Πέρυσι 9, φέτος μόλις 1!

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ στη διάρκεια της περσινής σεζόν ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από μυϊκούς τραυματισμούς, σε ένα πρόβλημα που εξελίχθηκε σε μάστιγα για τον «Δικέφαλο».
Πηγή: paok24.com
Πέρυσι 9, φέτος μόλις 1!

Οι «ασπρόμαυροι» για μεγάλο διάστημα στην περσινή αγωνιστική περίοδο είχαν μόνιμα ένα μέρος του ρόστερ τους στα... pits, κάτι που περιόριζε σημαντικά τις επιλογές του προπονητικού τιμ και δυσκόλευε τη διαχείριση σε διαστήματα με πολλούς αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το Νο1 πρόβλημα που ταλαιπώρησε πέρυσι τον ΠΑΟΚ έχει, ευτυχώς μέχρι στιγμής, εξαφανιστεί τη φετινή σεζόν.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο Τζάλμα Κάμπος, ο οποίος υπέστη χτες θλάση στους προσαγωγούς, είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου» που αντιμετωπίζει φέτος μυϊκό τραυματισμό, την ώρα που πέρυσι την ίδια περίοδο ο ΠΑΟΚ μετρούσε ήδη 9 θλάσεις!

Θυμηθείτε το χρονικό των ατελείωτων μυϊκών προβλημάτων των «ασπρόμαυρων» έως τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου:

22 Ιουλίου: Θλάση δεύτερου βαθμού στον αριστερό δικέφαλο για τον Χαρίση.

20 Αυγούστου: Θλάση στους ισχιοκνημιαίους για τον Δημήτρη Πέλκα.

23 Αυγούστου: Θλάση δεύτερου προς τρίτου βαθμού στους προσαγωγούς για τον Γκόικο Τσίμιροτ.

14 Σεπτεμβρίου: Ο Μάριν Λέοβατς παθαίνει θλάση δευτέρου βαθμού στον αριστερό δικέφαλο.

5 Οκτωβρίου: Θλάση δευτέρου βαθμούς στους προσαγωγούς για τον Κωνσταντινίδη.

11 Οκτωβρίου: Θλάση στη γάμπα για τον Στέλιο Κίτσιου, ο οποίος αποχωρεί τραυματίας από το παιχνίδι με την Εθνική Ελλάδας.

26 Οκτωβρίου: Θλάση πρώτου βαθμού στους προσαγωγούς για τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ.

28 Οκτωβρίου: Θλάση πρώτου βαθμού στη γάμπα για τον Εγιάλ Γκολάσα.

3 Νοεμβρίου: Θλάση στον αριστερό δικέφαλο για τον Μαρίν Λέοβατς, με τον Κροάτη να αντιμετωπίζει για δεύτερη φορά στο ξεκίνημα της περσινής χρονιάς το ίδιο πρόβλημα.

Με τους μυϊκούς τραυματισμούς να αποτελούν συνέπεια πολλών παραγόντων, στον ΠΑΟΚ συνειδητοποίησαν μετά από λεπτομερή έρευνα στο δεύτερο εξάμηνο της περσινής σεζόν, ότι ο βασικός λόγος των πολλών μυϊκών τραυματισμών είναι η απουσία υποδομών αποκατάστασης.

Για αυτό τον λόγο προχώρησαν στην πρόσληψη ειδικών γυμναστών για την αποκατάσταση της ομάδας, αλλά και στην πραγματοποίηση βελτιωτικών έργων στο προπονητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα να δουλεύει η ομάδα με επαγγελματικό τρόπο στην αποθεραπεία των παικτών.

Παράλληλα, σημαντικός παράγοντας ήταν και η βελτίωση του επαγγελματισμού των ποδοσφαιριστών, κάτι που σχετίζεται με τη δουλειά τους πριν και μετά την προπόνηση, αλλά και με τη σωστή διατροφή τους.

Φαίνεται ότι οι προσπάθειες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ πιάνουν τόπο, καθώς παρότι βρισκόμαστε ακόμα στο ξεκίνημα της χρονιάς, η σύγκριση των τραυματισμών πέρυσι και φέτος στην ίδια χρονική περίοδο δείχνει τη δραστική βελτίωση που υπάρχει.

Η ελπίδα όλων και το μεγάλο «στοίχημα» είναι να υπάρχει ανάλογη συνέχεια μέσα στη σεζόν, έτσι ώστε να φύγει και η... φοβία που υπάρχει ακόμα στην ομάδα από όσα συνέβησαν πέρυσι.

Διαβάστε ακόμη...