Η ΠΑΕ για το πρώτο φιλικό

Από paokfc.gr: Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας της φετινής σεζόν επικράτησε με, το εντυπωσιακό αν μη τι άλλο, 14-0 της Σιλβόλντε και ξεκίνησε με νίκη τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.
Πηγή: paokfc.gr
Η ΠΑΕ για το πρώτο φιλικό

Ο Βλάνταν Ίβιτς χρησιμοποίησε 22 ποδοσφαιριστές και παρέταξε μία 11άδα σε κάθε ημίχρονο, παρατάσσοντας την ομάδα με 4-3-3 στον αγωνιστικό χώρο. Εκτός αγώνα έμειναν οι Γλύκος και Βελλίδης , προκειμένου να πάρουν λεπτά οι δύο νεαρότεροι τερματοφύλακες, οι νεοαποκτηθέντες Τζάλμα Κάμπος και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και οι Τζαβέλλας , Τζιόλης και Κωνσταντινίδης , προκειμένου να μην επιβαρυνθούν.

Ο Δικέφαλος μπήκε σοβαρός από το πρώτο λεπτό και κατάφερε πολύ γρήγορα να πάρει προβάδισμα με τον Κουλούρη , ο οποίος έστειλε την μπάλα με το στήθος στα αντίπαλα δίχτυα μετά από σέντρα του Λέοβατς . Στο 6′ ο Περέιρα μετά από βολέ του Μελίσσα βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε για το 2-0. Ο Λέοβατς έφταιξε και το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ, όταν με σέντρα βρήκε τον νεαρό άσο, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ.

Στο 26′ ήταν η σειρά του Σάκχοφ να νικήσει τον τερματοφύλακα της Σιλβόλντε με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Περέιρα , ο οποίος τέσσερα λεπτά έκανε το 5-0 μετά από ασίστ του Ροντρίγκες . Ο Αργεντινός επιθετικός στο 33′ ολοκλήρωσε το χατ τρικ του με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ροντρίγκες . Το σκορ του πρώτου μέρους έκλεισε ο Κουλούρης με όμορφη ατομική ενέργεια και άψογο πλασέ.

Στο δεύτερο μέρος ο Ίβιτς άλλαξε όλη την 11άδα του και οι νεοεισελθέντες το πιάσανε από εκεί που το αφήσανε οι προκάτοχοί τους. Την αρχή έκανε ο Πέλκας στο 56′ με εξαιρετικό πλασέ, ενώ τρία λεπτά μετά ο Ζάιρο έστρωσε στον Κλάους για να γίνει από κοντά το 0-9. Στο 64′ ο Ζάιρο απέφυγε ωραία δύο αμυντικούς και γύρισε στον Πέλκα, που με κεφαλιά έκανε ανέβασε κι άλλο την διαφορά. Μετά από δύο λεπτά ο Αθανασιάδης με ωραία λόμπα πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και στην συνέχεια ανέλαβε ο νεαρός Δημητριάδης , που με δύο ωραία τελειώματα στο 74′ και το 88′ έκανε το 13-0. Το επίλογο έβαλε ο Κλάους με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα ακριβείας του Μάτος .

Οι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν ακολούθησαν πρόγραμμα προπόνησης στο γήπεδο. Ο Δικέφαλος θα δώσει το δεύτερο του φιλικό στην Ολλανδία το Σάββατο (09.07) κόντρα στις Κλαμπ Μπριζ στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Οι συνθέσεις του Δικεφάλου:

Πρώτο ημίχρονο: Μελίσσας , Κίτσιου , Κρέσπο , Πούγγουρας , Λέοβατς , Χαρίσης , Σάκχοφ , Περέιρα , Ροντρίγκες , Κουλούρης , Κοροβέσης .

Δεύτερο ημίχρονο: Σιαμπάνης , Μάτος , Μαλεζάς , Χατζηισαΐας , Γιαννούλης , Πέλκας , Δημητριάδης , Τσίμιροτ , Μυστακίδης , Ζάιρο , Αθανασιάδης .

Διαβάστε ακόμη...