Στη ΧΑΝΘ με σύμμαχο την παράδοση!

Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο η 8η αγωνιστική της Handball Premier που ξεκίνησε την Τετάρτη με τρεις αναμετρήσεις, λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.
Στη ΧΑΝΘ με σύμμαχο την παράδοση!

Στο παιχνίδι της ημέρας η ΧΑΝΘ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε ένα παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης που συνήθως έχει συναρπαστική εξέλιξη, παρά την διαφορά δυναμικότητας και στόχων που έχουν οι δύο ομάδες.

Εύκολα ή δύσκολα ο ΠΑΟΚ κερδίζει τη ΧΑΝΘ τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτός θα είναι ο 20ος αγώνας που θα δώσουν με τον «δικέφαλο» να έχει 18 νίκες, ενώ η ΧΑΝΘ έχει καταφέρει να αποσπάσει μόλις μία ισοπαλία με 31-31 στις 26 Μαρτίου 2011.

Η ΧΑΝΘ έχει νικήσει μία φορά τον ΠΑΟΚ, αλλά στην ενιαία Α2 Ανδρών, την σεζόν 2004-2005 όταν και οι δύο πήραν το εισιτήριο για την μεγάλη κατηγορία, ενώ πέρσι στη χρονιά που ο ΠΑΟΚ πήρε το νταμπλ η αναμέτρηση στην έδρα της ΧΑΝΘ κρίθηκε στο νήμα για τον «δικέφαλο» με 25-24.

Ο εκ των αρχηγών της ΧΑΝΘ Κώστας Παντελίδης τόνισε: «Όλες οι νίκες δύο βαθμούς δίνουν και εμείς έτσι αντιμετωπίζουμε τον κάθε αντίπαλο. Αν παρουσιάσουμε το καλό μας πρόσωπο δεν φοβόμαστε κανέναν. Και δεν φοβόμαστε γιατί βγάζουμε πολύ καθημερινή δουλειά στο γήπεδο και θα δικαιωθούμε.

«Κλειδί» σε κάθε παιχνίδι είναι το ποιος θα επιβάλλει το δικό του ρυθμό αν και σε τέτοια ματς δεν παίζουν ρόλο τόσο οι τακτικές όσο το πάθος και η θέληση. Δεν παύει να είναι ντέρμπι με έντονο τοπικό στοιχείο. Ευελπιστώ να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι σε ένα γεμάτο γήπεδο. Περιμένουμε τον δικό μας κόσμο να μας στηρίξει γιατί ας μην ξεχνάμε πως το γήπεδό μας έχει ίσως τη μεγαλύτερη προσέλευση θεατών στην Α1»

Όσο για τις απουσίες οι Μένιος Καράγγελος, Δημήτρης Τσαβδάρης και Νίκος Καφαντάρης δεν υπολογίζονται από το Νίκο Μάντζο.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ που τρέχει ένα σερί τεσσάρων νικών μίλησε ο διεθνής περιφερειακός Απόστολος Παλάσκας: «Είναι σημαντικό για εμάς να συνεχίσουμε το σερί. Παραδοσιακά η ΧΑΝΘ μας δυσκολεύει και ειδικά φέτος έχει καλή ομάδα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Κατά κύριο λόγο το αποτέλεσμα θα κριθεί από την δική μας απόδοση. Αν κάνουμε το παιχνίδι που γνωρίζουμε με δυνατή άμυνα και γκολ στους αιφνιδιασμούς θα έχουμε τον πρώτο λόγο».

Διαβάστε ακόμη...