«Επίθεση» σε Τούντορ για…Ρατς!

Από thessports.gr: Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στην προετοιμασία, την ανάγκη να αποκτηθεί στόπερ και την απόφαση του Τούντορ να κόψει πέρσι τον συμπατριώτη του Ράσβαν Ράτς, μίλησε ο παλαίμαχος αμυντικός της ομάδας και νυν προπονητής, Κοσμίν Μπαρκαουάν.
Πηγή: thessports.gr
«Επίθεση» σε Τούντορ για…Ρατς!

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis»:

Για το αν πλέον νιώθει Έλληνας και για το που θα συνεχίσει την προπονητική του καριέρα: «Πάω 3-4 φορές στη Ρουμανία. Νιώθω πολύ Έλληνας πλέον. Δεν ξέρω που θα είμαι φέτος, θα δούμε. Είναι νωρίς ακόμα. Θέλω να πάω σε ομάδα που θα κάνουμε κάτι σοβαρό. Υπάρχουν προτάσεις, όμως θέλω να πάω σε ομάδα που θέλουν να κάνουν κάτι καλό».

Για το φιλικό με τη Στεάουα: «Είδα το φιλικό του ΠΑΟΚ. Ήταν απίστευτο το πρώτο ημίχρονο. Είναι φιλικά παιχνίδια και οι προπονητές προσπαθούν να δουν κάτι από την προετοιμασία. Είναι νορμάλ αυτά τα σκορ και τα γκολ. Μου άρεσε σαν παιχνίδι. Η τακτική που χρησιμοποίησαν οι προπονητές μου άρεσε».

Αν χρειάζεται και άλλον στόπερ ο ΠΑΟΚ: «Σίγουρα αν βρει κάποιον καλό θα τον πάρει. Αυτά τα φιλικά γίνονται για να δουν οι προπονητές τι λείπει και τι θα πρέπει να πάρουν. Βλέπουν τι λείπει, αυτός είναι ο σκοπός των φιλικών. Να δούμε τα συν και τα μείον. Χρειάζεται τουλάχιστον 1-2 παίκτες ο ΠΑΟΚ».

Για τον Βαρέλα: «Βλέπω το ρουμανικό πρωτάθλημα. Είναι πολύ σταθερός και πολύ σοβαρός σε κάθε παιχνίδι ο Βαρέλα. Ήταν πάντα τουλάχιστον στο 7 με 8 στη βαθμολογία. Δεν θα έκανε αν δεν ήταν σταθερός. Μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ τον ΠΑΟΚ. Παίζει με μυαλό, είναι εγκεφαλικός παίκτης. Παίζει με την μπάλα κάτω, εμένα μου άρεσε».

Για την εμπιστοσύνη στον Βλάνταν Ίβιτς: «Πιστεύω ήταν δίκαιο. Εδώ στην Ελλάδα, όχι μόνο στον ΠΑΟΚ, δεν δίνουν χρόνο στους προπονητές. Μόλις γίνει κάτι, αμέσως διώχνουν τον προπονητή. Δεν γίνεται σε ένα μήνα να τα αλλάξει όλα ο προπονητής. Χρειάζεται χρόνο. Καλά έκανε και τον κράτησε τον Ίβιτς. Έχει στοιχεία και μπορεί να βοηθήσει. Σε μια ήττα όλοι φταίνε. Χρειάζεται υπομονή. Αν αλλάξεις δέκα προπονητές σε ένα πρωτάθλημα, σε μια χρονιά, δεν κάνεις δουλειά έτσι».

Για τον Τούντορ: «Τότε δεν πήγαινε τίποτα. Κάποια στιγμή χάνεις την υπομονή σου. Δεν βλέπεις τίποτα. Σε 2-3 αγώνες που χάνουμε, μετά θα πρέπει να δούμε μια βελτίωση. Με τον Τούντορ δεν βλέπαμε τίποτα. Ο Ίβιτς άλλαξε την ψυχολογία. Αυτή είναι η γνώμη μου. Οι ίδιοι παίκτες έπαιζαν και με τους δύο προπονητές. Είχαν πάθος με τον Ίβιτς οι παίκτες».

Για το αν χρειάζεται βάθος πάγκου ο ΠΑΟΚ: «Στον ΠΑΟΚ βλέπεις πολλοί παίκτες έχουν όνομα και ιστορία, αλλά χάνονται. Υπάρχει πίεση μέσα στην Τούμπα, αλλά και εκτός. Αν δεν αντέξεις, χάνεσαι. Είναι νορμάλ να έχει καλό ρόστερ, γιατί είναι πολλές οι υποχρεώσεις. Αν έχεις μόνο έντεκα και βασίζεσαι σε αυτούς, είναι δύσκολο. Είναι πολλοί οι αγώνες. Χρειάζεσαι πάγκο. Πρέπει να μπαίνει κάποιος αλλαγή και η ποιότητά του να είναι κοντά με αυτόν που βγαίνει. Δεν γίνεται να βασίζεσαι σε έντεκα».

Για την εθνική Ρουμανίας : «Όχι πολύ. Τους ήξερα. Με πείραξε ο τρόπος παιχνιδιού. Ο τρόπος που παίξαμε με τη Γαλλία, την Ελβετία και τη Αλβανία. Δεν ήταν τρόπος παιχνιδιού αυτός. Είχε παίκτες με ποιότητα, όμως δεν υπήρχε πάθος. Έπαιξαν τελευταία αγωνιστική και έπρεπε να προκριθούν, αλλά δεν είχαν πάθος. Δεν έπαιξαν καλά».

Για τον Ράζβαν Ρατς: «Ο Ρατς έπαιξε καλά στον ΠΑΟΚ. Ήταν επί τρεις μήνες ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ. Άκουσα τον Τούντορ που είπε ότι δεν κάνει στο σύστημα. Αν δεν κάνει ο Ρατς σαν αριστερός μπακ στο 3-5-2 τότε ποιος κάνει; Το είδα και γέλασα αυτό. Και τώρα κάνει για να παίζει στην Ισπανία αντίπαλος με τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα; Έχω ακούσει για την ηλικία. Αν δείτε την ηλικία των διεθνών της Ιταλίας θα καταλάβουμε. Δηλαδή αυτοί μπορούν και οι άλλοι δεν μπορούν; Ο Ρατς έπαιξε. Ο Μάρικα πήγε στη Στεάουα, έπαιξε ένα παιχνίδι και τραυματίστηκε. Όταν ένας παίκτης παίζει καλά, τότε δεν έχει μεγάλο ρόλο η ηλικία».

Για τους παίκτες που πρέπει να παίρνει ο ΠΑΟΚ: «Όταν παίρνεις παίκτη στον ΠΑΟΚ, τον παίρνεις έτοιμο. Όχι να τον προετοιμάσει η ομάδα. Να μην έχει κιλά παραπάνω. Πρέπει να κολλάει αμέσως στο σύστημα της ομάδας και του προπονητή. Πρέπει να έχει φυσική κατάσταση, να έχει παιχνίδια από την προηγούμενη ομάδα του. Πρέπει να έχει κίνητρο για τίτλους. Ο ΠΑΟΚ αν κοντράρεται με τον Ολυμπιακό και στους τελευταίους αγώνες θέλει νίκες για το πρωτάθλημα, δεν θα πρέπει να έχει έμπειρους παίκτες για να αντέξουν αυτή την πίεση;».

Διαβάστε ακόμη...