«Αδέρφια ΠΑΟΚ και Παρτιζάν»

Από arenafm.gr: Ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους πιο αγαπητούς ξένους που πέρασαν από την Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ έγινε αναπόσπαστο μέρος της ζωής του.
Πηγή: arenafm.gr
«Αδέρφια ΠΑΟΚ και Παρτιζάν»

«Έρχομαι συχνά στην Τούμπα και βλέπω αγώνες του ΠΑΟΚ. Έχω πολλούς φίλους μέσα στην ομάδα και γενικότερα στην Θεσσαλονίκη» τόνισε στην συνέντευξη που παραχώρησε στην «Α», στην οποία μίλησε για τον ΠΑΟΚ, την Παρτιζάν και τον Ιβάν Σαββίδη.

Πλέον, είναι εκπρόσωπος ποδοσφαιριστών με έδρα το Βελιγράδι και φυσικά θα δώσει το παρών στο αυριανό ιστορικό φιλικό.

-Ζβόνιμιρ καλησπέρα. Πώς νιώθεις που έρχεται ο ΠΑΟΚ να παίξει φιλικό στο Βελιγράδι;

«Είμαι πολύ χαρούμενος, είναι δύο ομάδες του λαού, με ίδια χρώματα και αδελφοποιημένες επί της ουσίας. Πιστεύω ότι θα δημιουργήσουν μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα οι οπαδοί των δύο ομάδων στις κερκίδες. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι και για μένα, γιατί τα έξι χρόνια που έπαιξα στην Παρτιζάν και τα σχεδόν δυο χρόνια που φόρεσα την φανέλα του ΠΑΟΚ, ήταν τα καλύτερα της καριέρας μου. Είμαι πολύ περήφανος που έπαιξα σ' αυτές τις δύο ομάδες».

«ΕΝΙΩΘΑ ΣΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ»

-Τι θυμάσαι από την καριέρα σου στον ΠΑΟΚ;

«Θυμάμαι πάρα πολλά. Τα ντέρμπι, την Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ, όπως και η Παρτιζάν, είναι μεγάλη ομάδα, με τρομερά παθιασμένους οπαδούς. Κάθε παίκτης θα ήθελε να έχει παίξει σ' αυτές τις δύο ομάδες. Οι Έλληνες είναι πολύ 'ζεστοί' άνθρωποι, σαν τους Σέρβους. Είμαστε σαν αδέρφια. Ένιωθα σαν στο σπίτι μου στον ΠΑΟΚ και στην Θεσσαλονίκη».

-Ποιο γκολ σου έχει μείνει στην μνήμη;

«Όχι, πάντως ένα γκολ από φάουλ (σ.σ. γέλια). Ομορφότερο θεωρώ ότι ήταν το γκολ με τον Πλατανιά στην Τούμπα που είχε αναδειχθεί από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ το καλύτερο γκολ του 2013. Μου είχε κάνει μία ωραία μπαλιά ο Λούκας, στόπαρα την μπάλα, περνώντας την πάνω από τον αντίπαλο και την έστειλα στην γωνία της εστίας».

-Αντιλαμβάνεσαι, όταν έρχεσαι στην Θεσσαλονίκη, την αγάπη του κόσμου του ΠΑΟΚ;

«Ναι, εισπράττω την εκτίμηση και τον σεβασμό τους. Είμαι ευγνώμων για την αγάπη των οπαδών του ΠΑΟΚ. Νιώθω σαν στο σπίτι μου στην Θεσσαλονίκη. Ήρθα στον ΠΑΟΚ κάπως μεγάλος. Πολλές φορές σκέφτομαι ότι έπρεπε να έρθω νεότερος. Εάν έπαιρνα μεταγραφή στον ΠΑΟΚ γύρω στα 30, θα έπαιζα καλύτερα και θα πρόσφερα περισσότερα».

«Ο ΠΑΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΙΤΛΟΥΣ»

«Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη ομάδα σε σχέση με πέρυσι» επεσήμανε ο Βούκιτς και πρόσθεσε πως «διαθέτει πολύ καλό έμψυχο υλικό φέτος. Νομίζω, ότι διαθέτει την ποιότητα να προκριθεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Οι επιτυχίες στην Ευρώπη είναι απαραίτητες για τις μεγάλες ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ.

Στην Ελλάδα πρέπει να παλέψει για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Εάν δεν τα καταφέρει τουλάχιστον να πάρει το κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και οι μεγάλες ομάδες πρέπει να κερδίζουν τίτλους. Τόσα χρόνια ξεκινάει για το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός τελικά το παίρνει, πριν συμπληρωθεί το πρώτο εξάμηνο της σεζόν, με 30 βαθμούς διαφορά.

Ο ΠΑΟΚ έχει όλα όσα χρειάζεται μία ομάδα για να κερδίζει τίτλους. Ισχυρό μεγαλομέτοχο, πολύ κόσμο και ιστορία. Η Παρτιζάν κάθε χρόνο παίρνει το πρωτάθλημα ή το κύπελλο στην Σερβία. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο ΠΑΟΚ.
Εύχομαι στο μέλλον να πηγαίνει μόνο ψηλότερα. Την Παρασκευή (σ.σ. αύριο) θα πάω στο ξενοδοχείο του ΠΑΟΚ να δω την αποστολή. Είμαι φίλος με τον Κλάους, τον Γλύκο, τον Τζαβέλλα και τον Τσίμιροτ».

«Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ»

«Ο κ. Σαββίδης αγαπάει τον ΠΑΟΚ και έχει κάνει πολλά για την ομάδα. Οι παίκτες πρέπει να πάρουν έναν τίτλο για να δώσουν και σ' αυτόν μία χαρά και στον κόσμο. Επί τη ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον κόσμο του ΠΑΟΚ για όλα. Με έκαναν να νιώθω σαν στο σπίτι μου. Δεν συμπλήρωσα ούτε καν δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ, αλλά μου φάνηκε λες και ήταν πολύ περισσότερα» υπογράμμισε ο 37χρονος, πλέον, Σέρβος βετεράνος άσος, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναλάβει πόστο στον ΠΑΟΚ στο μέλλον, εάν του κατατεθεί πρόταση.

Διαβάστε ακόμη...