«Σαν την Τούμπα πουθενά!»

Από inpaok.com: Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα των ολλανδικών ΜΜΕ ενόψει της ρεβάνς του Άγιαξ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, είναι ο Χουμπ Στέφενς.
Πηγή: inpaok.com
«Σαν την Τούμπα πουθενά!»

Ο έμπειρος τεχνικός, ο οποίος πέρασε από τον πάγκο του Δικέφαλου τη σεζόν 2013-14, μπορεί να μην έχει βρεθεί ποτέ στον Άγιαξ (ούτε ως παίκτης, ούτε ως προπονητής), όμως είναι Ολλανδός και είχε αρκετά πράγματα να πει στους συμπατριώτες του για τον ΠΑΟΚ και την ατμόσφαιρα της Τούμπας.

Σήμερα αρκετά ολλανδικά ΜΜΕ (telegraaf.nl, sportnieuws.nl, ajaxshowtime.com) φιλοξενούν δηλώσεις του Στέφενς, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον κόσμο του ΠΑΟΚ και την ατμόσφαιρα της Τούμπας καθώς ρωτήθηκε τι θα πρέπει να περιμένουν οι παίκτες του Άγιαξ στο γήπεδο του Δικέφαλου μετά το sold out.

«Η ατμόσφαιρα στην Τούμπα, το γήπεδο του ΠΑΟΚ, είναι πραγματικά εκπληκτική. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ζουν για την ομάδα τους και δεν διστάζουν να βάλουν το κεφάλι τους μέσα σε μία φωτιά από πυροτεχνήματα και βεγγαλικά», τόνισε αρχικά ο Στέφενς και συνέχισε: «Δε θα ξεχάσω τις αντιδράσεις του κόσμου σε ένα ντέρμπι με τον Ηρακλή! Πραγματικά αυτό που βίωσα στον ΠΑΟΚ και την Τούμπα δεν το έχω νιώσει πουθενά! Η μοναδική ατμόσφαιρα που ίσως ήταν λίγο πιο κοντά στην Τούμπα, ήταν εκείνη που είχε συναντήσει στο Σεντ Ετιέν, όταν έπαιξα εκεί ως παίκτης της Αϊντχόφεν τη δεκαετία του '70».

Ο Στέφενς δεν έκρυψε ότι η καυτή ατμόσφαιρα της Τούμπας και ο κόσμος του ΠΑΟΚ είχαν παίξει βασικό ρόλο στην αποδοχή της πρότασης να έρθει στην Ελλάδα: «Αυτή η ατμόσφαιρα του κόσμου του ΠΑΟΚ ήταν ένας σημαντικός λόγος που επέλεξα να πάω και στην Ελλάδα. Μου άρεσε η εμπειρία μου εκεί, ήταν μαγευτική. Ήθελα την περιπέτεια, να ζήσω το ποδόσφαιρο μέσα από πολύ διαφορετικά μονοπάτια και το έκανα».

Φυσικά ο Ολλανδός τεχνικός κλήθηκε να δώσει και τα προγνωστικά του: «Η θέση του Άγιαξ είναι δύσκολη μετά το εκτός έδρας γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ και το 1-1 του πρώτου αγώνα. Από την άλλη πλευρά βέβαια οι Ολλανδοί έδειξαν πως έχουν ποιότητα και ξεκίνησαν νωρίτερα την προετοιμασίας τους. Αυτό θα παίξει ένα ρόλο γύρω στο 10%».

Κλείνοντας ο Στέφενς αναφέρθηκε και στην προσέγγιση των δύο ομάδων στο παιχνίδι: «Το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ στην αρχή του αγώνα είναι οργανωθεί πίσω, παίζοντας με αντεπιθέσεις με τους γρήγορου παίκτες που έχει. Την ίδια ώρα όμως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα ουρλιάζουν και θα δίνουν ώθηση στην ομάδα τους, ζητώντας όμως να παίξουν πιο μπροστά οι παίκτες. Αυτό ίσως ευνοήσει τον Άγιαξ, καθώς αν γίνει μπορεί να δημιουργηθούν περισσότεροι χώροι και να το εκμεταλλευτεί ο Άγιαξ, καθώς στους ανοιχτούς χώρους έχει περισσότερη ποιότητα...»

Διαβάστε ακόμη...