«ΠΑΟΚ για τίτλο, μας βοήθησε η αναβολή»

Από sdna.gr: Ομάδα που μπορεί να χτυπήσει τον τίτλο, χαρακτηρίζει τον φετινό ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Κυριακίδης μιλώντας στο SDNA.
Πηγή: sdna.gr
«ΠΑΟΚ για τίτλο, μας βοήθησε η αναβολή»

«Καλύτερος από πέρυσι ο Παναιτωλικός, μας βοήθησε η αναβολή της πρεμιέρας»!

Ηταν αναμφίβολα ο βασικός λόγος (μαζί με την αστοχία του Δικεφάλου) για τον οποίο ο ΠΑΟΚ δεν πήρε μία νίκη ανάλογης έκτασης με τους υπολοίπους «μεγάλους» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ο άνθρωπος που ύψωσε... τείχος μπροστά από την εστία της ομάδας του και βοήθησε όχι μόνο για να αποφύγει μία πολύ βαριά ήττα ο Παναιτωλικός, αλλά και να παραμείνει στο παιχνίδι μέχρι το τέλος όπου οι Αγρινιώτες μείωσαν και λίγο έλειψε να... σοκάρουν τους Θεσσαλονικείς.

Αρκετός όμως ο πρόλογος. Ας δώσουμε την ασίστ στον ίδιο τον Δημήτρη Κυριακίδη να μιλήσει για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, το πώς είδε τόσο τον Παναιτωλικό στο πρώτο φετινό του επίσημο παιχνίδι, όσο όμως και τον ΠΑΟΚ, εξηγώντας παράλληλα γιατί -σε αντίθεση με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα- ο ίδιος θεωρεί ότι βοήθησε ομάδες σαν τη δική του η απόφαση περί αναβολής του πρωταθλήματος.

«Η αλήθεια είναι πως δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά. Οταν δέχεσαι γκολ από τόσο νωρίς, είναι λογικό να σε επηρεάσει. Ο ΠΑΟΚ εξάλλου ήταν και πολύ πιο έτοιμος, είχε ήδη επίσημα παιχνίδια στα πόδια του. Το σημαντικό όμως είναι ότι καταφέραμε να ισορροπήσουμε κάπως σταδιακά στο δεύτερο μέρος κι αυτό είναι που κρατάμε από το παιχνίδι», ήταν το πρώτο σχόλιο του 30χρονου πορτιέρο που πραγματοποίησε καθοριστικές επεμβάσεις για να μην ξεφύγει το σκορ για τον ΠΑΟΚ.

«Παρ' ό,τι δεχτήκαμε το γκολ με το καλημέρα, στη συνέχεια αντέξαμε στην πίεση, βρέθηκα κι εγώ σε ετοιμότητα στις ευκαιρίες που έκανε ο ΠΑΟΚ. Σίγουρα βοηθάει τον τερματοφύλακα να κάνει κάποιες καλές επεμβάσεις στο ξεκίνημα ενός αγώνα, γιατί του δίνει ψυχολογία και είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια για τη συγκεκριμένη θέση. Αυτό βέβαια που μένει είναι η συνολική προσπάθεια, όλα τα παιδιά πάλεψαν και είμαι σίγουρος ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα δείχνουμε πολύ καλύτερο πρόσωπο, θα βελτιωθούμε. Διαθέτει καλό υλικό η ομάδα και χρειάζεται απλώς μερικό ακόμη χρόνο για να το δείξει και να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω τη φετινή σεζόν».

Οσο για το αν επηρεάστηκε ο Παναιτωλικός από την αναβολή της πρεμιέρας: «Δεν νομίζω ότι μας επηρέασε, ίσα-ίσα, καλό μας έκανε. Τις περισσότερες ομάδες σαν εμάς θεωρώ ότι τις βοήθησε ώστε να δώσουμε κάποια παραπάνω φιλικά, περισσότερες προπονήσεις, να βρούμε την ομοιογένειά μας και γενικότερα να προετοιμαστούμε καλύτερα. Κακώς μάλλον ήταν για ομάδες που μετρούσαν ήδη παιχνίδια στα πόδια τους και ίσως τους ανέκοψε από τον ρυθμό που είχαν, περισσότερο δηλαδή τους "μεγάλους"».

Στο ίδιο γήπεδο βέβαια πέρυσι, ο Παναιτωλικός είχε καταφέρει να αποδράσει με το βαθμό της ισοπαλίας (και λίγος ήταν...). Αλήθεια, πώς είδε τον φετινό ΠΑΟΚ ο πορτιέρο των «καναρινιών»;

«Νωρίς, αλλά... έχει τα φόντα για τίτλο ο ΠΑΟΚ»

«Σίγουρα βελτιωμένος. Αλλη ομάδα, εντελώς διαφορετική. Πιο δεμένες οι γραμμές, με παίκτες κλάσης, που έχουν παραστάσεις από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εδειξε να έχει και περισσότερη ομοιογένεια, πιστεύω όμως ότι θα παρουσιάσει ακόμη καλύτερη εικόνα στη συνέχεια. Είναι νωρίς βέβαια να μιλήσουμε για αν μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα αυτό που βγάζει είναι ότι έχει τα φόντα για να διεκδικήσει τον τίτλο. Είναι λογικό να υπάρχουν μεγάλες φιλοδοξίες, όμως πρέπει να περιμένουμε...».

«Πολύ καλύτερο πρωτάθλημα, προβάδισμα ο Ολυμπιακός»

«Πιστεύω πάντως ότι γενικά θα δούμε ένα πολύ καλύτερο πρωτάθλημα φέτος. Και η πρεμιέρα σίγουρα ήταν αρκετά ελπιδοφόρα, δεν θυμάμαι πότε ξανά μπήκαν τόσα πολλά γκολ. Εκτός αυτού φαίνεται να ενισχυθεί οι περισσότερες ομάδες, ιδίως οι μεγαλύτερες, αυτές που έχουν υψηλότερους στόχους. Φαβορί ναι, θεωρώ ακόμη τον Ολυμπιακό, από την άποψη ότι είναι ήδη πρωταθλητής κι έχει το "know how", πέρα βέβαια από το εξαιρετικό υλικό. Από εκεί και πέρα όμως σε καμία περίπτωση δεν θα δούμε την εικόνα των προηγούμενων χρόνων, θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό. Δεν μπορώ να πω ποιος από τους άλλους τρεις έχει περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσει τον τίτλο, μάλλον θα τους κατέτασσα στο ίδιο επίπεδο γιατί έχουν κάνει όλοι τους εξαιρετικές προσθήκες...».

Διαβάστε ακόμη...