Από τον Μπανιώτη στο σήμερα

Από inpaok.com: Με αφορμή την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη (25/9) για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, θυμηθήκαμε ότι υπάρχουν 28 παίκτες που έχουν περάσει και από τις δύο ομάδες.
Πηγή: inpaok.com
Από τον Μπανιώτη στο σήμερα

Ο πρώτος από αυτούς ήταν ο Χάρης Μπανιώτης, ο οποίος είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα του 1985 με τον Δικέφαλο. Τον Δεκέμβριο του 1987 πήγε με μεταγραφή (την εποχή Κοσκωτά) στον Ολυμπιακό και τη σεζόν 1989-90, όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α' Εθνική η Ξάνθη, βρέθηκε στο ρόστερ της. Μάλιστα με δικό του γκολ η ακριτική ομάδα επικράτησε μέσα στην Τούμπα του ΠΑΟΚ με 0-1 στις 20/5/1990 στην πρώτη της επίσκεψη στην ιστορική έδρα του Δικέφαλου.

Στα σημερινά ρόστερ των δύο ομάδων, υπάρχουν δύο παίκτες που έχουν περάσει και από τους δύο συλλόγους.

O νεαρός αμυντικός της Ξάνθης, Αριστοτέλης Καρασαλίδης, ο οποίος είχε ξεκινήσει την καριέρα του από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ, αλλά και ο νεαρός χαφ της ακριτικής ομάδας, ο Κωνσταντίνος Κώστας (γεννημένος στις 29/5/1997), ο οποίος επίσης βγήκε από τα τμήματα υποδομής του Δικέφαλου.

Στη λίστα των κοινών παικτών υπάρχουν αρκετά μεγάλα ονόματα όπως ο Νίκος Αλαβάντας, ο Νίκος Καραγεωργίου, ο Στέλιος Βενετίδης, ο Χρήστος Καρυπίδης, ο Χρήστος Μαλαδένης, ο Γιώργος Τουρσουνίδης, ο Ζήσης Βρύζας, ο Πάρις Ζουμπούλης και πιο πρόσφατα ακόμη και ο Πάμπλο Γκαρσία!

Διαβάστε ακόμη...