Περιμένουν καλύτερο Τζάλμα

Από arenafm.gr: Η απόκτηση του Τζάλμα Κάμπος συνοδεύτηκε από μεγάλες προσδοκίες.
Πηγή: arenafm.gr
Περιμένουν καλύτερο Τζάλμα

Επιλέχθηκε από τον Λούμπος Μίχελ και τον Βλάνταν Ίβιτς, ως αντικαταστάτης του Ρόμπερτ Μακ. Ήρθε ως ο ταχύς παίκτης που θα αναλάβει τον ρόλο του Σλοβάκου στον διεμβολισμό της αντίπαλης άμυνας.

Ξεκίνησε εντυπωσιακά στα φιλικά παιχνίδια της προετοιμασίας, αλλά στα περισσότερα επίσημα ματς μέχρι τώρα (με εξαίρεση τον αγώνα στο Άμστερνταμ), κινείται στα... ρηχά νερά, δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που θα καθορίσουν την εξέλιξη του αγώνα, αναλώνεται σε κάποια άσκοπα σπριντ, σουτ και ντρίπλες έξω από την περιοχή και γενικά δεν λειτουργεί σε καμία περίπτωση ως αντί-Μακ.

Περισσότερο τον ρόλο του Μακ τον έχει αναλάβει ο πολύ καλύτερος φέτος Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος, όμως, είναι αδύνατο να κάνει τα πάντα σε όλα τα παιχνίδια μόνος του.

Οι προσδοκίες απόκτησης του Τζάλμα, από την αρχή δεν αντιστοιχούσαν στο βιογραφικό του, το οποίο περιορίζονταν σε καλές χρονιές με μικρομεσαίες τουρκικές ομάδες την τελευταία τετραετία, χωρίς, όμως, πολλά γκολ.

Ο Τζάλμα έπαιξε και στα οχτώ ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Συμπλήρωσε 708 λεπτά συμμετοχής έχοντας φτωχό απολογισμό με ένα γκολ και μηδέν ασίστ. Η άμεση ανάκαμψή του είναι απαραίτητη για την αποδοτικότητα της επιθετικής γραμμής, αφού αποτέλεσε ένα βασικότατο κομμάτι του αγωνιστικού σχεδιασμού που έγινε το καλοκαίρι.

Το μπάκραουντ του είναι γεγονός πως δεν ενθουσιάζει. Προφανώς, ο Μίχελ και ο Ίβιτς διέκριναν αναξιοποίητα προσόντα στον 29χρονο διεθνή από την Αγκόλα και τον έφεραν στην Τούμπα. Ας ελπίζουμε, ότι διέβλεψαν σωστά...

Διαβάστε ακόμη...