«Τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ με την Ντιναμό»

Από metrosport.gr:  Ο Γεωργιανός τερματοφύλακας αποκαλύπτει γιατί ναυάγησαν οι συζητήσεις με τον Δικέφαλο του Βορρά πριν από έναν χρόνο, αλλά και με την ΑΕΚ πριν ένα μήνα
Πηγή: metrosport.gr
«Τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ με την Ντιναμό»

Πρόκειται για «ποδοσφαιρικό παιδί» της Ντιναμό Τιφλίδας, αλλά και μεγάλο «θαυμαστή» της Ελλάδας. Ο Γκιόργκι Λόρια ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα από τον σύλλογο της Γεωργίας, αγωνίστηκε σε αυτόν επί δέκα συναπτά έτη, πριν έρθει στη χώρα μας για λογαριασμό του ΟΦΗ.

Μετά από μια γεμάτη σεζόν στην ομάδα της Κρήτης, προσπάθησε να παραμείνει στην χώρα μας, αλλά δεν του... έκατσε. Συζήτησε για το ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ, έφτασε πολύ κοντά, αλλά τελικά η μεταγραφή δεν προχώρησε. Συνέχισε στον Ολυμπιακό, από τον οποίο έφυγε έναν μήνα αργότερα, για να μεταγραφεί τελικά στην Κρίλια Σοβέτοφ (Πρέμιερ Λιγκ Ρωσίας), όπου είναι και μέχρι σήμερα ο βασικός τερματοφύλακας.

Το metrosport.gr αναζήτησε τον πανύψηλο (1.97) τερματοφύλακα και τον «ανακάλυψε» στη Σαμάρα, όπου προετοιμάζεται για τον δεύτερο αγώνα πρωταθλήματος της Κρίλια με αντίπαλο την Σπάρτακ Μόσχας την ερχόμενη Δευτέρα. Ο Λόρια μας μίλησε πολύ ευγενικά για την Ντιναμό, την ατμόσφαιρα που θα συναντήσει στην Τιφλίδα ο ΠΑΟΚ, αλλά και αποκάλυψε τους λόγους που πέρυσι το καλοκαίρι δεν πέρασε το κατώφλι της Τούμπας.

- Γκιόργκι, θα μας μιλήσεις για την Ντιναμό, την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Europa League;

«Η Ντιναμό είναι μια ιδιαίτερη ομάδα για μένα. Αγωνίστηκα δέκα χρόνια σε αυτήν, μεγάλωσα σε αυτή την ομάδα, την αισθάνομαι σαν οικογένειά μου. Είναι η πιο ιστορική ομάδα στη Γεωργία, με πολύ κόσμο και μεγάλη δυναμική. Καμία ομάδα όταν παίζει στο γήπεδο της Ντιναμό δεν περνάει εύκολα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ. Ξέρω βέβαια ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατός, το έδειξε και στα παιχνίδια με τον Αγιαξ, αλλά δεν πρέπει να υποτιμήσει την Ντιναμό».

- Είναι πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ ότι παίζει το πρώτο ματς εκτός έδρας;

«Στην Ντιναμό Αρένα πιστεύω θα έχει πολύ κόσμο, πάνω από 40.000 στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, γιατί και ο αντίπαλος είναι δυνατός. Ο κόσμος είναι ο δωδέκατος παίκτης της Ντιναμό και δημιουργείται μια πολύ καλή ατμόσφαιρα. Βέβαια και ο ΠΑΟΚ έχει μια καυτή έδρα και αυτό το γνωρίζουν και οι άνθρωποι της Ντιναμό. Το είπα στον προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας με τον οποίο μίλησα σήμερα, ότι η ατμόσφαιρα στην Τούμπα είναι καυτή»!

- Ποια είναι τα δυνατά σημεία της Ντιναμό, την έχεις παρακολουθήσει τελευταία; Τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ;

«Φυσικά την έχω παρακολουθήσει. Η Ντιναμό έχει έμπειρους παίκτες σε όλες τις γραμμές. Ξεχωρίζει στην επίθεση ο Ντβαλισβίλι, ο οποίος έπαιξε για αρκετά χρόνια στο εξωτερικό και είναι πολύ δυνατός επιθετικός. Εχει έμπειρους αμυντικούς, όπως ο Αμισουλασβίλι ο οποίος έπαιξε χρόνια στην Ρωσία και είναι βασικός στην εθνική και ο Λομπανίτζε. Στη μεσαία γραμμή πολύ καλός είναι ο Παρουνασβίλι. Βέβαια πουλήθηκε ο Κβιλιτάγια και είναι μια απώλεια. Πιστεύω όμως ότι ο πρόεδρος της ομάδας, ο Ρόμαν Πίπια κάνει πολύ καλή δουλειά και θα πετύχει πολλά».

-Γνωρίζεις ότι ο Ιβάν Σαββίδης, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ έχει γεννηθεί στη Γεωργία;

«Ναι, φυσικά το γνωρίζω και ξέρω ότι έχει βοηθήσει πολύ τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια».

- Συνεπώς, θεωρείς τον ΠΑΟΚ φαβορί για την πρόκριση;

«Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, έχει ποιοτικούς παίκτες, θυμάμαι ότι είναι πολύ καλός ο Αθανασιάδης στην επίθεση, ενώ είδα και με τον Αγιαξ ότι έχει καινούργιους παίκτες. Δε θα είναι εύκολο όμως το παιχνίδι στην Τιφλίδα μέσα στην έδρα της ειδικά είναι δυνατή η Ντιναμό. Φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ, αλλά η μπάλα είναι... στρόγγυλη, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και δεν είσαι σίγουρος».

- Θα επιστρέψεις στην Ελλάδα; Είχε γραφτεί ότι πριν από έναν μήνα ήσουν κοντά στην ΑΕΚ, είναι αλήθεια;

«Εχω πολύ καλές αναμνήσεις και αγαπώ την Ελλάδα. Μου λείπει. Ναι, είναι αλήθεια ότι ήμασταν κοντά με την ΑΕΚ, αλλά δεν προχώρησε και δε θα ήθελα να αναφερθώ στους λόγους. Εύχομαι όμως να έχει καλή πορεία, γιατί προπονητής είναι ο Τιμούρ Κετσπάγια, που τον είχα πέντε χρόνια στην εθνική και έχω εξαιρετικές σχέσεις. Είναι πολύ καλός άνθρωπος και προπονητής. Είδα ότι αποκλείστηκε από την Σεντ Ετιέν, αλλά δεν πειράζει, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου στον Τιμούρ να πετύχει στην ΑΕΚ».

-Πριν από έναν χρόνο όμως είχες πλησιάσει και στον ΠΑΟΚ. Τι έγινε και δεν συμφώνησες τελικά;

«Είχα έρθει στη Θεσσαλονίκη και μιλούσαμε τρεις μέρες με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Δυστυχώς όμως δε βρήκαμε λύση. Το πρόβλημα ήταν κάποιες λεπτομέρειες στο συμφωνητικό, εγώ είχα τη δική μου άποψη και από τον ΠΑΟΚ είχαν άλλη άποψη».

-Με ποιον συζήτησες και ποιο ήταν ακριβώς το πρόβλημα; Η διάρκεια του συμβολαίου;

«Στις συζητήσεις ήταν ο Τζακ. (σ.σ. εννοεί προφανώς τον Ιάκωβο Αγγελίδη), δε θα ήθελα να πω περισσότερα. Θέλω να τονίσω όμως ότι παρ' ότι δεν ολοκληρώθηκε η συμφωνία, είναι τιμή μου που ενδιαφέρθηκε ο ΠΑΟΚ για μένα, διότι είναι μια μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα».

Διαβάστε ακόμη...