«Βγάζουμε... παικταρά!»

Από metrosport.gr:Πώς ο πρόεδρος και ο προπονητής του ΠΑΟΚ έβαλαν χαμηλά στη μεταγραφική λίστα την υπόθεση απόκτησης επιθετικού.
Πηγή: metrosport.gr
«Βγάζουμε... παικταρά!»

Τα χαμόγελα των οπαδών του ΠΑΟΚ μετά το παλικαρίσιο διπλό στην Τρίπολη ήταν διάπλατα. Από τη μία ήταν η μεγάλη νίκη στην καταραμένη έδρα του Αστέρα και από την άλλη τα δύο γκολ ενός παιδιού που βγήκε από τις Ακαδημίες, του Ευθύμη Κουλούρη. Ο ΠΑΟΚ χτίζει παράδοση στην παραγωγή σπουδαίων επιθετικών (μετά τον Σαλπιγγίδη και τον Αθανασιάδη, έρχεται φουριόζος και ο 20χρονος φορ).

Για να φτάσει, όμως, στο σημείο ο «Κουλ» να πάρει την ευκαιρία σε ένα τόσο δύσκολο ματς από τον Βλάνταν Ίβιτς, προηγήθηκε μία συνειδητή, μεγάλη, απόφαση από τον 39χρονο τεχνικό και τον Λούμπος Μίχελ. «Έχουμε ένα αυθεντικό ταλέντο, βγάζουμε έναν.. παικταρά και πρέπει να τον στηρίξουμε» ήταν το μήνυμα που προέκυψε μέσα από τις συζητήσεις που είχαν από την έναρξη ακόμη της προετοιμασίας ο Σλοβάκος πρόεδρος της ΠΑΕ με τον Σέρβο προπονητή.

Ο Βλάνταν Ίβιτς, ως γνωστό, είχε δουλέψει δύο χρόνια με τον Κουλούρη, τον είδε να πετυχαίνει 25 γκολ (σπάζοντας το ρεκόρ του Κλάους) και να αποτελεί το μεγάλο όπλο του στην πορεία κατάκτησης του τίτλου για την Κ20. Από την αρχή εισηγήθηκε πολύ θετικά, γι' αυτό δεν έθεσε επιτακτικά το θέμα της απόκτησης φορ, προκειμένου να του δώσει χώρο να εξελιχθεί.

Τα διαδοχικά γκολ που σημείωσε στα πρώτα φιλικά ματς στην Ολλανδία έκαναν και τον Λούμπος Μίχελ να συμφωνήσει με τον Ίβιτς. Και έτσι, σε μία σύσκεψη που έγινε στο ξενοδοχείο στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, πήρε ξεκάθαρα θέση: «Πρέπει αυτό το παιδί να πάρει από εμάς ευκαιρία για να βγάλουμε έναν παίκτη από τις Ακαδημίες μας και να δείξουμε ότι η επένδυση που κάνουμε έχει αποτέλεσμα». Ο ΠΑΟΚ, δίπλα στους έτοιμους ποιοτικούς παίκτες, ήθελε να μπολιάσει και ένα δικό του αυθεντικό ταλέντο, δείχνοντας ξεκάθαρα ποια είναι πρόθεση για τη φιλοσοφία που θέλει να ακολουθήσει.

Κάπως έτσι έφτασε ο ΠΑΟΚ να βάλει χαμηλά στη μεταγραφική του λίστα την υπόθεση απόκτησης φορ. Έγινε προτεραιότητα μετά το 1-1 στο Άμστερνταμ με τον Άγιαξ, τότε που όλοι πίστεψαν ότι αυτός ο ΠΑΟΚ μπορούσε να διεκδικήσει με πολλές πιθανότητες την είσοδό τους στους ομίλους του Champions League και χρειαζόταν ένας μεγάλος επιθετικός. Αν περνούσε τον Αίαντα, πιθανόν ο Σαββίδης θα είχε ρίξει πολλά χρήματα. Αυτό δεν συνέβη, ο ΠΑΟΚ έψαξε ποιοτικό επιθετικό σε καλή τιμή χωρίς αποτέλεσμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι η βασική σκέψη ήταν μία από την αρχή: «Στήριξη στον Κουλούρη, για να αναδείξει το ταλέντο του».

Διαβάστε ακόμη...