Έτσι διαμορφώνεται το Τσάμπιονς Λιγκ

Από superbasket.gr: Η είσοδος όσων ομάδων αποχώρησαν από το Eurocup αναγκάζει τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Πηγή: superbasket.gr
Έτσι διαμορφώνεται το Τσάμπιονς Λιγκ

Η ΑΕΚ, η Παρτιζάν και η Ζιελόνα Γκόρα, όπως και οι ιταλικές ομάδες Τρέντο, Σάσαρι και Ρέτζιο Εμίλια, δεν πρόκειται να αγωνιστούν τελικά στη δεύτερη διοργάνωση της Ευρωλίγκας, καθώς απέσυραν τη συμμετοχή τους από το Eurocup και θα προσχωρήσουν στη νεοσύστατη διοργάνωση της FIBA. Αυτό διαφοροποιεί τα δεδομένα, καθώς η παγκόσμια ομοσπονδία αναγκάζεται να αλλάξει το σύστημα διεξαγωγής του Τσάμπιονς Λιγκ, προκειμένου να μπορέσει να τις «χωρέσει».

Αρχικά, στο Τσάμπιονς Λιγκ θα αγωνίζονταν 32 ομάδες σε τέσσερις ομίλους των οκτώ και βάσει αυτού έγινε η κλήρωση και ο καταρτισμός των ομίλων, με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς των Άρη και ΠΑΟΚ. Με τα νέα δεδομένα, μετά την προσχώρηση των έξι ομάδων στη διοργάνωση, κι όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το sportando.com αναμένεται να αγωνιστούν την καινούρια σεζόν στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης 40 ομάδες, χωρισμένες σε πέντε ομίλους των οκτώ. Η Σάσαρι μάλιστα, που ήταν να δώσει προκριματικά, αναμένεται πλέον να συμμετάσχει απευθείας στους ομίλους.

Διαβάστε ακόμη...