Γιατί οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ (δεν) τελείωσαν

Από sdna.gr: Την αίσθηση ότι οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκαν, επιχείρησε να δημιουργήσει ο Λούμπος Μίχελ, στην συνέντευξη που παραχώρησε στους απεσταλμένους των ελληνικών ΜΜΕ, κατά την επιστροφή της αποστολής του Δικεφάλου από την Ολλανδία όπου πραγματοποιήθηκε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.
Πηγή: sdna.gr
Γιατί οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ (δεν) τελείωσαν

Παράλληλα σε κάθε του επαφή με τους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αφήνει να εννοηθεί ότι το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης της ομάδας, δεν απασχολεί ούτε τον ίδιο ούτε την τεχνική ηγεσία. Είναι γεγονός ότι οι μεταγραφές (με εξαίρεση την περίπτωση του Βαρέλα για τον οποίο θα αναφερθώ στο τέλος), ολοκληρώθηκαν. Για την ώρα όμως λέω και εξηγούμαι...

Προτεραιότητα για τους Μίχελ και Ιβιτς δεν είναι οι μεταγραφές αλλά τα παιχνίδια με τον Αγιαξ. Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο προπονητής επιχειρούν να στρέψουν το ενδιαφέρον της ομάδας (κυρίως) και γενικότερα του ασπρόμαυρου οργανισμού, στην προσπάθεια που θα καταβάλει η ομάδα για να προκριθεί στα play off του Champions League. Το δεύτερο μέλημα τους είναι να «αδειάσουν» το παραγεμισμένο ρόστερ.

Ο Σέρβος προπονητής του ΠΑΟΚ δεν δίστασε να δηλώσει ότι έχει πολλούς παίκτες στη διάθεση του και δεν σκοπεύει να διατηρήσει αυτή την κατάσταση για πολύ καιρό ακόμα. Εκτός από τους Σκόνδρα, Σάμπο, Αντώνης που εξακολουθούν να προπονούνται μόνοι τους μέχρι να βρεθεί η επόμενη ομάδα που θα τους προσφέρει ποδοσφαιρική στέγη, θα υπάρξουν και άλλοι παίκτες που δεν θα διατηρήσουν τη θέση τους στην Τούμπα τη νέα περίοδο.

Στον ΠΑΟΚ ρίχνουν το βάρος στην ελάφρυνση του ρόστερ αναμένοντας τα αποτελέσματα της ομάδας στα παιχνίδια με τον Αγιαξ για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις ενίσχυσης. Με δεδομένο μάλιστα ότι από την πώληση Μακ (και την ενδεχόμενη πώληση Κάτσε) θα υπάρχουν επιπλέον διαθέσιμα χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θεωρήστε δεδομένο ότι οι μεταγραφές ΔΕΝ τελείωσαν όσο κι αν προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο Μίχελ και Ιβιτς.

Οι στόχοι έχουν ιεραρχηθεί. Η αποδέσμευση ή ο δανεισμός τουλάχιστον 4 παικτών που συμμετείχαν στην προετοιμασία και τα παιχνίδια με τον Αγιαξ. Το πρώτο σκέλος το έχει αναλάβει ο Λούμπος Μίχελ και το δεύτερο ο Βλάνταν Ιβιτς.

Στην Τούμπα θέλουν να κάνουν και την αποτίμηση της αγωνιστικής κατάστασης των υπολοίπων ομάδων της Superleague πριν προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις ενίσχυσης. Με χρόνο τον σύμμαχο θα έχουν τη δυνατότητα να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα για τις αδυναμίες της ομάδας πριν προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις ακόμα κι αν αυτές γίνουν προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Ένας ακόμα λόγος που ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει σε μια τουλάχιστον (το πιθανότερο είναι δυο) προσθήκη είναι η επιθυμία του Ιβάν Σαββίδη να παρουσιάσει ο Δικέφαλος μια πληρέστατη ομάδα στη νέα περίοδο που θα έχει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει στις διοργανώσεις που θα λάβει μέρος. Μεγάλο μέρος των χρημάτων που θα εισπράξει η ΠΑΕ από την πώληση του Μακ (και την ενδεχόμενη παραχώρηση του Κάτσε επαναλαμβάνω) θα διατεθούν θα επενδυθούν σε μια ή δυο κινήσεις τον Αύγουστο.

Υ. Γ. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η απόκτηση του Βαρέλα θα ολοκληρωθεί. Ακόμα κι αν ο Χατζηισαίας δεν δεχθεί να φύγει δανεικός για την Στεάουα Βουκουρεστίου (έχει αλλάξει στάση ο νεαρός και συζητά πλέον το ενδεχόμενο καθώς το συμβόλαιο του θα το πληρώνει ο ΠΑΟΚ και όχι οι Ρουμάνοι), θα βρεθεί ο τρόπος (οικονομικός θα είναι) να έρθει στον Δικέφαλο ο παίκτης που η απόκτηση του οποίου ξεπέρασε σε... επεισόδια την «Λάμψη» του αείμνηστου Νίκου Φώσκολου.

Διαβάστε ακόμη...