«Τα παιδιά απέδειξαν ότι δίκαια φοράνε τη φανέλα του ΠΑΟΚ»

Από metrosport.gr: Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ μίλησε στο Metropolis 95,5 και τοποθετήθηκε για τη χρονιά που πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε αγωνιστικά
Πηγή: metrosport.gr
«Τα παιδιά απέδειξαν ότι δίκαια φοράνε τη φανέλα του ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Μαλιούφα:

Πώς είδε τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όσους ήταν δίπλα στην ομάδα. Αυτά τα παιδιά αδικούσαν τον εαυτό τους. Ο Βλάνταν Ίβιτς ήξερε τα αποδυτήρια, έχει παίξει ποδόσφαιρο και δεν χρειαζόταν να κάνει πολλά πράγματα. Τα παιδιά ανταπεξήλθαν πολύ καλά και απέδειξαν ότι δίκαια φοράνε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, έστω και την τελευταία στιγμή. Θυμόμαστε την εικόνα με τον Ολυμπιακό, που μπήκε ο κόσμος μέσα, αλλά κρατάμε την προχθεσινή εικόνα που ο κόσμος πανηγύριζε».

Για το άγχος και την πίεση που υπήρχε κατά τη διάρκεια της σεζόν: «Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να δεις ότι υπήρχε άγχος και πίεση. Με απλές κινήσεις απέδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Η ηρεμία και το οικογενειακό κλίμα βοήθησε. Ξεκινήσαμε με λιγότερους βαθμούς στα πλέι οφ, αλλά έδειξαν ότι είχαν πλάνο. Ήταν ομάδα. Δεν το είχαμε συνηθίσει αυτό».

Για τον Ίβιτς: «Υπάρχει ένα πλεονέκτημα στον Βλάνταν. Έχει φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ και έχει ζήσει τα αποδυτήρια. Με πολλούς υπήρξε συμπαίκτης και αυτό είναι κίνητρο. Το ίδιο νιώθαμε και εμείς όταν παίζαμε. Βγάζαμε το 200% για έναν άνθρωπο που τον ξέραμε από πριν. Όλο το προπονητικό τιμ είναι παιδιά που βρίσκονται χρόνια στα τμήματα υποδομής.

Η απειρία παίζει ρόλο, αλλά πρέπει να μάθεις. Ένας ποδοσφαιριστής παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται καλύτερος. Δούλεψε στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ και αυτό είναι ένα συν, γιατί έκανε πρωταθλητισμό. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει δείξει ότι όταν βλέπει μια ομάδα που προσπαθεί μέσα στο γήπεδο, τότε χειροκροτεί και ας μην έρθει το αποτέλεσμα».

Η εμπιστοσύνη που έδειξε στον Ίβιτς ο Σαββίδης: «Δείχνει ωριμότητα το γεγονός ότι πέρυσι δεν δέχθηκε να αναλάβει ο Ίβιτς. Δεν ήθελε να πειραματιστεί ή να καεί. Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλα και όλοι. Έχει δουλέψει στα τμήματα υποδομής, έχει φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ και έχει την εμπιστοσύνη του κ. Σαββίδη».

Για την παρουσία του Μαλεζά και τους υπόλοιπους που ξεχώρισαν: «Έχουμε ιδιαίτερη σχέση με τον Στέλιο. Είναι ένας ώριμος ποδοσφαιριστής. Ήταν πολύ καλό που γύρισε στην ομάδα και έκανε υπομονή. Ξέρει τα αποδυτήρια, είναι αρχηγός. Και ο Λέοβατς όμως απέδωσε μετά τη φυγή του Τούντορ, παρόλο που ήταν συμπατριώτης του. Όλα τα παιδιά προσπάθησαν. Παίζει ρόλο η τακτική, το σύστημα.

Ο Τζαβέλλας ήταν σταθερός, ο Κίτσιου επίσης δίνει ό,τι μπορεί. Ο Κάτσε όποτε χρειάστηκε έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Ο Κλάους είναι killer, το λέει η στατιστική. Σε δύο φάσεις θα κάνει ένα γκολ. Κάποια παιδιά βγήκαν από τα τμήματα υποδομής, τους δόθηκαν ευκαιρίες και τις άρπαξαν. Ο Ροντρίγκες έλειψε λόγω του τραυματισμού του, ενώ και ο Μακ βοήθησε πολύ. Ο προγραμματισμός πέρυσι έλεγε να ποντάρει ο ΠΑΟΚ σε νέα παιδιά».

Για τις μεταγραφές που πρέπει να γίνουν: «Κακά τα ψέματα πρέπει να έρθουν ποδοσφαιριστές. Είναι αναγκασμένος να κάνει το βήμα παραπάνω ο ΠΑΟΚ. Μακάρι να δούμε το σεντόνι στην Τούμπα και να γιορτάσουμε. Ο καθένας κρίνεται στο γήπεδο. Οι φίλαθλοι διψούν για μεγάλες ομάδες και ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ο Μπερμπάτοφ δεν έπαιξε πολύ, αλλά κρατάει καλό κλίμα στα αποδυτήρια και τον σέβονται όλοι γιατί έχει κάνει μεγάλη καριέρα. Το θέμα είναι να έρθουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές, αλλά ο καθένας θα πρέπει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Επιπλέον, χρειάζονται καλοί ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση, ώστε όταν βγαίνει ένας να μπαίνει άλλος που να είναι εξίσου καλός. Έτσι, θα δουλεύει καλύτερα και ο προπονητής».

Για το δίκτυο ακαδημιών του ΠΑΟΚ: «Έχω τόσα χρόνια στον ΠΑΟΚ και μπορώ να πω τη γνώμη μου. Δουλεύεις μόνο και δεν κοιτάς το οικονομικό. Οτιδήποτε χρειαστούμε, δεν προλαβαίνουμε να το πούμε και υπάρχει ήδη. Δεν λείπει τίποτα. Κάθε τμήμα έχει τόσους προπονητές. Είναι μεγάλο σωματείο ο ΠΑΟΚ και σε λίγα χρόνια θα έχουμε ποδοσφαιριστές από τα τμήματα στη μεγάλη ομάδα. Έχουμε δώδεκα παίκτες στις μικρές Εθνικές. Δεν γίνεται να παίξουν όλοι, το ξέρουν και οι ίδιοι.

Το επόμενο βήμα θα είναι να πουλάει και παίκτες ο ΠΑΟΚ, όπως έκανε ο Άγιαξ και η Μπαρτσελόνα. Είναι μέσα στις προτάσεις μας αυτό. Ο μεγαλομέτοχος ξοδεύει πολλά λεφτά. Εκτός από το δίκτυο που έχουμε, υπάρχουν και τα προπονητικά κέντρα. Αυτό το κάνουν οι Ομοσπονδίες και όμως το κάνει και ο ΠΑΟΚ. Είναι ευλογία για τα παιδιά. Όπου πάμε, από Κέρκυρα μέχρι Καλαμάτα, μας αντιμετωπίζουν με πολύ καλό τρόπο και σέβονται την ομάδα. Επενδύει και δίνει δουλειές σε πολύ κόσμο ο Σαββίδης».

Για τα παιχνίδια των παλαίμαχων στο εξωτερικό: «Αύριο φεύγουμε για Γερμανία οι παλαίμαχοι. Πάμε Κολωνία, θα παίξουμε με τους Έλληνες, θα είναι και ο Σαββίδης εκεί. Θα πάμε και στο Άρνεμ της Ολλανδίας και θα παίξουμε ένα παιχνίδι που έκλεισε ο Μίχελ».

Διαβάστε ακόμη...