Να φτιάξετε διαιτητές να κερδίζετε και τις ομάδες!

Η εντυπωσιακή άφιξη του Σάββα Θεοδωρίδη στα γραφεία της Super League φίλοι μου (τα φλας άστραφταν λες και έφτανε ο Τζάστιν Μπίμπερ), προκάλεσε όπως αναμενόταν τα πικρόχολα σχόλια των πονεμένων. Ο κυρ-Σάββας έφτασε έχοντας παραμάσχαλα τα δυο Ευαγγέλια της ολυμπιακής ιδέας, τον «Γαύρο» και τον «Πρωταθλητή» για να μην τον κατηγορήσει κανείς ότι πήγε στη σύσκεψη με άδεια χέρια. Υπήρχε καλύτερο δώρο απ' αυτό;
Πηγή: sdna.gr
Να φτιάξετε διαιτητές να κερδίζετε και τις ομάδες!

Αν πήγαινε λουλούδια, μόλις τα κοίταζε ο Μποροβήλος με αυτό το σπινθηροβόλο βλέμμα θα μαραίνονταν. Αν πήγαινε πάστες θα έπαιρνε σκούπα και θα τις καθάριζε 3-0 ο Κώστας-Τσέλσι. Γι' αυτό αποφάσισε να τους πάει «Γαύρο» και «Πρωταθλητή» για να είναι ευχαριστημένοι όλοι. Τις γλαδιόλες μπορεί να τις ξεχάσει κανείς, τον Γαβαθιώτη αποκλείεται.

Και ειδικά ο χθεσινός «Πρωταθλητής» ήταν μνημείο αντικειμενικότητας και ορθής σκέψης γιατί είχε την τιμή να φιλοξενεί στις σελίδες του τις απόψεις ενός φιλοσόφου του ποδοσφαίρου, ενός ανθρώπου το έργο του οποίου έχει απασχολήσει πολλάκις εκπομπές λόγου και στοχασμού όπως το Annita.gr και τα «Παρατράγουδα». Του ίδιου του Σάββα Θεοδωρίδη.

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού 24 ολόκληρες ώρες μετά την συνέντευξή του στο «Φως», έσπασε ξανά τη σιωπή του και έδωσε χρήσιμες συμβουλές στους αντιπάλους του, μιλώντας αυτή τη φορά στον «Πρωταθλητή»:

«Αν ήμουν Κοντονής θα έλεγα σε όσους διαμαρτύρονται συνεχώς να βάλουν λεφτά για να φτιάξουν ομάδες!». Ξέχασε να πει ο Σάββας ότι αν ήταν Κοντονής θα τους έλεγε και κάτι άλλο μετά από κάνα χρόνο: «Θυμάστε τα λεφτά που σας είπα να βάλετε για να φτιάξετε ομάδες; Να ζήσετε να τα θυμόσαστε. Τώρα φτιάξτε διαιτητές να κερδίζετε και τις ομάδες».

Στην ίδια συνέντευξη ο Σάββας αποκάλυψε τιπρέπει να κάνει ο υφυπουργός για να θεωρηθεί το έργο του επιτυχημένο: «Ο Κοντονής θα έχει επιτύχει στο έργο του ως υπουργός αθλητισμού μόνον αν γίνει ο τελικός και τον δούμε να χαιρετάει τους παίκτες των δύο ομάδων πριν από το ματς». Κατεβάζει πολύ χαμηλά τον πήχη ο αντιπρόεδρος. Αυτό το 'χει καταφέρει μέχρι και ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο Κοντονής θα έχει επιτύχει στο έργο του ως υπουργός αθλητισμού μόνο αν στο ημίχρονο του τελικού δούμε τον πρόεδρο της φιλανθρωπίας μαζί με τον Σάββα στα αποδυτήρια των διαιτητών να τους εύχονται καλή επιτυχία, καλή σταδιοδρομία και καλά Κούλουμα. Ή αν δει στο κινητό του αναπάντητη από πακιστανικό νούμερο και πάρει πίσω αμέσως (Μμμμμμμμμ).

Ο Σάββας συνέχισε να λέει αλήθειες που πονάνε: «Να ρωτήσει όμως τους παίκτες του ΠΑΟΚ που μας ζήτησαν να παίξουμε για να μην πάθει ζημιά η ομάδα τους και εμείς βγήκαμε στο γήπεδο όπως το ίδιο είχαμε κάνει και παλιότερα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, γιατί όλα τα παιδιά είναι επαγγελματίες και δεν φταίνε σε τίποτα». Σκοπίμως δεν ανέφερε τη Λεωφόρο ο κυρ-Σάββας γιατί δεν του αρέσει να περιαυτολογεί.

Τότε που πάλεψε με νύχια και με δόντια για να ξεκινήσει το ντέρμπι των «αιωνίων» και θερμοπαρακαλούσε τον Παππά να δώσει το Ok να βγουν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, γιατί όπως έλεγε τα παιχνίδια κρίνονται στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά.

Και όταν δέησε ο Παππάς να βγει για να ελέγξει την κατάσταση ο Σάββας τον έκανε χρυσό να ξεκινήσει το ματς γιατί είχε συγκινηθεί. Έβλεπε ότι το γήπεδο ήταν εκκλησία και θυμόταν το μοναστήρι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Όσο για το ντέρμπι του Σαββάτου, ο Σάββας εμφανίστηκε σίγουρος: «Να είστε σίγουροι ότι στο Καραϊσκάκη θα γίνει άλλο ένα ματς επιπέδου Champions League. Σε ατμόσφαιρα, σε οργάνωση, σε όλα». Η λογική αυτό λέει.

Ότι σε ατμόσφαιρα, σε οργάνωση, σε όλα, το ματς θα είναι επιπέδου Champions League. Σε σφυρίγματα, σε κάρτες και σε πέναλτι θα είναι επιπέδου Europa League (80-20 κατά του Ολυμπιακού, όπως στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ).

Όπως ήταν λογικό, ο Σάββας επειδή εκπροσωπεί την πιο αδικημένη ομάδα της Ελλάδας και μια από τις πιο αδικημένες της Υφηλίου, δεν άντεξε. Στο τέλος έκανε το ξέσπασμά του, αηδιασμένος από την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου:

«Συμβαίνουν σημεία και τέρατα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει ο φόβος και ο τρόμος για διαιτητές και παρατηρητές και ανθρώπους που ασχολούνται με το άθλημα. Πέφτουν πιστολιές, ανατινάζονται αυτοκίνητα, ποιος τα κάνει αυτά;». Είναι ένα από τα 10 μεγάλα μυστήρια της ανθρωπότητας (το ένατο είναι αν στη Superleague παίζει καλύτερο κλαρίνο ο Γιώργος Μάγκας ή ο Κομπότης), αλλά καλύτερα να μη λυθεί ποτέ.

Γιατί τη μέρα που θα δοθεί η απάντηση μπορεί να γκρεμιστεί κάνας φούρνος (να αυτοπυρποληθεί. Όπως ο φούρνος του Κωνσταντινέα) και να ψάχνουμε όλοι σύννεφο για να πέσουμε...

Διαβάστε ακόμη...