία μόλις λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης φέρνοντας την ανακούφιση στις εξέδρες της Τούμπας.

Ο διαιτητής Ρωμανός Κοντογιαννίδης διέκοψε δέκα λεπτά την αναμέτρηση στο 15' για ένα πανό που κρεμάστηκε στα κάγκελα και έπεσε αρκετά ο ρυθμός του αγώνα που ήταν αρκετά καλός μέχρι εκείνο το σημείο. Έτσι το πρώτο 45' τελείωσε να... συγκινήσει κανέναν.

To πανό για τον Κωστάκη ενόχλησε τον διαιτητή...

Ενώ αυτό που ίσως θα μπορούσε να τον πειράξει... καθόλου... 

Στην επανάληψη όμως και με την είσοδο του Μπαλάφα στην θέση του Μουμίν οΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του, κυκλοφόρησε την μπάλα, έκλεισε στα καρέ τους Κρητικούς και πίεσε για την νίκη. Κι όμως η ομάδα του Καραγεωργίου «άντεχε» και μάλιστα έβγαινε με αξιώσεις στην αντεπίθεση χάρη στην εμπειρία του Γραμμόζη και το ταλέντο και την οξυδέρκεια του Ογκνιένοβιτς.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα έχασε στο 61' Μαλεζάς όταν μετά από κόρνερ του Γεωργιάδη από τα δεξιά, και κεφαλιά πάσα του Μπαλάφα, ο κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ έπιασε νέα κεφαλιά, με τον Δασκαλάκη, να επεμβαίνει σωτήρια και να στέλνει στην μπάλα κόρνερ.

Η λύτρωση ήρθε τελικά για το σύνολο του Φερνάντο Σάντος στο 87', όταν ο Γκονζάλες που είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο έξι λεπτά πριν έκανε εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά, και ο Σάλμον με προβολή σημείωσε το 1-0.

Καλύτεροι του αγώνα ήταν οι Γεωργιάδης και Μπαϊάνο, αλλά πολύ καλός και ο Μπαλάφας που μπήκε ως αλλαγή, όπως και σταθερός ο Μαλεζάς.

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Φερνάντεζ, Κωνσταντινίδης (79' Γκονζάλες), Μουμίν (46' Μπαλάφας), Μπαΐάνο, Μελίσσης, Χριστοδουλόπουλος (71' Βρύζας), Χαραλάμπους, Σνάουτσερ, Γεωργιάδης, Σάλμον, Μαλεζάς.

Εργοτέλης: (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Μιλάντιν, Χίμπλινκγερ, Χάτζι (44' Φραγκουλάκης), Ογκνιένοβιτς, Τζούνιορ, Μπουντιμίρ, Κορδονούρης, Κεφαλούκος (37' Τάσιτς), Γραμμόζης, Θεοδωρίδης (87' Κοτσιανικούλης).

Οι δηλώσεις του Φερνάντο Σάντος:

"Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, στο πρώτο ημίχρονο του οποίου δεν ήμασταν καλοί. Ο Εργοτέλης το εκμεταλλεύτηκε αυτό. Είχαμε αδυναμίες στον επιθετικό τομέα, μικρή κινητικότητα και δώσαμε χώρο στον αντίπαλο. Για να κερδίσουμε το παιχνίδι ήταν φανερό ότι έπρεπε να αλλάξουμε την τακτική μας, να πιέσουμε περισσότερο ώστε να αναγκάσουμε τον Εργοτέλη να κάνει λάθη. Εκεί κρίθηκε και η νίκη στο τέλος. Έγινε μεγάλη προσπάθεια. Παίξαμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά όχι όσο θα έπρεπε. Όλα ήρθαν θετικά λόγω της μεγάλης προσπάθειας. Αποδεικνύεται τελικά ότι για να κερδίσουμε πρέπει να παίξουμε καλά. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό να μπορεί μία ομάδα να κερδίζει ακόμα και όταν η απόδοσή της δεν είναι υψηλή.

Ο Εργοτέλης σήμερα ήταν πολύ οργανωμένος στην άμυνα, άρα εμείς έπρεπε να βρούμε τους τρόπους να πιέσουμε τους παίκτες του ώστε να κάνουν λάθη. Πέρασε μία εβδομάδα από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Στη διάρκεια αυτών των ημερών τονίσαμε ότι δεν παίξαμε πολύ καλά στο Καραϊσκάκη και ότι έπρεπε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο για να αποφύγουμε τα λάθη που μας κόστισαν εκεί το θετικό αποτέλεσμα. Αυτό κάναμε σήμερα στο δεύτερο ημίχρονο και πήραμε τους τρεις βαθμούς."

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...