Γκιρτζίκης: «Είμαι πολιτικά διωκόμενος»

Από sdna.gr: Παραλήρημα του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη που επιτέθηκε στα media και προανήγγειλε το τέλος του από το ποδόσφαιρο. Η ατάκα της χρονιάς: «Είμαι πολιτικά διωκόμενος»!
Πηγή: sdna.gr
Γκιρτζίκης: «Είμαι πολιτικά διωκόμενος»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και εκτός της επίθεσής του στα ΜΜΕ, προανήγγειλε την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είτε είμαι υποψήφιος, είτε όχι, υπάρχουν αξιόλογοι συνάδελφοι που θα συνεχίσουν».

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης υποστήριξε: «Η λέξη κόκκινο πανί είναι πολύ μικρή για να περιγράψει κανείς αυτό που γίνεται. Κάποιοι μεμονωμένα επειδή ξέρουν την αλήθεια, αυτό που κάνουν είναι πολύ άδικο. Κάνουν τις εκπομπές τους, γράφουν στα sites, ακόμα και από την κρατική τηλεόραση παρουσιαζόμαστε με άδικο τρόπο. Θα περίμενα όμως από ελεύθερους δημοσιογράφους να παρουσιάσουν τα πράγματα όπως έχουν. Εγώ αντέχω την κριτική γιατί έχω ήσυχη τη συνείδηση μου. Είμαι ένα γνωστό πρόσωπο, είμαι 43 χρόνια στο ποδόσφαιρο και στους 19 μήνες που είμαι πρόεδρος πληρώνω ό,τι έχει γίνει στο ποδόσφαιρο χωρίς να έχω κάνει το παραμικρό. Νιώθω πίκρα γι αυτό, αλλά τα υπόλοιπα τα αντέχω όλα».

Για την απόφαση που είχε πάρει για την επιτροπή δεοντολογίας: «Για το καλό του ποδοσφαίρου και με την υπόδειξη της FIFA το κάναμε. Αλλά η αλήθεια είναι ότι στην επιτροπή δεοντολογίας που υπήρχαν οι δικαστές μετατέθηκαν για να συμπληρώσουμε το όργανο το οποίο αποφασίζει για την πειθαρχική επιτροπή. Εκεί κατά το διάστημα που πέρασε είχαμε έντονες διαμαρτυρίες από τον κύριο Καλογιάννη για να κάνουμε αλλαγή. Μέσα στην ποδοσφαιρική περίοδο είπαμε πως δεν γίνεται αλλαγή. Τέλειωσε το πρωτάθλημα, ανέλαβε ο κύριος Σφακιανάκης και είχαμε έγγραφο για αλλαγή και από αυτόν. Οι δικαστές που πήγαν στην πειθαρχική τους φέραμε στην επιτροπή δεοντολογίας και στείλαμε άλλους δύο στην πειθαρχική. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι δικαστές που ήρθανε, μία εξ αυτών, να είναι αρχαιότερη από την προηγούμενη πρόεδρο. Εγώ δεν γνωρίζω τα δικαστικά θέματα. Δεν κρίνω την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Άλλο το αν προκλήθηκαν αντιδράσεις. Ήταν νομότυπο ό,τι έγινε και από εκεί και μετά δεν αναδείχθηκε η αντισυνταγματικότητα του νόμου. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Δεν φοβάμαι την επιτροπή δεοντολογίας και το λέω κατηγορηματικά».

Για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν για την κάρτα υγείας: «Είναι υπόθεση που έπρεπε να επιβραβευθεί, αλλά κατηγορείται. Δεν ήμουν ο εισηγητής, είπα ένα "ναι" όπως όλοι οι άλλοι με σκοπό να υπηρετήσουμε το ποδόσφαιρο. Βγήκαν πόσοι ποδοσφαιριστές που δεν έπρεπε να αγωνίζονται γιατί κινδύνευε η ζωή τους».

Για το ότι μένει έκπτωτος: «Θα εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα. Δεν θέλω να αναλύσω το ποια είναι αυτά. Όταν θα έρθει η στιγμή που εξαντλείται το περιθώριο του χρόνου για να βγάλει διαπιστωτική πράξη ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, είμαστε υπεύθυνα άτομα και θα πράξουμε αναλόγως. Αυτά που θα κάνουμε θα τα κρίνετε».

Για το αν υπήρξε πίεση παραίτησης: «Είναι αστείο αυτό. Εδώ γελάμε. Είναι αστείο να το λέτε αυτό, γιατί αδικείτε τη FIFA και την UEFA. Από κάποιους γίνεται προπαγάνδα. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Για την αναβολή της χθεσινής συνάντησης με τις ομάδες: «Ως τις 11 το βράδυ που ήμουν με τη FIFA και UEFA δεν είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα για να γίνει η συνάντηση. Μέχρι τα μεσάνυχτα δέχθηκα τρομακτικές πληροφορίες. Επιβεβαίωσα το πρωί ότι η συνάντηση θα είχε ένα τέλος που δεν θέλουμε να βγάζουμε σαν εικόνα. Προκειμένου να γινόταν πεδίο μάχης η συνάντηση, ενημέρωσα τον κύριο Κουτσοκούμνη ότι θα ήταν ντροπή για το ποδόσφαιρο αυτό που θα γινόταν. Ήταν δεδομένο ότι θα συμβεί. Έτσι είπα στον κύριο Κουτσοκούμνη ότι δεν συμφωνώ να γίνει η συνάντηση. Ο κύριος Κουτσοκούμνης είπε ότι δεν πάει στη συνάντηση αν δεν είναι η ΕΠΟ και έτσι ματαιώθηκε η συνάντηση. Έπρεπε να προστατέψουμε την ηρεμία. Κάποιοι δημοσιογράφοι δεν είχαν το θάρρος να τα βγάλουν για να τα ακούσει ο κόσμος. Θέλουν να δημιουργούν συγκεκριμένες εντυπώσεις. Είναι υπεύθυνοι γι' αυτό που κάνουν. Σας παραπέμπω για αυτά που είπε ο κύριος Σφακιανάκης στο Διοικητικό Συμβούλιο».

Για το αν θα αντικατασταθεί από προσωρινή επιτροπή: «Αυτά είναι ευσεβείς πόθοι. Στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία. FIFA και UEFA δεν έχουν τέτοιες σκέψεις. Αν εδώ ελληνικά αποφασίσουν να διορίσουν προσωρινή διοίκηση... Κάποιοι έσπευσαν να στείλουν και εξώδικα, ότι οι αποφάσεις που παίρνονται στο ΔΣ δεν είναι νομότυπες. Είναι καθ' όλα νόμιμες και όλες οι αποφάσεις που θα παίρνονται μέχρι την 1η Οκτώβρη. Το ΔΣ θα λειτουργεί με πλήρη σύνθεση και στη συνέχεια αν παραιτηθούν σύμβουλοι λόγω της απόφασης του γενικού γραμματέα, εκεί το ΔΣ αυτό μπορεί να συνεχίσει να συνεδριάζει και να παίρνει αποφάσεις. Ακόμα και να παραιτηθούν σκοπίμως κάποιοι για να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εξέλιξη των εκλογών, και με τρεις συμβούλους λειτουργεί το ΔΣ που κάνει τις εκλογές. Έχουμε ζητήσει να έρθουν επιτηρητές από FIFA και UEFA για να διαπιστώσουν ότι όλα γίνονται νομότυπα. Ας σταματήσουν τα παπαγαλάκια να παπαγαλίζουν».

Για το αν θα παραιτηθεί για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Θα πρέπει να ντρέπονται. Είμαι πολιτικά και δημοσιογραφικά διωκόμενος. Αν ο κύριος Υπουργός το διαρρέει, ας το κάνει, έχει την ευθύνη. Κι εγώ και οι συνάδελφοί μου είμαστε υπεύθυνα άτομα και ξέρουμε τι θα κάνουμε. Κάποια στιγμή όλα αυτά που γίνονται ας τα αναλύσετε. Το πρωτάθλημα έπρεπε χθες να ανακοινωθεί ότι ξεκινάει. Έχουμε εκλογές την 1η Οκτώβρη, θα βγει μια νέα διοίκηση. Είτε είμαι είτε όχι υποψήφιος, υπάρχουν αξιόλογοι συνάδελφοι που θα συνεχίσουν. Η πορεία μου έχει κριθεί. Οι UEFA και FIFA αναμένουν να αρθεί η απόφαση για πρωτάθλημα και κύπελλο μέχρι την Παρασκευή. Αυτό οφείλει να κάνει ο κύριος Υπουργός».

Για τα προβλήματα της διαιτησίας: «Δεν σφαζόμαστε για τη διαιτησία. Ας βγει μια διοίκηση που θα δώσει λύσεις. Ας πει στον κύριο Σαραϊδάρη και στον κύριο Γκρούτση να συναποφασίσουν για το πρόσωπο από τη λίστα των παρατηρητών της Super League. Αν δεν συμφωνήσουν σε πρόσωπο κοινής αποδοχής, γιατί δεν έπρεπε να τορπιλιστεί η λύση του κυρίου Καλύβα, τότε γίνεται κλήρωση μεταξύ των προσώπων που απαρτίζουν τη λίστα και βρίσκεται ο επιδιαιτητής».

Στο τέλος έκλεισε λέγοντας: «Δεν ξέρω αν μπορούν να κοιμούνται αυτοί που τα έχουν κάνει όλα αυτά. Αυτά που γίνανε εναντίον μου γίνανε με το που έγινα πρόεδρος. 13 χρόνια ως ταμίας κανείς δεν είχε πει τίποτα για μένα. Πειράζει που είμαι πρόεδρος. Ενοχλώ τα σχέδια κάποιων. Ο κύριος Υπουργός, όσες φορές έχω πάει, μου έχει πει ότι με έχουν ψάξει από παντού. Αν είχαν κάτι εναντίον μου ας το βγάζανε. Τουλάχιστον είναι προς τιμήν τους ότι το παραδέχονται. Για την κάρτα υγείας λέω ένα ναι όπως και οι άλλοι. Είμαστε υπεύθυνοι γι' αυτό και θα κριθούμε. Τώρα ας δούμε τι θα γράψουν οι δημοσιογράφοι. Θα το διαστρεβλώσουν. Θα το χλευάσουν σύμφωνα με τις εντολές που παίρνουν από αυτούς που τους καθοδηγούν».

Διαβάστε ακόμη...