Πω πω ρε ΠΑΟΚ τι γλύτωσες…

Από sdna.gr: Με το δάχτυλο στην σκανδάλη περίμεναν μια... στραβή του ΠΑΟΚ στην Τιφλίδα, εχθροί και... φίλοι.
Πηγή: sdna.gr
Πω πω ρε ΠΑΟΚ τι γλύτωσες…

Το 0-3 επί της Διναμό Τιφλίδας εκτός από πρόκριση στους ομίλους, προσέφερε στον Δικέφαλο την ηρεμία που τόσο πολύ ανάγκη έχει η ομάδα αυτή την εποχή. Ένα στραβοπάτημα στην Γεωργία, ακόμα και με σκορ που θα μπορούσε εύκολα να ανατραπεί στην Τούμπα, θα δημιουργούσε μια άνευ προηγουμένου αναστάτωση στην Θεσσαλονίκη.

Θα ξεκινούσε μια εκστρατεία –χωρίς υπερβολή- ισοπέδωσης των πάντων. Της τεχνικής ηγεσίας, των παικτών, της διοίκησης, του μεγαλομετόχου. Μέχρι τον επαναληπτικό της επόμενης Πέμπτης ο ΠΑΟΚ θα ζούσε έναν εφιάλτη. Ο καθένας με το μακρύ και το κοντό του θα ασκούσε ισοπεδωτική κριτική. Κι εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα. Η ισοπεδωτική κριτική. Η καλόπιστη κριτική με επιχειρήματα και ψυχρή λογική, είναι απαραίτητη και προσφέρει τεράστια βοήθεια σε κάθε ομάδα.

Η απαξίωση και η ισοπέδωση αποτελούν την βάση για να καταστραφεί ότι καλό προσπαθούν να δημιουργήσουν στην Τούμπα. Θα ξεκινούσαν χιλιάδες συζητήσεις με στόχο να «τρελάνουν» τα μυαλά των οπαδών μέχρι σημείου να τους στρέψουν εναντίον της ίδιας τους της ομάδας. Γιατί δεν πήρε στην αποστολή ο Ιβιτς τον Πέλκα; Γιατί δεν πήρε στην αποστολή τον Πέλκα; Γιατί δεν χρησιμοποίησε στην 11αδα τον Κάνιας; Γιατί δεν χρησιμοποίησε τον Περέιρα; Γιατί δεν αποκτήθηκε ακόμα επιθετικός; Γιατί φόρεσαν άσπρες στολές και όχι ριγέ; Γιατί ο Ιβιτς φορούσε γαλάζιο πουκάμισο και όχι άσπρο; Γιατί το ένα γιατί το άλλο, θα κυλούσε μια εβδομάδα, γκρίνιας, μιζέριας και εσωστρέφεις που θα πλήγωνε τον ασπρόμαυρο οργανισμό ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του επαναληπτικού.

Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ είναι αναγκασμένος να αντιμετωπίσει μια άρρωστη κατάσταση. Οι εσωτερικοί αντίπαλοι είναι πολύ πιο σοβαρή απειλή από τους φυσικούς αντιπάλους στους αγωνιστικούς χώρους και στο παρασκήνιο. Οσο υπερβολικό κι αν φαίνεται, τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργήσει στην ομάδα το περιβάλλον της, είναι πολύ μεγαλύτερα από τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργήσουν οι φυσικοί αντίπαλοι του Δικεφάλου.

Δεν κατηγορώ όσους έχουν άποψη. Τρελαίνομαι με όσους έχουν άποψη για να πλήξουν την ομάδα. Με όσους έχουν άποψη υστεροβουλίας, κακίας, εγωισμού με στόχο να επιβάλουν την άποψη τους ή απλά να βλέπουν τον κόσμο διχασμένο. Κι εγώ θεωρώ ότι στον επαναληπτικό με τον Αγιαξ στην Τούμπα, μπορούμε να χρησιμοποιηθεί ο Περέιρα για παράδειγμα.

Το σημείωσα στην κριτική και το θέμα τελείωσε εκεί. Δεν είναι δυνατόν επί μέρες επίμονα να αναφέρω το ίδιο θέμα. Δεν θα ήταν κριτική και άποψη. Θα ήταν απόπειρα δημιουργίας προβλημάτων και εσωτερικής κόντρας στην ομάδα. Επέλεξα την επομένη μέρα μιας εκτός έδρας ευρωπαικής νίκης για τον ΠΑΟΚ να ασχοληθώ με το ασπρόμαυρο περιβάλλον, για να καταδείξω ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα. Πρόβλημα που όταν κι εάν λυθεί ο ΠΑΟΚ μπορεί να απογειωθεί.

Σαφώς και δεν πέτυχε κάτι σπουδαίο ο Δικέφαλος στην Τιφλίδα. Κέρδισε μια σαφώς υποδεέστερη ομάδα παρουσιάζοντας κακή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο και μια σαφώς βελτιωμένη εικόνα στην επανάληψη. Δεν έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο ο Δικέφαλος αλλά έφυγε με το επιβλητικό 0-3 από την πρωτεύουσα της Γεωργίας και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

Τα πνευμόνια, η εμπειρία και το μυαλό του Κάνιας αλλάζουν το επίπεδο της μεσαίας γραμμής, η ποιότητα και οι εμπνεύσεις του Μπίσεσβαρ (που θέλει λίγο χρόνο ακόμα για να μπορεί να «βγάλει» 90λεπτο) θα αξιοποιήσουν –επιτέλους- παίκτες όπως ο Αθανασιάδης, ο Κουλούρης, ο Περέιρα, ο Τζάλμα, ο Ροντρίγκες ενώ όταν έρθει η ώρα να πάρει τη θέση του στην ομάδα ο Βαρέλα, ο Δικέφαλος θα έχει μια πληρότητα σε όλες τις γραμμές και αξιομνημόνευτο βάθος στον πάγκο του.

Υ. Γ. Μέχρι τις 31 Αυγούστου θα αποχωρήσουν τουλάχιστον 5 πάικτες από το ρόστερ. Κάποια από τα ονόματα των παικτών που θα διατηρήσουν θέση στο ρόστερ της ομάδας, θα προκαλέσουν αίσθηση.

Διαβάστε ακόμη...