«Καθαρά θέμα Ίβιτς η πρώτη θέση»

Από arenafm.gr: Ο Βασίλης Μπορμπόκης ,παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, μίλησε στον ArenaFM 89.4 για όλους και για όλα.
Πηγή: arenafm.gr
«Καθαρά θέμα Ίβιτς η πρώτη θέση»

Αναφέρθηκε στο Euro όπου έδωσε τα προγνωστικά του αλλά και στο Copa America τα οποία παρακολουθεί φανατικά. Μίλησε για τον «δικέφαλο», τις μεταγραφές αλλά και τον Βλάνταν Ίβιτς, ενώ αναφέρθηκε και στον Ολυμπιακό και στην παραίτηση του Μάρκο Σίλβα.

Όσα είπε ο Βασίλης Μπορμπόκης στον ArenaFM 89.4:

Για το Copa America και ποιον υποστηρίζει: «Το παρακολουθώ κανονικά, έχω τρέλα, δεν γίνεται να έχει παιχνίδι και να μην το βλέπω. Είμαι προσωπολάτρης , είμαι με τον Μέσι . Η Χιλή είναι καλύτερη ομάδα, αλλά με τον Μέσι δεν μπορεί να είσαι σίγουρος, όπου είναι ,η ομάδα του είναι φαβορί».

Αναφορικά με το Euro: «Με τον τρόπο που έγινε είχε σκοπιμότητα, για αυτό και δεν είδαμε καλά παιχνίδια. Όλες οι ομάδες ήταν συντηρητικές, είδαμε την Πορτογαλία να περνάει με τρεις ισοπαλίες. Η Ισπανία είχε τρομερή αυτοπεποίθηση και το καθάρισε από την δεύτερη αγωνιστική. Οι Ιταλοί παρουσιάστηκαν δυνατοί αν και δεν ήταν φαβορί, η Κροατία έδειξε ότι είναι ομάδα με κυριαρχία μέσα στο παιχνίδι της. Η Ουαλία ήταν το άκρο αντίθετο, έχουν δυο τρεις καλούς παίχτες και όλοι άλλοι κάνουν άμυνα. Η Πορτογαλία δεν ικανοποίησε αλλά έτυχε τον καλύτερο λαχνό και έγινε ξαφνικά φαβορί με κάποιες άλλες για να πάνε τελικό. Εγώ δεν την έχω για πολύ ψηλά, ταλέντο έχει αλλά δεν είναι ομάδα που μπορείς να την εμπιστευτείς. Τους Γάλλους είχα για πρώτο φαβορί αλλά ήταν απογοητευτικοί.

Πιστεύω θα το πάρει ή το Βέλγιο ή η Ισπανία. Οι Ισπανοί είναι η Μπαρτσελόνα χωρίς τον σούπερ σταρ. Ο Μοράτα τα πάει καλά αλλά νομίζω ότι δεν ταιριάζει σε αυτή την ομάδα, δεν ξέρει μπάλα, είναι για ανοιχτό γήπεδο, δεν νομίζω ότι ταιριάζει σε αυτήν την ομάδα. Έχουν τα καλύτερα άκρα στον κόσμο, μπορούν να κάνουν αριθμητική υπεροχή σε κλάσματα δευτερολέπτων, πατάνε περιοχή, τα μπακ της ξέρουν πολύ μπάλα και νομίζω ότι είναι το μεγάλο τους ατού. Ο Τόρες δεν χωρούσε, μπορεί να χωρούσε στην Ιταλία. Ο Μπενζεμά αν ήταν Ισπανός , θα είχε τώρα επτά γκολ».

Για την απομάκρυνση του Σίλβα από τον Ολυμπιακό: «Τον παραδέχομαι τον Σίλβα, υπήρχε διαφωνία και έφυγε. Πάντα φταίει ο προπονητής, πρέπει να σταματήσει αυτό. Δεν συμφώνησε και έφυγε, τον παραδέχομαι. Τον θυμάμαι τον Σάντσεθ, είχε πάει εκπληκτικά με την Λακορούνια, είναι στιλ Βαλβέρδε».

Για τον ΠΑΟΚ, τον Ίβιτς και τις μεταγραφές: «Μ'αρέσει ο ΠΑΟΚ φέτος και ο τρόπος που κινείται στις μεταγραφές, αλλά μην περιμένετε πολλά από τους καινούργιους. Το 70-80% των νέων παικτών θέλει προσαρμογή. Για να πάρεις το απόλυτο από τον παίκτη, υπάρχουν βέβαια και παίκτες οι οποίοι προσαρμόζονται πιο εύκολα. Ο Σουάρες έκανε 8 μήνες να προσαρμοστεί στην Μπαρτσελόνα.

Δεν περίμενα να βγει ο ΠΑΟΚ πρώτος στα πλέι οφ. Ήταν ένα μικρό πρωτάθλημα, έξι αγωνιστικές και κυνηγούσαμε δυο ομάδες, μια ήττα να κάνεις τελείωσε, αυτό που πέτυχε ήταν εξωπραγματικό. Ήταν καθαρά θέμα Ίβιτς, τους συμμάζεψε, πήρε τον χρόνο του, έγινε σωστή δουλειά και τα κατάφερε.

Τις μεταγραφές που έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν τις ξέρω καλά, τον Μάτος τον ήξερα αλλά έχω να τους παρατηρήσω χρόνια. Αυτό που ενδιαφέρει είναι τι έκαναν τα προηγούμενα χρόνια και αν είχαν παιχνίδια. Τον Γιαννούλη τον ξέρω και ήταν πολύ καλός, αλλά ήταν στην Βέροια. Άλλο ΠΑΟΚ , άλλο Βέροια, άλλο να κάθεσαι πίσω και άλλο να κυριαρχείς».

Για τον νέο πρωτάθλημα: «Πιστεύω θα έχουμε πολύ καλύτερο πρωτάθλημα φέτος, θα έχουμε καλύτερη διαιτησία και πιστεύω ότι θα βρει τον δρόμο του».

Διαβάστε ακόμη...