«Πολύ καλός ο ΠΑΟΚ όταν προσαρμοστούν οι ξένοι»

Aπό metrosport.gr: Ο προπονητής της Γκαζιαντέπ Στέφανος Δέδας «ακτινογραφεί» τον «Δικέφαλο του Βορρά»
Πηγή: metrosport.gr
«Πολύ καλός ο ΠΑΟΚ όταν προσαρμοστούν οι ξένοι»

Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Γκαζιαντέπ δεν ανήκε στα συνηθισμένα πλαίσια που ορίζει ο χαρακτήρας του. Δεν ήταν ένα κλασικό φιλικό και όχι μόνο γιατί κρίθηκε στην παράταση.

Οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα χωρίς να αποφύγουν τα σκαμπανεβάσματα κάτι φυσιολογικό στην παρούσα φάση και για ένα παιχνίδι 45 λεπτών. Έπαιξαν με πάθος, ενίοτε και σκληρά δείχνοντας ότι ήθελαν τη νίκη πέραν από την εξαγωγή συμπερασμάτων: «Όταν αρχίζεις ένα παιχνίδι με οποιονδήποτε αντίπαλο, ακόμη και αν πρόκειται για οικογενειακό διπλό, παίζεις για τη νίκη» είπε χθες ο προπονητής της τουρκικής ομάδας Στέφανος Δέδας στη «Μ» και συνέχισε:

«Ζητούμενο βέβαια για εμάς τους προπονητές είναι να δούμε τα λάθη, να σημειώσουμε τα θετικά μέσα από συνθήκες αγώνων, με την πίεση του αντιπάλου και την πιθανή νευρικότητα. Όπως εμείς έτσι και ο ΠΑΟΚ ήθελε τη νίκη. Γι' αυτό το παιχνίδι δεν ήταν απλά ένα φιλικό».

Οι επισημάνσεις του Στέφανου Δέδα από την οπτική γωνία του προπονητή, με δεδομένες τις ιδιαιτερότητες του προχθεσινού αγώνα αλλά και με την άνεση που του προσφέρει η ιδιότητα του αντίπαλου προπονητή, έχουν ενδιαφέρον σχετικά με τη συμπεριφορά του ΠΑΟΚ αλλά και την παρουσία των παικτών του: «Είδα την ομάδα στο ματς με την ΤΣΣΚΑ στο βίντεο και μου φάνηκε καλύτερη, σε σχέση με όσα είδα στο παρκέ στο μεταξύ μας παιχνίδι. Μελετήσαμε τον Σάιμπερτ με βίντεο από την D-League αλλά και τον Μιλιένοβιτς. Αμφότεροι μου φάνηκαν πολύ καλύτεροι στο βίντεο απ' ότι στο παρκέ» είπε σε σχέση βέβαια με όσα είδα την Τετάρτη όμως δεν έχει αμφιβολίες για τις δυνατότητες τους: «Τον Σάιμπερτ τον είχα υπόψη μου ως παίκτη και ξέρω ότι μόλις «λυθεί» θα βοηθήσει. Ξέρω από την περσινή σεζόν στη Σεβίλλη και τον Μιλιένοβιτς που επίσης θα γίνει καλύτερος μόλις βρει τις επιλογές του στο γήπεδο. Είναι θρασύς παίκτης του οποίου το στιλ θυμίζει τον Ούκιτς. Νομίζω ότι αν αυτοί οι δύο προσαρμοστούν, ο ΠΑΟΚ θα είναι πολύ καλός».

Διαβάστε ακόμη...