«Ο Ιβιτς είναι γεννημένος νικητής»

Από metrosport.gr: Ο Πάμπλο Κοντρέρας μιλά στη «Μ» από την Χιλή για τον Βλάνταν Ιβιτς, τον Σνάουτσνερ, τον ΠΑΟΚ και τους φιλάθλους του Δικεφάλου!!
Πηγή: metrosport.gr
«Ο Ιβιτς είναι γεννημένος νικητής»

Πεπεισμένος πως ο Βλάνταν Ιβιτς μπορεί να πετύχει στο έργο του, παρουσιάζεται ο Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός πρώην αμυντικός του ΠΑΟΚ που ήταν συμπαίκτης με τον σημερινό προπονητή της ομάδας έχει προσωπική άποψη την οποία εκφράζει σήμερα στην «Μ». Επικοινωνήσαμε με τον Κοντρέρας χθες το απόγευμα, τον εντοπίσαμε στην Χιλή και ευγενικά δέχθηκε να μας μιλήσει για τον Ιβιτς, τον Σνάουτσνερ, τον ΠΑΟΚ, τους φιλάθλους του.

Ο Πάμπλο Κοντρέρας μας εξέπληξε όταν μας είπε πως (παρά την διαφορά της ώρας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Χιλή) παρακολούθησε την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Παναιτωλικό και χάρηκε με την εικόνα που έδειξε ο Δικέφαλος. Και αυτή η αλλαγή στην αγωνιστική παρουσία της ομάδας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κοντρέρας έχει λογική εξήγηση.

Όπως δήλωσε στην «Μ» ο Πάμπλο Κοντρέρας: «Είδα το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό και μου άρεσε ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο. Κυριάρχησαν οι παίκτες στο γήπεδο, πέτυχαν δυο γκολ, έχασαν ευκαιρίες. Όμως και στο δεύτερο ημίχρονο και παρά τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, οι παίκτες ήταν παθιασμένοι για την νίκη. Είχα ενημερωθεί για τον Ιβιτς και χάρηκα πάρα πολύ. Ήμασταν μαζί για αρκετά χρόνια, τον ξέρω πολύ καλά όπως και ο Βλάνταν με γνωρίζει. Όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο και ανέλαβε την ομάδα Νέων του ΠΑΟΚ, είχα ακούσει πολύ καλά λόγια για την δουλειά του. Δίπλα του είναι και ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, ο Μίρο. Και αυτό το δίδυμο έχει πολύ μέλλον. Το πιστεύω. Από την στιγμή που κατάφεραν να διαχειριστούν θετικά τα νέα παιδιά, μπορούν να τα καταφέρουν και με τους μεγαλύτερους. Άλλωστε οι ποδοσφαιριστές είναι σαν παιδιά. Σας το λέει ένας πρώην ποδοσφαιριστής».

Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του Ιβιτς, που μπορεί να τα αξιοποιήσει για την ομάδα;

«Είναι καλός χαρακτήρας. Μέσα στα αποδυτήρια δεν θυμάμαι να έχει δημιουργήσει προβλήματα όταν ήμασταν συμπαίκτες. Είναι ήρεμος και σοβαρός κι αυτό βοηθά πολύ τους παίκτες. Επιπλέον είναι γεννημένος νικητής. Δεν του αρέσει να χάνει. Το θυμάμαι πολύ έντονα, πως όταν χάναμε, δεν μιλιόταν. Ξέρω όμως πως έχει δίπλα του τον Μίρο που μπορεί να κάνει θαυμάσια δουλειά. Αυτό το δίδυμο μπορεί να πετύχει».

Ο στόχος είναι η διάκριση στα πλέι οφ. Τι πρέπει να κάνουν στον ΠΑΟΚ για να πετύχουν;

«Να έχει διάρκεια στην απόδοσή της η ομάδα. Να είναι οικογένεια μέσα στα αποδυτήρια. Να έχουν θετική ψυχολογία. Να πιστέψουν ο ένας στον άλλον. Να υπάρχει ειλικρίνεια. Γιατί όλα ξεκινούν από τα αποδυτήρια. Όταν όλα εκεί μέσα είναι καλά η ομάδα μπορεί να πετύχει. Το θυμάμαι και από την παρουσία μου στον ΠΑΟΚ».

Θα βοηθήσει το έργο του Ιβιτς πως αρκετοί παίκτες τον γνωρίζουν πολύ καλά;

«Ναι, το πιστεύω. Ο Μαλεζάς, ο Αθανασιάδης, ο Γλύκος από όσο θυμάμαι ξέρουν τον Βλάνταν και τον Μίρο. Και αυτοί θα βοηθήσουν από την πλευρά τους όλους τους άλλους για να ανταποκριθούν. Ο ΠΑΟΚ πιστεύω ότι θα παίξει στα πλέι οφ, παρά την τιμωρία που θέλουν να του επιβάλουν. Και μέσα στα πλέι οφ, εφόσον η ομάδα είναι καλά, μπορεί να διεκδικήσει τις νίκες. Πρέπει όμως μέσα στα αποδυτήρια να είναι ενωμένοι».

Επικοινώνησες με τον Ιβιτς ή τον Σνάουτσνερ;

«Όχι ακόμη, αλλά θέλω να μιλήσω μαζί τους και θα το κάνω πολύ σύντομα. Τους εκτιμώ και τους δύο και εύχομαι να πετύχουν στο έργο τους».

«Θα έρθω σύντομα στην Τούμπα»

Ο Πάμπλο Κοντρέρας στην συζήτηση που είχαμε μαζί του, είπε πως προτίθεται πολύ σύντομα να έρθει στην Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει ένα παιχνίδι του Δικεφάλου στην Τούμπα: «Θα είμαι παρών στα πλέι οφ, εκεί θα μιλήσω με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και με τον πρόεδρο». Στην ερώτηση που του θέσαμε, εάν έχει κάποιες αξιόλογες προτάσεις (για παίκτες) τις οποίες θα θέσει υπόψιν των εκπροσώπων του ΠΑΟΚ, τόνισε:

«Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις παικτών από την Χιλή και την Λατινική Αμερική, για τους οποίους θα μπορούσα να μιλήσω με τον πρόεδρο αλλά και τους υπόλοιπους μέσα στην ομάδα. Όταν έρθει η ώρα θα το κάνω. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλο κλαμπ, του αξίζει να παίζουν παίκτες με προσωπικότητα. Όπως ήμασταν εμείς πριν από μερικά χρόνια. Δεν μπορώ να ξεχάσω την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι στην Τούμπα αλλά και σε κάθε γήπεδο που αγωνίζεται η ομάδα. Γνωρίζω πως είναι στεναχωρημένοι για την πορεία της ομάδας και τα αρνητικά αποτελέσματα, όμως εκτιμώ πως η κατάσταση θα αλλάξει».

Μίλησε όμως και για την παρουσία του Μαλεζά στην ομάδα: «Είναι πολύ καλός παίκτης, με εμένα απέκτησε περισσότερη αυτοπεποίθηση και ανέβασε την απόδοσή του. Είναι ένας από τους έμπειρους παίκτες που θα βοηθήσουν την ομάδα».

Ολοκλήρωσε λέγοντας: «Έζησα πολύ όμορφες στιγμές στον ΠΑΟΚ και δεν ξεχνώ τα έντονα συναισθήματα μετά από επιτυχίες αλλά και αρνητικά αποτελέσματα. Ήμασταν ομάδα και αυτό έβγαινε προς τα έξω, στον κόσμο».

Διαβάστε ακόμη...