«Θέλω το τύμπανο να κάνω χέρια!»

Από inpaok.com: Μία ημέρα πριν τον πρώτο μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος απέναντι στον Φοίνικα Σύρου ο σούπερ σταρ του ΠΑΟΚ, ο Ντέιβιντ Λι αποκαλύπτεται σε αποκλειστική συνέντευξη στο INPAOK.
Πηγή: inpaok.com
«Θέλω το τύμπανο να κάνω χέρια!»

Ο Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος πρωταθλητής του Δικεφάλου δηλώνει τρελαμένος με τον κόσμο του ΠΑΟΚ και τονίζει πως δεν περίμενε ποτέ πως θα νοιώσει τέτοιο πάθος για μία ομάδα. O Αμερικανός από τις πρώτες ημέρες που ήρθε στον Δικέφαλο φάνηκε να δένεται με τον ΠΑΟΚ.

Όταν μετά τα πρώτα ματς φώναζε: ΠΑΟΚΑΡΑ μπροστά στην κάμερα, όταν πανηγύριζε έξαλλα μαζί με τους φιλάθλους, όλοι οι οπαδοί αναρωτήθηκαν: Πότε πρόλαβε αυτός να γίνει ένα με εμάς; Η εξήγηση έρχεται από τον ίδιο στην συνέντευξη που έδωσε στο INPAOK και τον Νίκο Τοσκίτση αλλά και από τον φακό του Kostas Villa που φωτογράφισε τον Λι στον Λευκό Πύργο και το μπαρ-εστιατόριο Gin Fish που μας φιλοξένησε.

"Αυτό που έζησα στο Παλατάκι στους αγώνες με τον Ολυμπιακό θα μου μείνει αξέχαστο. Το να έχω στο πλευρό μου όταν παίζω, φιλάθλους που να με υποστηρίζουν το λατρεύω, διότι εγώ συνήθως ζω τόσο καιρό το αντίθετο, καθώς όπου πάμε με την Εθνική ΗΠΑ οι φίλαθλοι είναι εναντίον μας! Πέρσι πήγαμε στο Ιράν όπου 10.000 οπαδοί ήταν μας έβριζαν ήταν πολύ δύσκολα για εμάς. Αυτή η υποστήριξη που είχα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και αυτό που έζησα ήταν ανεπανάληπτο. Ελπίζω να το ζήσω και στους τελικούς με τον Φοίνικα Σύρο», δηλώνει ο Λι."

Διαβάστε αναλυτικά την υπόλοιπη συνέντευξη του 34χρονου πετοσφαιριστή:

«Ήθελα να... σκίσω τον Ολυμπιακό»

Για το πως ένοιωσε μετά τα δυο χαμένα Κύπελλα απέναντι στον Ολυμπιακό ο Ντέιβιντ Λι τόνισε: "Όταν παίξαμε στο League Cup και χάσαμε έτσι όπως χάσαμε σε εκείνο τον αγώνα, τρελάθηκα, με έκανε να θέλω να νικήσω όσο τίποτα άλλο με όλη μου την ψυχή με όλο μου το είναι τον Ολυμπιακό. Μάλιστα είχα δηλώσει πως ο Ολυμπιακός πλέον έχει μία ειδική θέση στην καρδιά μου και ο δημοσιογράφος το μετέφρασε αλλιώς σαν να είπα κάτι θετικό για τον Ολυμπιακό ενώ ήταν ακριβώς το αντίθετο. Εγώ εννοούσα πως υπάρχει ένας χώρος σκοτεινός στην καρδιά, μου για αυτούς και πως θέλω να τους... σκίσω! Αυτό σκεφτόμουν όλη την ώρα.

Μετά χάσαμε και το Κύπελλο και τρελάθηκα. Ήταν απίστευτο για μένα. Παίζω επαγγελματικά 11 χρόνια και ποτέ δεν μου συνέβη να χάσω δύο φορές ακριβώς με τον ίδιο τρόπο χαρίζοντας ουσιαστικά τη νίκη στον αντίπαλο. Και στα δύο ματς στο League Cup και στο Κύπελλο κάναμε ακριβώς τα ίδια λάθη. Ήταν σαν βιβλίο τρόμου! Βέβαια τελικά όλο αυτό μας έκανε καλό ψυχολογικά. Ο κόσμος νόμιζε ότι θα μας πάρει από κάτω αλλά λειτούργησε ανάποδα και υπέρ μας τελικά. Εμείς ξέραμε ότι αν νικήσουμε μία φορά τον Ολυμπιακό θα τον κερδίσουμε ξανά".

Για το αν η ατμόσφαιρα στο Παλατάκι έπαιξε ρόλο στη νίκη-πρόκριση επί του Ολυμπιακού: "Νομίζω πως είναι δύσκολα να παίζεις απέναντι σε 7.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ που είναι εναντίον σου και νομίζω πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο η παρουσία του κόσμου στην νίκη και την πρόκριση μας. Ακόμα και όταν χάσαμε στο πρώτο ματς η υποστήριξη ήταν εκπληκτική."

Για το αν τελικά η ομάδα απλά χρειαζόταν το χρόνο της:Χρειάζεται χρόνο σε μία ομάδα για να δεθεί. "Εμείς αλλάξαμε τα πάντα, από το ξεκίνημα μέχρι τώρα. Πρόεδρο, προπονητή, παίκτες. Θέλαμε χρόνο και εγώ με τον Κουρνέτα που πλέον ο ένας κατανοεί το παιχνίδι του άλλου. Και έτσι ο Ολυμπιακός ήταν σαν ομάδα πιο καλή αλλά εμείς είμαστε ατομικά φοβεροί και δεθήκαμε με τον χρόνο, παιχνίδι με παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος στην υποδοχή εμείς έχουμε σοβαρό πρόβλημα στην άμυνα, αλλά είμαστε δυνατοί στα μπλοκ και στην επίθεση επειδή έχουμε πιο δυνατούς σωματικά παίκτες από αυτούς".

«Αν ο Σεπέδα είναι καλά δεν χάνουμε με τίποτα»

Για το αν είπε κάτι στους συμπαίκτες τουνως πιο έμπειρος: "Όταν χάσαμε το πρώτο σετ στο τελευταίο ματς νευρίασα, θύμωσα. Είπα στους συμπαίκτες μου τι κάνουμε εδώ; Αυτό είναι το ματς που περιμέναμε, επενδύσαμε σε αυτό το ματς, προετοιμαζόμαστε τόσο καιρό για τον ημιτελικό και αντιδράμε χλιαρά, πρέπει να γίνουμε πιο τσαμπουκάδες να μπούμε μέσα να τους πατήσουμε. Κανονικά θα έπρεπε να είμαι ο ψύχραιμος της ομάδας και να ηρεμίσω και τους υπόλοιπους αλλά αλήθεια είναι ότι έχασα τον έλεγχο. Ευτυχώς μπήκαμε όμως και κάναμε αυτό που έπρεπε."

Για τον Σεπέδα: "Ο Σεπέδα είναι φοβερός. Είναι παίκτης κλειδί για εμάς. Αν ο Σεπέδα είναι καλά δεν χάνουμε με τίποτα! Μπορεί να γίνει μεγάλος σταρ, απλά θέλει τον χρόνο του γιατί δεν έχει παίξει παρα μόνο με την Εθνική του."

Για το αν πλέον ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για τον τίτλο: "Στην Αριστοτέλους με σταμάτησαν κάποιοι φίλαθλοι για φωτογραφίες και φώναζαν πρωταθλητές, πρωταθλητές. Εγώ τους είπα δεν πήραμε ακόμη το πρωτάθλημα και μου λένε αφού νικήσατε τον Ολυμπιακό θα το πάρετε. Όμως δεν είναι έτσι. Η Σύρος είναι καλή ομάδα θα γίνει μεγάλη μάχη. Άλλωστε την τελευταία φορά μας που παίξαμε μας διέλυσαν.

Είχα και ένα πρόβλημα στην μέση σε εκείνο το ματς δεν έπαιξα καθόλου καλά. Ελπίζω πάντως στην Σύρο εκεί όπου χάσαμε το League Cup να πάρουμε τον τίτλο. Αρκεί η ομάδα μας να μην έχει μεταπτώσεις στην απόδοση της. Εμείς την μία μέρα μπορούμε να νικήσουμε τους πάντες και την άλλη να χάσουμε από όλους! Θέλει να έχουμε συνέχεια συγκέντρωση."

«Εγώ ήρθα απλά για... προετοιμασία αλλά όταν γνώρισα τους ΠΑΟΚτσήδες τρελάθηκα»

Για το αν θα περίμενε να ζήσει οσα έζησε ως τώρα στον ΠΑΟΚ: "Με τίποτα! Όταν με φώναξε ο ΠΑΟΚ έκανα προπόνηση με άλλους τέσσερις διεθνείς των ΗΠΑ και κάναμε προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Aγώνες. Εγώ είδα την επιλογή του ΠΑΟΚ ως μία ευκαιρία να προετοιμαστώ ψυχολογικά και σωματικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες όμως μετά ήρθα εδώ, τις πρώτες μέρες και είχα επαφή με πολλούς ΣΦ ΠΑΟΚ γιατί πηγαίναμε με την ομάδα, για την κοπή της πίτας. Όλοι ερχόντουσαν με τα κασκόλ και μου μιλάγανε με πάθος για τον ΠΑΟΚ τραγουδούσαμε μαζί, και απ αυτό το σημείο και μετά, κατάλαβα πόσο σημαντικός είναι ο ΠΑΟΚ, πόσο σημαντική είναι η ομάδα που ήρθα να παίξω για αυτήν και πόσο σημαντικό είναι για αυτούς τους ανθρώπους να κερδίζεις. Θυμάμαι ότι μετά από μία εβδομάδα είπα στον Γιαμπλόνσκι: Φίλε μου πρέπει να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Θέλω πολύ να συμβεί γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι τόσο παθιασμένοι με την ομάδα.

Από εκεί που ήρθα λοιπόν για μία προετοιμασία τώρα δίνω αγώνες ζωής ή θανάτου και αυτό το έξτρα κίνητρο φυσικά με βελτιώνει και μένα προσωπικά. Έχω αλλάξει πλέον την οπτική μου για το άθλημα με όσα έχω ζήσει στον ΠΑΟΚ. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα, ο κόσμος στον δρόμο φώναζε Λι ΠΑΟΚΑΡΑ και ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικός έτσι και εγώ από τη πρώτη στιγμή γούσταρα πολύ με όλο αυτό και φυσικά απαντούσα πίσω: ΠΑΟΚΑΡΑ!"

«Γουστάρω την τρέλα των ΠΑΟΚτσήδων»

Για το αν είχε δει εικόνες απο τους οπαδούς και το Παλατάκι πριν έρθει στην Ελλάδα: "Όχι! Οι οπαδοί όταν ήρθα εδώ μου ζητούσαν το νταμπλ μου έδειχναν video από το γεμάτο γήπεδο πέρσι. Εγώ δεν είχα ιδέα για όλα αυτά όταν ήρθα. Ήταν απίθανο. Έβλεπα τα video που μου έδειχναν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και έλεγα θέλω να το ζήσω και εγώ. Εύχομαι να πάρουμε την κούπα του πρωταθλητή και να την γυρίσω να την δουν όλοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ στα μέρη που πηγαίνω και να τους την δείχνω. Μία ώρα ο καθένας τους με την κούπα. Διότι οι οπαδοί εδώ είναι όλοι καλοί με εμάς".

Για το αν του έκαναν εντύπωση ότι πολλοί φιλαθλοι του ΠΑΟΚ ήταν ντυμένοι ναύτες και κρατούσαν αμερικάνικες σημαίες στην κερκίδα στο ματς με τον Ολυμπιακό: "Ήξερα την ιστορία απο τις πρώτες μέρες που ήρθα εδώ. Μου τα είπαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Και να σου πω την αλήθεια τρελαίνομαι με την τρέλα των ΠΑΟΚτσήδων! Θέλω μια μέρα μάλιστα ίσως στον επόμενο αγώνα να μου δώσουν το τύμπανο και να σώσω ργω το σύνημα με τα χέρια. Να το χτυπήσω με όλη μου την δύναμη παίρνοντας φόρα όπως κάνει εκείνος ο οπαδός του ΠΑΟΚ πριν τον αγώνα!".

«Θέλω να μείνω εδώ»

Για τα πλάνα του μετά το τέλος της σεζόν: "Μετά το τέλος της σεζόν έχω άμεσα αγώνες με την Εθνική ΗΠΑ. Μάιο έχουμε αγώνα με την Ιαπωνία και αρχές Ιουνίου αντιμετωπίζω την Κούβα! Θα βρεθώ αντιμέτωπος με Σεπέδα και Χιμένες. Μετά όμως θα έρθω εδώ γιατί θέλω να ανέβω στον Όλυμπο. Για το αν θέλει να παραμείνει στον ΠΑΟΚ: Θα ήθελα να παραμείνω στον ΠΑΟΚ. Θεωρώ ότι έχω άλλα δύο χρόνια καλά. Αν έχω την ευκαιρία να μείνω στον ΠΑΟΚ θα μείνω! Μακάριχνα βοηθήσει και ο κύριος Σαββίδης που έμαθα ότι αγαπάει τον ΠΑΟΚ και να στηρίξει οικονομικά την ομάδα του βόλεϊ."

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...