Διαιτητικά όργια με Κύρο Βασσάρα και στη Ρουμανία!

Από sdna.gr: Δεν βράζουν μόνο στην Ελλάδα με τους ορισμούς του Κύρου Βασσάρα, αλλά και στη Ρουμανία όπου ο παλαίμαχος ρέφερι είναι αρχιδιαιτητής!
Πηγή: sdna.gr
Διαιτητικά όργια με Κύρο Βασσάρα και στη Ρουμανία!

Ο Κύρος Βασσάρας εκτός από επιδιαιτητής στη Super League, είναι και επικεφαλής διαιτησίας στο ρουμανικό πρωτάθλημα τιμωρώντας μάλιστα σήμερα διαιτητή με 6 μήνες αποκλεισμό λόγω λαθών.

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας στη Ρουμανία αντέδρασε μετά τα τελευταία σοβαρά διαιτητικά λάθη που συμβαίνουν στο πρωτάθλημα με τον Κύρο Βασσάρα να ηγείται.

Ο αθλητικός διευθυντής της Ντιναμό Βουκουρεστίου, Ιονέλ Ντανσιουλέσκου κάλεσε την Κυριακή την παραίτηση της ΚΕΔ μετά τα λάθη στο Μποτοτσάνι - Ντιναμό Βουκουρεστίου (2-1), αλλά και τα φαλτσοσφυρίγματα σε άλλους αγώνες της μεγάλης κατηγορίας του ρουμανικού πρωταθλήματος όπως το Κραϊόβα - Στεάουα Βουκουρεστίου.

Ετσι, μπάχαλο δεν έχει γίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και το ρουμανικό με σχεδόν όλες τις ομάδες να διαμαρτύρονται για τους ορισμούς και τα σφυρίγματα των επιλογών του Κύρου Βασσάρα.

Η ΚΕΔ της Ρουμανίας που ηγείται ο Κύρος Βασσάρας έβγαλε μια ανακοίνωση με το τι θα κάνει πράξη. Αναλυτικά:

«Λαμβάνοντας υπόψη την απόδοση των διαιτητών και των βοηθών στα τελευταία παιχνίδια η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας διαπίστωσε τα εξής:

- Οι διαιτητές και βοηθοί διαιτητές που απέτυχαν να εφαρμόσουν σωστά τους Νόμους και δεν ακολούθησαν τις συστάσεις.

- Καλούμε όλους τους διαιτητές και τους βοηθούς σε μια συνάντηση που θα συζητηθεί η απόδοση τους τη φετινή σεζόν (η συνεδρίαση θα γίνει στις 10-11 Οκτωβρίου).

- Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας θα αναπτύξει και θα υποστηρίξει όλες τους διαιτητές οι οποίοι εκτελούν, σύμφωνα με τις συστάσεις και τις προσδοκίες που καθορίζονται από την ΚΕΔ και την UEFA.

- Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας παρακολουθεί συνεχώς και αναλύει την απόδοση των διαιτητών, και στη χειμερινή διακοπή θα αποφασίσει για τη σύνθεση των πινάκων κατά το δεύτερο μέρος του πρωταθλήματος.

- Όσον αφορά τους διαιτητές στο παιχνίδι της για την 3η φάση του Κυπέλλου Ρουμανίας ανάμεσα σε ACS Recea και Metalurgistul CF Cugir (9-0), η ΚΕΔ αποφάσισε ότι δεν θα πρέπει να οριστούν σε κανένα παιχνίδι για τους επόμενους 6 μήνες».

Όπως αναφέρουν οι Ρουμάνοι ο επικεφαλής της Διαιτησίας, Κύρος Βασσάρας πήρε μια μεγάλη απόφαση με την τιμωρία του διαιτητή της αναμέτρησης που άφησε να γίνουν τέσσερις αλλαγές, ενώ ο κανονισμός είναι για τρεις!

Διαβάστε ακόμη...