Ο γιατρός για τους τραυματισμούς!

Από inpaok.com: Σε σπουδαστές Δημοσιογραφίας αλλά και Φυσικοθεραπείας του «ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ» μίλησε ο γνωστός ορθοπεδικός και γιατρός του ΠΑΟΚ, Γιάννης Ράλλης.
Πηγή: inpaok.com
Ο γιατρός για τους τραυματισμούς!

Η εισήγησή του ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και είχε να κάνει με τη φύση των τραυματισμών στην άθληση, το πώς αυτοί προκαλούνται και πώς αντιμετωπίζονται, υπογραμμίζοντας βέβαια πως στόχος πρέπει να είναι η πρόληψη. Ανέφερε πολλά στατιστικά στοιχεία για τους τραυματισμούς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και με τον λόγο του βοήθησε τους σπουδαστές να γνωρίσουν καλύτερα ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα. Φυσικά, οι σπουδαστές δεν έχασαν την ευκαιρία και ρώτησαν τον κ. Ράλλη αρκετά ζητήματα για τον ΠΑΟΚ, με τον διακεκριμένο γιατρό να μην αρνείται να δώσει απαντήσεις.

Για το θέμα των τραυματισμών στον Δικέφαλο εκτίμησε ότι έχει κάπως «διογκωθεί», αφού με σχετική έρευνα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι και σε άλλους συλλόγους υπήρξαν αρκετοί τραυματισμοί (έδωσε το παράδειγμα της Λίβερπουλ, όπου μέχρι τα Χριστούγεννα είχαν μετρηθεί 21).

Για το θέμα των εγκαταστάσεων της Νέας Μεσήμβριας ανέφερε ότι μπορεί να ευθύνεται μόνο μέχρι ένα ποσοστό, για κάποιους τραυματισμούς, όχι για τον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος είναι πολύ καλός, αλλά οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Ανέφερε ότι ο τραυματισμός μπορεί να είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, όπως η προετοιμασία, το πρωτάθλημα από το οποίο προέρχεται ο κάθε παίκτης, η ηλικία, η ψυχολογία, αλλά και ο τρόπος ζωής του καθενός, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως στους ασπρόμαυρους δεν τίθεται θέμα κακής εξωγηπεδικής ζωής.

Αυτό που υπογράμμισε είναι ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ έφτασαν πολλές φορές στα... κόκκινα από πλευράς πίεσης και συναγωνισμού στις προπονήσεις φέτος.

Για την επιστροφή του Μπερμπάτοφ τόνισε: Ολοκληρώνεται η τέταρτη εβδομάδα της αποθεραπείας του και θα συνεχιστεί για περίπου ακόμη δύο εβδομάδες.

Διαβάστε ακόμη...