«Συνήθεια οι τίτλοι!»

Από inpaok.com: Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, ξεκινώντας από την Κ13 και μάλιστα χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα μεγάλα ταλέντα, που αναδείχθηκαν, τα τελευταία χρόνια, από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.
Πηγή: inpaok.com
«Συνήθεια οι τίτλοι!»

Ο λόγος για τον Κώστα Παναγιωτούδη, ο οποίος αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στην ομάδα του ΑΠΕ Λαγκαδά, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική και γεμάτη χρονιά, συμβάλλοντας, έτσι, στη σωτηρία της. Μπορεί τα πράγματα να μην εξελίχθηκαν, όπως θα ήθελε, τουλάχιστον για την ώρα, όσον αφορά το χώρο και το χρόνο του στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, ωστόσο κάτι θα ξέρει o Λάζλο Μπόλονι, που τον ξεχώρισε, τη σεζόν 2011-12, ως προπονητής του Δικεφάλου και του έδωσε τις πρώτες του συμμετοχές, πριν καν συμπληρώσει τα 17 του χρόνια!

Σοβαρός κι εξαιρετικά ψύχραιμος στο παιχνίδι του, παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας του, έβλεπε γήπεδο κι οργάνωνε το παιχνίδι, παίρνοντας σπουδαίες εμπειρίες δίπλα στον μεγάλο Πάμπλο Γκαρσία, αλλά και τον Κοστίν Λάζαρ με τους οποίους μοιραζόταν το χώρο του κέντρου, όντας μέσος. Χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως το «next big thing» του Δικεφάλου.

Ο 21χρονος, πλέον, Κώστας Παναγιωτούδης μίλησε στο INPAOK τόσο για τη φετινή εικόνα του ΠΑΟΚ και το νέο ξεκίνημα με τον Βλάνταν Ίβιτς στο «τιμόνι», τον επερχόμενο αγώνα του Δικέφάλου κόντρα στον Πανιώνιο, στον οποίο αγωνίσθηκε ως δανεικός για ενάμιση χρόνο (12/2012-2014), όσο και για τις «ασπρόμαυρες» ακαδημίες των οποίων υπήρξε μέλος για πολλά χρόνια.

Διαβάστε, αναλυτικά, τα όσα ανέφερε ο νεαρός μέσος για:

Την εικόνα του ΠΑΟΚ, μετά και την αλλαγή προπονητή: «Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ, μπορεί να μην ξεκίνησε τόσο καλά, ωστόσο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η αλλαγή προπονητή. Πιστεύω ότι η ομάδα θα τα πηγαίνει όλο και καλύτερα στα παιχνίδια, που απομένουν, όχι μόνο θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα play off, αλλά θα έχει και μια πολύ καλή πορεία. Ήδη, βλέπουμε ότι ο κ. Ίβιτς έχει δώσει άλλη ψυχολογία στην ομάδα, γιατί γνωρίζει το σύλλογο από μέσα και ήξερε κι από πριν τους παίκτες, που αγωνίζονται σ' αυτή».

Για την εμπειρία του στον Πανιώνιο και τον προσεχή αγώνα του ΠΑΟΚ στη Ν. Σμύρνη: «Πέρασα ενάμιση χρόνο στην ομάδα του Πανιωνίου κι έζησα ωραίες στιγμές εκεί. Πρόκειται για μια μεγάλη κι ιστορική ομάδα κι οι συνθήκες ήταν πολύ καλές. Φέτος κάνει την καλύτερή του χρονιά και θεωρώ ότι θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Πιστεύω ότι ο Πανιώνιος θα προσπαθήσει να «χτυπήσει» τον ΠΑΟΚ στις αντεπιθέσεις».

Για την πολύ υψηλού επιπέδου δουλειά, που γίνεται στις ακαδημίες του Δικεφάλου: «Είναι γεγονός ότι στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ γίνεται πολύ καλή δουλειά, καθώς υπάρχουν προπονητές και γυμναστές, που προσέχουν πολύ τους νεαρούς παίκτες. Τους βοηθούν να βελτιώνονται καθημερινά, ώστε κάποια στιγμή ν' ανέβουν στην πρώτη ομάδα και να είναι έτοιμοι να παίξουν εκεί. Τα τμήματα υποδομής βελτιώνονται, κι αυτά χρόνο με το χρόνο, μπαίνουν κι άλλα στοιχεία, από τεχνολογικής άποψης κι έτσι η δουλειά τους γίνεται ακόμη καλύτερη και πιο αποτελεσματική».

Για τις εγχώριες και τις εκτός συνόρων επιτυχίες των τμημάτων υποδομής: «Δεν αποτελούν, πλέον, καμία έκπληξη αυτές οι επιτυχίες, αφού, κάθε χρόνο, όλες οι μικρές ομάδες του ΠΑΟΚ είτε κατακτούν το τρόπαιο είτε φτάνουν στον τελικό στα τουρνουά, που συμμετέχουν. Έχει γίνει συνήθεια! Αυτό φαίνεται κι από την πορεία τους στα πρωταθλήματα, που συμμετέχουν, αλλά κι από την εκάστοτε διοργάνωση στο εξωτερικό».

Για το ρόλο, που έπαιξε στην εξέλιξή του ως ποδοσφαιριστή, η «θητεία» του στις «ασπρόμαυρες» ακαδημίες: «Όπως ανέφερα και νωρίτερα, οι ακαδημίες της ΠΑΕ είναι σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο, τόσο οργανωτικά κι αγωνιστικά, όσο και τεχνολογικά. Οπότε κι εμένα αυτό με βοήθησε πάρα πολύ, ώστε να πάρω τα βασικά εφόδια για τη συνέχεια και να γαλουχηθώ ως ποδοσφαιριστής κι ως χαρακτήρας».

Για τη συμβολή του Λάζλο Μπόλονι στην ανάδειξή του και την «προαγωγή» του στην πρώτη ομάδα: «Ήταν αυτός, που μ' έκανε επαγγελματία και με ανέδειξε από την Κ20 μαζί, φυσικά, και με άλλους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά και βοηθούσε πολύ τους νεαρούς τόσο στην προπόνηση όσο και την ώρα του αγώνα. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους προπονητές με τους οποίους έχω δουλέψει».

Για τη μη παραμονή του στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και το συνεχή δανεισμό του: «Δεν ξέρω τι είναι αυτό, που έφταιξε και δεν μπόρεσα να παραμείνω στο ρόστερ της ομάδας αυτά τα χρόνια. Προφανώς, είναι θέμα του εκάστοτε προπονητή, που μπορεί να ζητούσε άλλα πράγματα και να τα βρήκε σε άλλους ποδοσφαιριστές. Όσον αφορά τους δανεισμούς, σίγουρα, είναι πολύ καλό να πηγαίνει δανεικός ένας νεαρός ποδοσφαιριστής γιατί παίρνει εμπειρίες και παιχνίδια στα πόδια του, αρκεί να πηγαίνει σε μια ομάδα και να παίζει. Διαφορετικά δεν έχει να του προσφέρει κάτι το να κάθεται στον πάγκο».

«Είναι νωρίς ακόμη για να γίνει κάποια κουβέντα πάνω σ' αυτό το ζήτημα. Σημαντικό ρόλο θα παίξει κι η παραμονή ή όχι του Βλάνταν Ίβιτς στην ομάδα. Βασικός μου στόχος είναι να βοηθήσω, τώρα, την ΑΠΕ Λαγκαδά να σωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Πηγαίνουμε πολύ καλά, έχουμε καλά αποτελέσματα κι εγώ έχω αγωνισθεί σ' όλα τα παιχνίδια, απ' την αρχή της σεζόν. Περιμένω να γυρίσω στον ΠΑΟΚ, το καλοκαίρι, και να αποδείξω ότι αξίζω να μείνω στο ρόστερ».

Διαβάστε ακόμη...