Μετά τον Λί ο Ντάντε: Καλμαζίδης είσαι!

Απο inpaok.com : Πέρσι στα μέσα στης σεζόν ο Γιάννης Καλμαζίδης έκανε το κόλπο γκρόσο με την προσθήκη του Ντέιβιντ Λι.
Πηγή: inpaok.com
Μετά τον Λί ο Ντάντε: Καλμαζίδης είσαι!

Ο προπονητής του Δικεφάλου ήταν αυτός που γνώριζε τον παίκτη αλλά το κυριότερο ήταν πως γνώριζε και τον… τρόπο να τον φέρει.

Ο Έλληνας προπονητής εκμεταλλεύτηκε τις γνωριμίες του με το προπονητικό τιμ της Εθνικής Αμερικής και κατάφερε (φυσικά και με τα χρήματα του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ που χρηματοδοτεί κατά μεγαλύτερο ποσοστό την ομάδα), να πείσει στον Αμερικανό παικταρά να έρθει στην Θεσσαλονίκη. Η ηγετική μορφή του Λι στο μπλοκ του ΠΑΟΚ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το ίδιο συνέβη και με τον Γιαμπλόνσκι που ήρθε… πακέτο.

Τώρα ήταν ξανά ο Καλμαζίδης που έκανε τις πρώτες και σημαντικές επαφές με τον Βραζιλιάνο Ντάντε αλλά και τον ατζέντη του που γνώριζε αρκετά καλά. Ο Ντάντε μάλιστα είχε στη συνέχεια και συζητήσεις με τον Εράντο Γκόμεζ με τον οποίος είναι φίλοι και πρώην συμπαίκτες Βέβαια σχεδόν σε όλες τις μεταγραφές τον σημαντικότερο ρόλο τον έχει παίξει ο Έλληνας προπονητής. Απλά αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Καλμαζίδη στον ΠΑΟΚ που εκτός από εξαιρετικός προπονητής με μεγάλη εμπειρία, έχει τις γνώσεις και τις γνωριμίες για να στήσει μία ομάδα και αποτελεί εγγύηση των επιλογών. Επίσης σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως ο Καλμαζίδης είναι και ο λόγος που αρκετοί παίκτες λένε το ναι στον ΠΑΟΚ, είτε επειδή έχουν παίξει παλιότερα υπό τις οδηγίες τους είτε επειδή έχουν ακούσει τα καλύτερα για αυτόν.

Διαβάστε ακόμη...