Το χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου! (2004)

Σαν σήμερα 25/8 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Μακάμπι...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Το χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου! (2004)

Ήταν καλοκαίρι του 2004, όταν μετά την ήττα με 0-3 (άνευ αγώνος λόγω της υπόθεσης Λιάσου Λουκά) από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Τούμπα, ο Δικέφαλος βρέθηκε στο Ισραήλ για να παίξει τη ρεβάνς...

Παρών στο ματς και ο Λιούμπος Μίχελ, μόνο που τότε είχε τον ρόλο του άρχοντα της αναμέτρησης! Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με γκολ που σημείωσε μόλις στο 8' ο Λιράν Κοέν και ψαλίδισε τις έτσι κι αλλιώς ελάχιστες ελπίδες του ΠΑΟΚ για πρόκριση. Ο Κοέν βρέθηκε αμαρκάριστος στην «καρδιά» της άμυνας και νίκησε εύκολα τον Ατματσίδη, σημειώνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Πλέον, το ματς είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα επιστροφής για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος, μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο γλίτωσε από δεύτερο γκολ, όταν ο Ταμίρ Κοέν αστόχησε από πλεονεκτικές θέσεις.

Στο δεύτερο μέρος, με την είσοδο των Βαγγελή, Σπάσιτς, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έγινε πιο απειλητικός και πλησίασε την ισοφάριση, ιδίως μετά το 66, όταν οι Ισραηλινοί έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Αμποσιάμ με δεύτερη κίτρινη.

Ο ΠΑΟΚ όμως δεν κατάφερε τελικά να πάρει ούτε καν την τιμητική ισοπαλία, αφού ο Σκαρμούτσος σε δύο περιπτώσεις (57', 68') δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ ο Σπάσιτς στο 60' και ο Βαγγελής στο 67' νικήθηκαν από τον τερματοφύλακα Στράουμπερ. Ο Δικέφαλος από το 66' έπαιζε με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Αμποσιάμ...

Μακάμπι: Στράουμπερ, Αμποσιάμ, Τζιοβανίνι, Στρόολ, Πάντσιλ, Μέσικα, Μισαέλοφ (76' Μόοσα), Ταμίρ Κοέν, Ρέις, Αντο (80' Nτάγκο), Λιράν Κοέν (85' Μπιτόν).

ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Καραδήμος, Χασιώτης (75' Αμαφούλε), Ουντέζε, Φουτσίνι, Μάρκος (46' Βαγγελής), Εγκωμίτης (46' Σπάσιτς), Κούτσης, Θεοδωρίδης, Σαλπιγγίδης, Σκαρμούτσος, μια ενδεκάδα με πολλούς παίκτες κάτω του μετρίου που είναι άξιον απορίας πως έπαιζαν στον ΠΑΟΚ (με εξαίρεση βέβαια κάποιους ...)

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...