Ο Πόποβιτς, ο ΠΑΟΚ και οι... χαοτικές διαφορές με τη Γερμανία!

Aπό metrosport.gr: Φυσικά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης των πρωταθλημάτων των δύο χωρών αλλά με αφορμή τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ κάναμε μια μικρή έρευνα
Πηγή: metrosport.gr
Ο Πόποβιτς, ο ΠΑΟΚ και οι... χαοτικές διαφορές με τη Γερμανία!

Ο Δημήτρης Πόποβιτς είναι από τα πολλά ταλέντα που άφησε ανεκμετάλλευτα ο ΠΑΟΚ. Μετά από αρκετούς δανεισμούς αποφάσισε να αποχωρήσει και να πάει σε μια χώρα με οργάνωση και υποδομές. Κάτι που δεν είχε φυσικά στην Ελλάδα, ειδικά όταν αγωνιζόταν δανεικός σε ομάδες Β και Γ Εθνικής.

Στη Γερμανία και στη Μανχάιμ συνεχίζει την καριέρα του όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό. Αυτό που δεν είχε γίνει γνωστό είναι οι απολαβές του στη συγκεκριμένη ομάδα. Η Μάνχαιμ είναι πρωτοπόρος σε έναν από τους πέντε ομίλους της 4ης κατηγορίας. Ο Πόποβιτς έχει συμβόλαιο εφάμιλλο με αυτό που είχε στον Δικέφαλο και αρκετοί παίκτες πλησιάζουν τα συμβόλαια που στην Ελλάδα τα παίρνουν σε ομάδες της Β ή ακόμη και της Α.

Τα περίεργα όμως δεν σταματούν εδώ. Περίεργα φυσικά μόνο για τη χώρα μας γιατί στη Γερμανία σε αυτά τα θέματα είναι πολλά χρόνια μπροστά. Το γήπεδο της Μανχάιμ είναι πολύ καλύτερο από πολλά γήπεδα στη Σούπερ Λιγκ της Ελλάδας. Το «Carl Benz Stadion» έχει χωρητικότητα 25.000 θέσεων, έχει σκέπαστρο σε όλες τις θύρες, αίθουσα τύπου βγαλμένη από Bundesliga, πίνακα που γράφει το σκορ που θα ζήλευαν ομάδες της Σούπερ Λιγκ και πάγκους με δερμάτινα καθίσματα. Και το σημαντικότερο όλων; Χορτάρι για να μπορέσεις να παίξεις ποδόσφαιρο και όλες τις ανέσεις στους ποδοσφαιριστές. Μέχρι και φωτογράφιση του ρόστερ έκαναν οι άνθρωποι σε ομάδα 4ης κατηγορίας. Φυσικά μην ξεχνάμε και το σάιτ της ομάδας που είναι εξαιρετικό και θυμίζει τουλάχιστον σάιτ ομάδας Σούπερ Λιγκ στην Ελλάδα, όχι κατώτερο.

Φυσικά όλα αυτά και πολλά άλλα είναι αυτονόητα στη Γερμανία και για αυτό πολλοί ποδοσφαιριστές επιλέγουν να συνεχίσουν την καριέρα τους εκεί. Για την οργάνωση και τις υποδομές. Κάτι που στην Ελλάδα έχουμε ξεχάσει τι θα πει.

Διαβάστε ακόμη...