“Περιμέναμε πως θα φτάσουμε στην κατάκτηση του τίτλου”

Από thessports.gr: O αρχιτέκτονας της κατάκτησης του πρωταθλήματος Ελλάδος με την Κ17 του ΠΑΟΚ, Άγγελος Ζαζόπουλος μίλησε στο Thessports.gr για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, την συμμετοχή του "Δικεφάλου του Βορρά" στο Champions League αλλά και για την συνεργασία που έχει με τον Πάμπλο Γκαρσία.
Πηγή: thessports.gr
“Περιμέναμε πως θα φτάσουμε στην κατάκτηση του τίτλου”

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη που έδωσε ο Άγγελος Ζαζόπουλος στο Thessports.gr:

Τι ήταν αυτό που έκρινε τον τελικό και οδήγησε τον ΠΑΟΚ να πάρει το φετινό πρωτάθλημα;

"Toν τελικό τον έκρινε η διάθεση που είχαμε να δώσουμε ένα παιχνίδι με έναν αντίπαλο που τον είχαμε συναντήσει τέσσερις φορές.Κάναμε μια που σημαντική προσπάθεια για να κερδίσουμε για πέμπτη συνεχόμενη φορά την συγκεκριμένη ομάδα.Από εκεί και ύστερα την προσπάθεια που έχουμε κάνει την έχει κρίνει η δουλειά που έχουμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια."

Αν περιμένατε την κατάκτηση του τίτλου στην αρχή της σεζόν;

"Ναι, περιμέναμε πως θα φτάσουμε στην κατάκτηση του τίτλου. Είναι στόχος να είμαστε πρωταγωνιστές σε όλες τις ομάδες τις ακαδημίας και αν δεν παίζει ρόλο αν κατακτάς το τρόπαιο ή οχι το θέμα είναι να φτάνεις ως το τέλος της διαδρομής.Στις ακαδημίες δεν είναι πρωταρχικός στόχος να κατακτάς τα πρωταθλήματα.Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά τόσο περισσότερο πρέπει να μπαίνει το αποτέλεσμα και να έχει μεγαλύτερη σημασία,αλλά είναι πιο σημαντικό για εμάς η απόδοση και όχι η επίδοση.Ο τρόπος με τον οποίος παίζουμε είναι το στυλ μας είναι τα πιο σημαντικά πράγματα."

Ένας τίτλος όπως αυτός που κατακτήσατε δεν επιβεβαιώνει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από εσάς και την ακαδημία του ΠΑΟΚ;

"Ναι, αλλά δεν μένει κάτι μετά από αυτό.Ο στόχος είναι οι παίκτες να είναι περισσότερο έτοιμη νοητικά και σωματικά για να παίξουν στις ανδρικές ομάδες είτε παίξουν στον ΠΑΟΚ, είτε σε άλλες ομάδες.Η ακαδημία είναι σχολείο. Απλά μπορούμε να λέμε ότι μια φουρνιά είναι επιτυχημένη ή αποτυχημένη από ένα παιχνίδι στο τέλος της χρονιάς. Πρέπει να έχουμε συνέπεια όλη την χρονιά και να βελτιωνόμαστε."

Από την ομάδας σας βλέπετε παιδιά που έχουν τα στοιχεία να αγωνιστούν στην ανδρική ομάδα σε λίγα χρόνια; Ή είναι ακόμη νωρίς για να βγάλουμε τέτοια συμπεράσματα;

" Όχι βλέπουμε παιδιά που μπορούν. Φυσικά πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολυ, αλλά ήδη κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα ο τερματοφύλακας μας ο οποίος ουστιαστικά είναι μέλος της πρώτης ομάδας και αρκετά παιδιά έχουν περάσει από προπονήσεις με την πρώτη ομάδα."

Για την επόμενη μέρα και την συμμετοχή στο Champions League;

" To Champions League για εμάς στην ακαδημία ήταν στόχος τα προηγούμενα χρόνια, γιατί η ακαδημία πρέπει να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο και θα είναι πολύ μεγάλη χαρά και τιμή που θα παίξουμε στην συγκεκριμένη διοργάνωση."

Για το γεγονός πως τα προηγούμενα χρόνια ο πρωταθλητής δεν έπαιζε στο Champions League;

"O θεσμός έχει τρία χρόνια που υπάρχει. Την πρώτη και την δεύτερη χρονιά ήταν μόνο οι ομάδες που συμμετείχαν στο Champions League και οι αντίστοιχες Κ19 με το ίδιο πρόγραμμα. Από την φετινή σεζόν δημιουργήθηκαν δύο παράλληλες διοργανώσεις. Στην μία ήταν οι ομάδες που συμμετείχαν στο Champions League και από την άλλη για να είναι πολύ πιο δυνατή η διοργάνωση οι πρωταθλητές στις συγκεκριμένες ηλικίες από τις 32 πρώτες χώρες στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Αν μάλιστα κάποια ομάδα από κάποια χώρα έπαιρνε το πρωτάθλημα τόσο η ανδρική ομάδα όσο και η συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία έπαιρνε το εισιτήριο όχι ο δεύτερος, αλλά κάποια άλλη χώρα με τον πρωταθλητή της. Κάποια στιγμη οι δύο αυτές διοργανώσεις γίνονται μία στην φάση των "24" και έτσι γίνεται πιο δυνατό το τουρνουά. Είναι σίγουρη η συμμετοχή μας εκεί, αλλά αν η πρώτη ομάδα καταφέρει να μπει στα προκριματικά του Champions League και περάσει στους ομίλους τότε απλά η ακαδημία μας δεν θα είναι στο τουρνουά των πρωταθλητών αλλά στο τουρνουα του Champions League."

Για την συνεργασία σας με τον Πάμπλο Γκαρσία;

"O Πάμπλο Γκαρσία είναι θρύλος για την ομάδα και για μένα που τον εκτιμούσα και πιο πριν, τώρα ειδικά τον αγαπώ περισσότερο και είναι το μοναδικό πράγμα που μπορώ να πω, άλλωστε μιλάει από μόνη της η παρουσία του και ο τρόπος που λειτουργεί."

Διαβάστε ακόμη...