Ο ΠΑΟΚ πληρώνει…τον Ολυμπιακό!

Από thessports.gr: Μετά την απόφαση του ΠΑΟΚ να μην κατέβει τελικά στον δεύτερο ημιτελικό κόντρα στον Ολυμπιακό οι ποινές που προβλέπονται από το σχετικό εδάφιο του ΚΑΠ είναι συγκεκριμένες.
Πηγή: thessports.gr
Ο ΠΑΟΚ πληρώνει…τον Ολυμπιακό!

Πέρα από το ότι θα χάσει το παιχνίδι με 3-0 στα «χαρτιά» και θα ξεκινήσει με -3 το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι αναγκασμένος να πληρώσει ένα πρόστιμο μεταξύ 10 και 50.000 ευρώ.

Το ιδιαίτερο όμως είναι ότι το 80% του προστίμου θα πάει στον αντίπαλο, όπως προβλέπει ο ΚΑΠ. Στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή, στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά το σχετικό εδάφιο:

«α) Ομάδα που δεν εμφανίζεται να αγωνιστεί για οποιονδήποτε λόγο -εκτός από τις άλλες συνέπειες- χάνει τον αγώνα και επιβάλλονται σε βάρος της σωρευτικά: α. χρηματική ποινή από 10.000 έως 50.000 ευρώ και β. ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα στο οποίο θα λάβει μέρος.

β) Το ποσό της χρηματικής ποινής κατατίθεται από την υπαίτια ομάδα στην ΕΠΟ και περιέρχεται κατά 80% στην αντίπαλη ΠΑΕ εάν είναι γηπεδούχος, 10% στο ταμείο της ΕΠΟ και 10% στο ταμείο αρωγής ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών».

Διαβάστε ακόμη...