FIBA: Εύκολες οι λύσεις στο Παλατάκι, μεγάλη διάθεση από ΠΑΟΚ

Από basketplus.gr: «Η αναφορά είναι μυστική, ενημερώνεται η FIBA και η ομάδα» έλεγε στην εφημερίδα «Αrena Press» ο Σάκης Κόντος, μέλος της τριμελούς επιτροπής της διεθνούς ομοσπονδίας (ως press officer) που βρέθηκε στο «Παλατάκι» για να ελέγξει το κλειστό του ΠΑΟΚ ενόψει έναρξης Τσάμπιονς Λιγκ.
Πηγή: basketplus.gr
FIBA: Εύκολες οι λύσεις στο Παλατάκι, μεγάλη διάθεση από ΠΑΟΚ

Βέβαια το γήπεδο είναι σύγχρονο, μεγάλο, μοντέρνο και παρά τα όποια προβλήματα του, αποτελεί «καμάρι» για την FΙΒΑ και τη νέα της διοργάνωση. «Είναι πολύ καλό γήπεδο και εύκολα βρίσκουμε λύσεις, όταν υπάρχουν προβλήματα. Και γιατί ο ΠΑΟΚ είναι μια ιστορική ομάδα που δουλεύει σωστά και έχει τρομερή διάθεση και όρεξη να παίξει και να διακριθεί στην Ευρώπη. Αυτό προέκυψε και από τις επαφές που κάναμε» σημείωσε ο κ. Κόντος που πρόσθεσε:

«Κάναμε μια εκτίμηση της κατάστασης στο γήπεδο. Είχε γίνει και πριν 16 χρόνια όταν διοργανώθηκε το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, τότε που η κόντρα δεν υπήρχε. Είδαμε τις αίθουσες, τους χώρους, έπρεπε να γίνει αυτό γιατί τηλεοπτικά η παραγωγή θα είναι πολύ καλή, καλύτερη από του Γιούροκαπ, οι απαιτήσεις μεγαλώνουν» σχολίασε ο εκπρόσωπος της FIBA που τόνισε ότι η ομοσπονδία λόγω και της νέας διοργάνωσης θα είναι αυστηρή μεν, αλλά όχι τόσο στην πρώτη της χρονιά, για να αποβάλλει ομάδες.

«Υπάρχουν στάνταρτς, υπάρχουν οι κανονισμοί συμμετοχής για κάθε ομάδα, συχνά συναντούμε προβλήματα και αν οι διαφορές από τα δεδομένα που θέτουμε είναι μεγάλες, καλούμε τις ομάδες για διορθώσεις και βελτιώσεις. Δεν φτάνουμε στις αποβολές, σπάνια από την εμπειρία μου έγινε αυτό. Για παράδειγμα... Αν η αίθουσα τύπου έχει 20 καρεκλάκια αντί για 25 δεν θα κάνουμε θέμα. Αν έχει όμως 15 και δυσκολίες στην δουλειά συνεργείων, ΜΜΕ κλπ, τότε θα γίνουν συστάσεις και θα επιχειρήσουμε επανεξέταση» τόνισε ο κ. Κόντος που είναι επιφορτισμένος αυτή την εποχή να ελέγξει πολλά γήπεδα, με το ένα από τα δύο σχετικά συνεργεία που διαθέτει η FIBA και παραχωρεί στην εταιρία που «τρέχει» την διοργάνωση (το 50% ανήκει στην FΙΒΑ και το 50% στις λίγκες).

Πηγή: Arena Press

Διαβάστε ακόμη...