Τον αφελή ΠΑΟΚ ξεχάστε τον!

Από inpaok.com: Τον αφελή ΠΑΟΚ ξεχάστε τον! Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Λεβαδειακό και στην Αθήνα τον έβγαλαν πρωταθλητή. Μπαλάρα, διαστημικός, πρωταθλητής έγραφαν ΜΜΕ και φίλαθλοι στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Πηγή: inpaok.com
Τον αφελή ΠΑΟΚ ξεχάστε τον!

Τώρα ήρθε η ήττα από τον Άγιαξ και το κράξιμο πέφτει σύννεφο. Έτσι είναι οι Έλληνες φίλαθλοι. Ενθουσιασμός αδικαιολόγητος, απογοήτευση που φτάνει στην ισοπέδωση.

Στον ΠΑΟΚ έγινε το αντίθετο. Καταστροφή, απογοήτευση, βέλη προς συγκεκριμένους παίκτες και στην συνέχεια αισιοδοξία. Δηλώσεις και σχόλια για τίτλο επειδή κέρδισε τον Παναιτωλικό! Και φυσικά μετά την ισοπαλία με την Φιορεντίνα ο Ίβιτς έγινε... δάσκαλος, μαέστρος, προπονηταράς.

Αν έχανε όμως ο ΠΑΟΚ ο Σέρβος θα ήταν ο άπειρος τεχνικός που πανικοβλήθηκε και έπαιξε ένα άναρχο 3-5-2. Εύκολα σχόλια, επιθέσεις παιδικές ή και διθυραμβικά σχόλια και υπερβολές. Στην Ελλάδα συνηθίζεται το πολύ μπλα μπλα και στις πράξεις μηδέν. Όπως στην Βουλή που οι πολιτικοί λένε, λένε, φαγώνονται, μαλώνουν γίνεται χαμός και στο τέλος το αποτέλεσμα παραμένει ίδιο.

Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική από τις άναρχες ή ακόμα και εκ πονηρού φωνές ότι η ομάδα του ΠΑΟΚ πάει για το πρωτάθλημα. Και σε αυτό το πρωτάθλημα το φαβορί είναι ξεκάθαρο και είναι ο ΟΣΦΠ. Είναι η ομάδα που έχει έναν κορμό, έχε το know how. Η ομάδα με το μεγαλύτερο μπάτζετ, η ομάδα που μόλις είδε ότι παραπαίει έκανε δυνατές μεταγραφές. Μία διοίκηση που ξέρει πως να καλύπτει τα νώτα της ακόμη και να... τρυπάει τον αντίπαλο της αν χρειαστεί. Μία ομάδα που είναι απόλυτα οργανωμένη και που ακόμα και να μην έκανε τίποτα από όλα αυτά έχει -ακόμα- την...βοήθεια για να νικάει με το έτσι θέλω.

Το πρωτάθλημα λοιπόν για τον ΠΑΟΚ δεν είναι ούτε κάτι δεδομένο ούτε καν ένας στόχος όπου οι πιθανότητες να τον πετύχει είναι μαζί του. Από τον φετινό ΠΑΟΚ όμως είναι λογικό να υπάρχουν απαιτήσεις και αυτό το κέρδισε ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Το κέρδισε ο προπονητής που παραμένει σοβαρός και με συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο από πέρσι. Όπως φυσικά το κέρδισε το ρόστερ που είναι αρκετά καλό. Δεν υπάρχουν στην ομάδα παίκτες του 9 και του 10. Ο Δικέφαλος όμως έχει πολλούς του 7 και του 8 που νοιώθουν από μπάλα και σε συνδυασμό με την καλή δουλειά που γίνεται από το προπονητικό τιμ οι ασπρόμαυροι μπορούν να αισιοδοξούν.

Αν βάλουμε όμως μία ταμπέλα σε αυτή την αισιοδοξία και την ονομάσουμε τίτλο, τότε θα κάνουμε κακό στην ομάδα. Πολλοί το κάνουν βέβαια. Άλλοι από αφέλεια άλλοι επειδή στο τέλος θα μπορούν να ονομάσουν πιο εύκολα αποτυχημένους είτε τους παίκτες είτε τον προπονητή είτε αυτόν που τους διάλεξε.

Ματς κλειδί στην Τρίπολη

Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε τι είναι ικανός να πετύχει αυτός ο ΠΑΟΚ. Μπορεί όντως να μπορεί να παίξει για την κορυφή. Μπορεί τα θετικά του να είναι τόσο δυνατά που οι αδυναμίες του να μην τον αποτρέψουν να πετύχει κάτι που τώρα μοιάζει δύσκολο. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα και το σημαντικό είναι να μάθει η ίδια η ομάδα, παίκτες και προπονητής για το τι είναι ικανοί να πετύχουν.

Και αυτό θα το μάθουν και οι ίδιοι μέσα από τα αποτελέσματα. Για παράδειγμα στον αγώνα με την Φιορεντίνα, ο ΠΑΟΚ έδειξε πολύ σοβαρός με σπουδαία τακτική, συνεπής στο αγωνιστικό πλάνο. Όμως έδειξε και κάτι να τον... φρενάρει. Ίσως αυτό το φρένο να μην οφείλεται μόνο στο ότι απέναντι του είχε την Φιορεντίνα. Ίσως απλά να... προσέχει, επειδή ακόμη δεν γνωρίζει ποια είναι η πραγματική του δύναμη.

Άλλωστε η αλήθεια είναι ότι ο Ίβιτς δεν έχει με το μέρος του, τον χρόνο. Ο Σέρβος τεχνικός καλείται να φέρει επιτυχίες σε μία εντελώς νέα ομάδα (για άλλη μία φορά), τώρα, σήμερα και όχι αύριο!Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, έτσι όπως είναι δομημένος ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει καμία τύχη αν δεν έχει σερί καλά αποτελέσματα.

Έτσι ίσως να είναι λογικό απέναντι σε μία καλή ευρωπαϊκή ομάδα να προτιμάει ο σημερινός ΠΑΟΚ αρχικά να μην χάνει. Το στοίχημα είναι να μπορεί να κερδίζει στους αγώνες που είναι το φαβορί. Για αυτόν τον λόγο ο αγώνας της Δευτέρα με τον Αστέρα είναι ματς-κλειδί για την συνέχεια. Με νίκη οι ασπρόμαυροι κερδίζουν σε αυτοπεποίθηση σε ψυχολογία αλλά και πολύτιμο χρόνο που χρειάζεται μία νέα ομάδα όπως είναι το φετινό σύνολο του Βλάνταν Ίβιτς. Επίσης με νίκη στον Αστέρα και οι αντίπαλοι θα αρχίζουν να... νοιώθουν πραγματικό φόβο. Τολμώ να προβλέψω νίκη του Δικεφάλου στην Τρίπολη. Διότι σε αντίθεση από πέρσι όπου έχασε με ανατροπή η φετινή ομάδα έχει συγκεκριμένες αγωνιστικές οδηγίες,δεν είναι μπερδεμένη και κυρίως δεν είναι αφελής. Μακάρι να μην πέσω έξω.

Διαβάστε ακόμη...