Συνεχίζει ακάθεκτος και εντυπωσιάζει

Aπό paokfc.gr: Από την αρχή της σεζόν μία από τις συνηθισμένες ποδοσφαιρικές συζητήσεις ήταν το πότε θα ξεφουσκώσει ο Πανιώνιος.
Πηγή: paokfc.gr
Συνεχίζει ακάθεκτος και εντυπωσιάζει

Οι Κυανέρυθροι όμως κατάφεραν να διαψεύσουν τους πάντες, να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο και να βρίσκονται σε θέση ισχύος ενόψει Play Offs. Το paokfc.gr ετοίμασε ένα αφιέρωμα λίγο πριν την αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης.

 Η ομάδα

Πέρυσι η παραμονή κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό του τελευταίου αγώνα, ο οποίος μάλιστα ήταν και κόντρα στον ΠΑΟΚ μέσα στην Νέα Σμύρνη. Φέτος το θέμα παραμονή έπαψε να απασχολεί τους ανθρώπους της ομάδας τον... Ιανουάριο. Το καλοκαίρι η διοίκηση στήριξε τόσο τον προπονητή όσο και το πλάνο των νεαρών και ταλαντούχων παικτών και αυτοί τους δικαίωσαν πανηγυρικά. Η φετινή πορεία του Πανιωνίου ξυπνάει μνήμες του ένδοξου παρελθόντος της ομάδας. Η μάχη που έμεινε πλέον είναι εξωαγωνιστική και αφορά την εξασφάλιση της άδειας για να επιστρέψει ο Πανιώνιος και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μία επιστροφή που στο γήπεδο είναι σχεδόν εξασφαλισμένη.

Ο προπονητής

Ξεκίνησε την καριέρα του εντυπωσιακά αναλαμβάνοντας τον ΑΠΟΕΛ, τον οποίο οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, και μετά από μία διετία στην Κύπρο επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη της Λάρισας, την οποία κατάφερε να βγάλει στην Ευρώπη. Στην συνέχεια η καριέρα του δεν είχε την πορεία που όλοι περίμεναν. Περάσματα από Ηρακλή, Ξάνθη, Πλατανιά και Εργοτέλη για να αναλάβει τον Δεκέμβριο του 2014 τον Πανιώνιο. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέλαβε μία ομάδα στο χείλος του γκρεμού και ξεκίνησε την προσπάθεια του προς την σωτηρία. Ο κόουτς κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της διοίκησης και σχεδίασε την ομάδα της νέας σεζόν, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Χωρίς χρήματα για μεταγραφές δημιούργησε ένα ρόστερ με πολλούς Έλληνες, νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, στους οποίους κατάφερε να περάσει την φιλοσοφία του και να πάρει τον καλύτερό τους εαυτό.

Το αστέρι

Δύσκολη απόφαση. Ο Πανιώνιος μπορεί να είναι μία ομάδα που στηρίζεται στην ομαδική προσπάθεια και ο κάθε ποδοσφαιριστής θυσιάζεται για το καλό του συνόλου, αλλά υπάρχουν και πολλοί ποδοσφαιριστές που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν. Ο Διούδης πραγματοποιεί εξαιρετική χρονιά. Ο Σιώπης στο κέντρο πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις. Ο Μασούρας ήρθε από το πουθενά να δώσει πολύτιμες λύσεις. Αυτός όμως που φαντάζει κορυφαίος όλων είναι ο Τάσος Μπακασέτας. Ξεκίνησε από τα Τμήματα Υποδομής του Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει ποτέ πολύ χρόνο συμμετοχής στο ροτέισον των Αρκάδων. Έπαιξε δανεικός στον Θρασύβουλο και στον Άρη χωρίς να εντυπωσιάσει και αποχώρησε ελεύθερος για Νέα Σμύρνη. Εκεί υπό τις οδηγίες του Μαρίνου Ουζουνίδη κατάφερε να βρει την ποδοσφαιρική του Ιθάκη και φέτος έχει καταπλήξει τους πάντες με τις επιδόσεις του, στρέφοντας μάλιστα τα βλέμματα των μεγάλων πάνω του. Έχει πετύχει εννέα τέρματα και έχει σερβίρει άλλα έξι. Ένας παίκτης που μπορεί να παίξει είτε στην κορυφή είτε στα άκρα της επίθεσης μοιάζει έτοιμος για το επόμενο βήμα και δύσκολα η νέα σεζόν θα τον βρει στην Πλατεία.

Το μυστικό

Όλοι όσοι έχουν αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο φέτος έχουν καταλήξει σε ένα κοινό συμπέρασμα: το όπλο της ομάδας είναι η πειθαρχία. Ένα σύνολο με ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο, μία ομάδα προπονητή, που ο κάθε ποδοσφαιριστής γνωρίζει και τηρεί πιστά τον ρόλο του στο γήπεδο. Χαρακτηριστικό είναι ότι παρά τις αποχωρήσεις παικτών-κλειδιά τον περασμένο Ιανουάριο, η ομάδα κατάφερε να παραμείνει ανταγωνιστική χωρίς ενίσχυση και να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο, απόρροια της δουλειάς που έχε γίνει και στηρίζεται στην ομαδικότητα και την ομοιογένεια.

Οι μάχες με τον Δικεφάλο

Ο ΠΑΟΚ έχει βρεθεί φέτος τρεις φορές αντιμέτωπος με τον Πανιώνιο. Τον Δεκέμβριο υποδέχθηκε τους Κυανέρυθρους στην Τούμπα και κατάφερε μετά από ένα όμορφο παιχνίδι να πάρει την νίκη χάρη σε μία κεφαλιά του Τζαβέλλα . Ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί με τον Μακ στο 11′ ενώ ο Πανιώνιος ισοφάρισε με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Οικονόμου από μεγάλη απόσταση. Η κληρωτίδα έφερε τους Νεοσμυρνιώτες στον δρόμο της ομάδας μας στον θεσμό του Κυπέλλου και πιο συγκεκριμένα στα προημιτελικά.

Δύο δυνατές αναμετρήσεις που βρήκαν τον Δικέφαλο να πανηγυρίζει μία άξια όσο και δύσκολη πρόκριση χάρις στο τέρμα του Πέλκα μέσα στην Νέα Σμύρνη. Ο Πανιώνιος κατάφερε να μην ηττηθεί σε κανένα από τα δύο παιχνίδια (1-1 στην Αθήνα με σκόρερ τον Μασούρα και 0-0 στην Τούμπα) αλλά δεν πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Δύο αναμετρήσεις που είχαν και το ποδοσφαιρικό παράδοξο της μεταγραφής του Δημήτρη Χατζηισαΐα , ο οποίος αγωνίστηκε και με τις δύο ομάδες στην σειρά των αγώνων.

Διαβάστε ακόμη...