Τα "σκέρτσα" του Παρίδη στον ΠΑΟΚ (1972)

Σαν σήμερα στις 16/8/1972, ο Δημήτρης Παρίδης έβαζε τα πολύ δύσκολα στη διοίκηση του ΠΑΟΚ!
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Τα "σκέρτσα" του Παρίδη στον ΠΑΟΚ (1972)

Ο τεράστιος αυτός παίκτης έστειλε μήνυμα στη διοίκηση της ομάδας, πως για οικογενειακούς λόγους επρόκειτο να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο!!! Ο Παρίδης δεν μετέβη στο Πισοδέρι με την υπόλοιπη ομάδα για την προετοιμασία εκείνης της χρονιάς, ενώ είχε δηλώσει πως στο τέλος εκείνου του Αυγούστου θα πήγαινε στο Βέλγιο για μόνιμη εγκατάσταση. Ευτυχώς τις επόμενες μέρες το θέμα βρήκε λύση και ο Παρίδης έγραψε με χρυσά γράμματα -στα χρόνια που ακολούθησαν- το όνομά του στην πολύχρονη ιστορία του ΠΑΟΚ, και δικαιότατα ανήκει στο πάνθεο των μεγάλων μορφών της ΠΑΟΚτσήδικης ιστορίας.

Ταχύτατος εξτρέμ, διεμβολιστής, με κοφτή τρίπλα και πολλή εξυπνάδα στο παιχνίδι του, ήταν ένας διαρκής πονοκέφαλος για τους εκάστοτε αντιπάλους του. Ο κόσμος τον λάτρευε, γιατί εκτός από εξαιρετικός παίκτης ήταν και "τυπάς"!

Ο ΠΑΟΚ του 1968, μετά την επιστροφή του Κούδα. Ο Παρίδης βρίσκεται στην κάτω σειρά, 2ος από δεξιά

Τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη φορούσε μέχρι το 1977, αγωνιζόμενος σε 183 ματς πρωταθλήματος, στα οποία σημείωσε 49 γκολ. Έπαιξε επίσης σε 31 αγώνες κυπέλλου (19 γκολ), καθώς και σε 4 παιχνίδια του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, 8 του Κυπελλούχων (3 γκολ) και ένα παιχνίδι στο Πρωταθλητριών (στη νίκη με 2-0 του ΠΑΟΚ στη Λευκωσία επί της Ομόνοιας).

Ευτύχησε να ανήκει στο ρόστερ του ΠΑΟΚ που σήκωσε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του Δικεφάλου 1975-76, αν και είχε μόνο μία συμμετοχή στο περίφημο ματς στο Αγρίνιο, υπόθεση Ράμμου, καθώς και τα δύο κύπελλα (1972 και 1974). Αξέχαστο το γκολ που πέτυχε στον τελικό του '74 στη Νέα Φιλαδέλφεια επί του Ολυμπιακού! Ένα γκολ ασύλληπτης ομορφιάς και υψηλής τεχνικής... Στο ίδιο ματς κέρδισε και το πέναλτι με το οποίο ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 2-1...

Τα τρία ευρωπαϊκά του γκολ τα σημείωσε στα παρακάτω ματς:

3/10/1973: ΠΑΟΚ - Λέγκια Βαρσοβίας (α΄γύρος Κυπέλλου Κυπελλούχων) 1-0, Παρίδης στο 80'

7/11/1973: ΠΑΟΚ - Λυών (β΄γύρος Κυπέλλου Κυπελλούχων) 4-0, Παρίδης στο 25' και στο 61'. Τα άλλα δύο τα πέτυχαν ο Ασλανίδης στο 37' και ο Σαράφης στο 80'. Για αυτό το ματς ο Παρίδης είχε δηλώσει: "Ότι κάναμε μάς έπιανε. Έβαλα το πρώτο μεγάλο γκολ"

Στο διάστημα 1972-1975 αγωνίστηκε 6 φορές με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας...

Ψάχνοντας σε δημοσιεύματα της εποχής βρήκαμε ότι η καριέρα του τερματίστηκε άδοξα το 1977 σε ηλικία 32 ετών, λόγω ... εφορίας, η οποία του είχε στείλει ένα πρόστιμο 200.000 δρχ (σημαντικό ποσό τότε). Ο Παρίδης δεν μπόρεσε να βρει βοήθεια από κάποιους (ούτε από την ομάδα) και έτσι έφυγε στο Βέλγιο στον αδερφό του. Στη Θεσσαλονίκη είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία πως το "κάρφωμα" έγινε από συμπολίτες! Βλέπετε: "Μια φορά ρουφιάνος, για πάντα ρουφιάνος" ...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...