«Τον Λουίζ Κάρλος τον θέλει κάθε προπονητής στην ομάδα του»

Από metrosport.gr: Ο Λουίζ Κάρλος ξεχωρίζει για την εμπειρία και τα ποιοτικά του στοιχεία και η δημοσιογράφος Ζοάνα Ρούσο Μπέλο σκιαγραφεί για τη «Μ» τον Βραζιλιάνο
Πηγή: metrosport.gr
«Τον Λουίζ Κάρλος τον θέλει κάθε προπονητής στην ομάδα του»

Ο αμυντικός μέσος της Μπράγκα, Λουίζ Κάρλος, βρίσκεται στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ, όπως αποκάλυψε η «Μ» τις προηγούμενες μέρες. Γι' αυτό ζητήσαμε από την ρεπόρτερ της πορτογαλικής ομάδας στην εφημερίδα Correio do Minho, Ζοάνα Ρούσο Μπέλο, να μας «συστήσει» τον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή. Έκανε λόγο για έναν παίκτη πρότυπο, που είναι χαμηλών τόνων και αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας. Τόνισε ακόμη ότι ο προπονητής της Μπράγκα, Πάολο Φονσέκα, τον θαυμάζει για τις αγωνιστικές του επιδόσεις.

Αναλυτικά παραθέτουμε το άρθρο της κυρίας Ζοάνα Ρούσο Μπέλο στην «Μ» για τον Λουίζ Κάρλος:

«Είναι πολεμιστής. Στην ηλικία των 30 ετών ο Λουίζ Κάρλος αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς και παλαιότερους παίκτες της Μπράγκα. Είναι διακριτικός, απλός και αποτελεσματικός. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία που αρέσουν στους προπονητές. Ξεχωρίζει για τον τρόπο που μάχεται και θεωρείται ως βασικός σε διάφορες θέσεις του γηπέδου. Στην μεσαία γραμμή είναι δυνατός και έχει την ικανότητά του να διαβάζει τις κινήσεις των αντιπάλων.

Ο Λουίζ Κάρλος είναι ο παίκτης που παίρνει την μπάλα από την άμυνα και την διανέμει στους συμπαίκτες του. Καταστρέφει, βέβαια, κάποιες προσπάθειες, αλλά χτίζει πολλές για την ομάδα του. Βρίσκεται μακριά από τους προβολείς των ΜΜΕ. Ο Λουίζ Κάρλος δεν είναι ο τυπικός ποδοσφαιριστής που έχει εκατοντάδες θαυμαστές να τον κυνηγούν. Είναι διακριτικός και απλός, εντός και εκτός γηπέδου. Είναι από τους παίκτες που όλοι οι προπονητές θα ήθελαν να έχουν στην ομάδα τους. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί σύλλογοι ενδιαφέρονται για την απόκτησή του.

Για παράδειγμα, τον περασμένο Ιούλιο, η Γκαζιάντεσπορ προσπάθησε να αποσπάσει την υπογραφή του έναντι 550.000 ευρώ. Ο πρόεδρος, όμως, της Μπράγκα, Αντόνιο Σαλβαδόρ, ανέβασε τον πήχη στο ένα εκατομμύριο ευρώ και οι Τούρκοι έκαναν πίσω. Ο Λουίζ Κάρλος ήρθε στην Μπράγκα με μηδενικό κόστος την περίοδο 2013/14, με προπονητή τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Την τρέχουσα σεζόν οι αριθμοί αποδεικνύουν την χρησιμότητά του. Μετράει 40 συμμετοχές (3193 λεπτά) σε όλες τις διοργανώσεις. Ο προπονητής της Μπράγκα, Πάολο Φονσέκα, θαυμάζει τον Λουίς Κάρλος. Οι δύο τους συνεργάστηκαν και στην Πάκος Φερέιρα, την σεζόν 2012/13, χρονιά που ήταν πραγματικά η καλύτερη στην ιστορία της ομάδας και η οποία ολοκληρώθηκε με την ιστορική τρίτη θέση στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και την συμμετοχή της στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ».

Διαβάστε ακόμη...