«Μηχανή του γκολ ο Ματέους»

Από inpaok.com: 'Έναν ταχύτατο μεσοεπιθετικό με έφεση περισσότερο στο σκοράρισμα, παρά στην δημιουργία παιχνιδιού, χαρακτήρισε τον Ματέους, μιλώντας στην «Αrena press», ο Πορτογάλος προπονητής του στην Σετούμπαλ, Κάρλος Καρβαλιάλ.
Πηγή: inpaok.com
«Μηχανή του γκολ ο Ματέους»

Ο 51χρονος Πορτογάλος, Κάρλος Καρβαλιάλ, ως προπονητής της Σετούμπαλ την σαιζόν 2007-2008, είχε παίκτη τον Ματέους. Ο νυν κόουτς της Σέφιλντ Γουένσντεϊ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Βραζιλιάνο. «Είναι περισσότερο επιθετικός, δεν είναι ο κλασικός εξτρέμ. Βάζει γκολ, είναι ταχύς και πολύ δυνατός. Στην Σετούμπαλ, τότε, σκόραρε με άνεση και γύρισε στην Μπράγκα την επόμενη χρονιά απ' όπου τον είχαμε πάρει δανεικό» τόνισε ο Καρβαλιάλ.

Και πρόσθεσε πως «του αρέσει πολύ να σκοράρει, είναι αφηνιασμένος με το γκολ, αυτό σε συνδυασμό με την μεγάλη ταχύτητά του, τον κάνει πολύ επικίνδυνο για την αντίπαλη άμυνα. Επίσης είναι παθιασμένος και διαθέτει δυνατό σουτ. Όταν έχει χώρο στην αντεπίθεση είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για την αντίπαλη ομάδα, λόγω της ταχύτητάς του και της δύναμής του, αφού δεν πέφτει κάτω με τίποτα...».

Ο Πορτογάλος κόουτς είχε και ένα σύντομο πέρασμα και από τον Αστέρα Τρίπολης, από τον Μάιο του 2008 μέχρι τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Διαθέτοντας μία εικόνα για το ελληνικό πρωτάθλημα επεσήμανε για τον Ματέους πως «θα κάνει την διαφορά στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ. Είμαι βέβαιος ότι, εξαιτίας του στυλ του, θα τον αγαπήσουν πολύ γρήγορα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Θα τον λατρέψουν από τα πρώτα του παιχνίδια».

«Η θέση που του ταιριάζει είναι αριστερός πλάγιος στο 4-3-3 και δεύτερος επιθετικός στο 4-4-2. Και στις δύο περιπτώσεις όλη την ώρα είχε στο μυαλό του να σκοράρει. Δεν οργανώνει παιχνίδι, τρέχει γρήγορα, ντριπλάρει και σκοράρει. Δεν είναι ο εξτρέμ πάνω στην γραμμή που θα βγάλει την σέντρα. Συγκλίνει πάντα από τα πλάγια προς την εστία για να βάλει το γκολ» υπογράμμισε ο Καρβαλιάλ για τον Ματέους.

«Είναι μια... μηχανή του γκολ. Κινείται στην μεσοεπιθετική γραμμή σε όλους τους χώρους, όπως κάνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, χωρίς φυσικά να θέλω μ' αυτό να πω ότι έχει την αξία του Ρονάλντο» είπε ο Καρβαλιάλ για τον Βραζιλιάνο.

Διαβάστε ακόμη...