«Ξεκινήσαμε τη δική μας ιστορία»

Μετρώντας πάνω από 20 τίτλους σαν αθλήτρια του χάντμπολ, έγραψε τη δική της μεγάλη ιστορία στο άθλημα. Το ίδιο φιλοδοξεί να πράξει και σαν προπονήτρια.
«Ξεκινήσαμε τη δική μας ιστορία»

Και για να το πετύχει αυτό βρέθηκε σ' έναν μεγάλο σύλλογο, με τον οποίο ήδη έκανε την αρχή, κατακτώντας φέτος το πρωτάθλημα. Το πρώτο για τον ΠΑΟΚ στη γυνακεία χειροσφαίριση, το πρώτο για την ίδια σαν προπονήτρια.

Η Γρηγορία Γκόλια μοιράζεται με το "Μetrosport" τις σκέψεις, τα συναισθήματα, αλλά και το μυστικό για τη μεγάλη επιτυχία των "ασπρόμαυρων"...

- Γρηγορία συγχαρητήρια. Ποια τα πρώτα συναισθήματα, οι πρώτες σκέψεις μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος;
"Φυσικά χαρά. Για εμάς στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αυτό που προέχει είναι η ηθική ικανοποίηση. Τα οικονομικά δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένα, αυτό που κάθε αθλητής και προπονητής επιδιώκει, είναι το ηθικό, μέσα από κατακτήσεις τίτλων".

- Εσύ, βεβαίως, έχεις κατακτήσεις πολλούς σαν αθλήτρια του χάντμπολ. Αυτός είναι ο πρώτος σαν προπονήτρια...
"Είναι εντελώς διαφορετικό το συναίσθημα. Τις πρώτες στιγμές μετά τον τελικό δεν είχα αντιληφθεί τον τίτλο ως προπονήτρια. Από συνήθεια παρέμενα στη σκέψη σαν αθλήτρια. Όταν όμως άρχισαν να επικοινωνούν μαζί μου προπονητές με τους οποίους είχα συνεργαστεί, τότε το συνειδητοποίησα. Είναι πολύ σημαντικό να σου τηλεφωνούν όλοι οι προπονητές που είχες στην καριέρα σου και να συγχαίρουν".

- Όταν σε φώναξε ο ΠΑΟΚ για να αναλάβεις, πίστευες ότι τόσο γρήγορα θα έφτανες στην κορυφή;
"Πολλές φορές δεν υπολογίζουμε ότι τα χρόνια περνάνε γρήγορα. Είχαμε συναντηθεί με τον Δημήτρη Χασεκίδη το 2008, και μου είπε ότι το 2013 θέλει να πάρει πρωτάθλημα. Γελάσαμε τότε, φαινόταν πολύ μακρινό, αλλά τελικώς ήταν πολύ κοντά. Κάθε χρόνο προσπαθούσαμε να ανεβάσουμε την ομάδα, να ανεβάσουμε τον ΠΑΟΚ. Κι όταν φοράς τη φανέλα του ΠΑΟΚ, δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο από το να πρωταγωνιστείς".

- Έστω κι αν ο ΠΑΟΚ στο γυναικείο χάντμπολ δεν έχει μακρά ιστορία, σαν την Άρτα ή την Πάτρα;
"Νιώθουμε ποια ομάδα εκπροσωπούμε. Για μένα ο ΠΑΟΚ είναι πάρα πολύ μεγάλος σύλλογος. Είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Προσωπικά, βέβαια, σε όποια ομάδα κι αν ήμουν, τον ίδιο στόχο θα είχα, γιατί αγαπώ πολύ το χάντμπολ και θέλω να το κρατήσω ψηλά. Το να αντιμετωπίσουμε τις δύο ομάδες που είχαν τους τελευταίους 18 τίτλους, ήταν και μια πρόκληση".

- Ξεκινάει η δυναστεία του ΠΑΟΚ;
"Ξεκινήσαμε ήδη τη δική μας ιστορία. Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κορίτσια σε εργασιακό και οικονομικό επίπεδο, στόχος είναι να μείνει η ομάδα ως έχει και ελπίζω να τα καταφέρουμε".

- Το μυστικό της επιτυχίας ποιο ήταν;
"Από την πρώτη συνάντηση που είχα με τα κορίτσια προσπάθησα να τους αποβάλλω τη λέξη πρωτάθλημα και να δώσω μεγαλύτερη έμφαση στην απόδοση και την ατομική βελτίωση. Ένας αθλητής πρέπει να έχει στο μυαλό του την προσωπική βελτίωση. Αυτό θα φέρει και τους τίτλους. Στόχος είναι πάντα να γινόμαστε καλύτεροι κι εμείς το κάναμε πράξη".

- Με μία λέξη ή με μία φράση, ποιον τίτλο θα έβαζες σε αυτήν τη χρονιά;
"Θέληση, πίστη και υπομονή. Πρέπει πρώτα να θέλουμε, μετά να το πιστέψουμε, να υπομένουμε κι έπειτα θα έρθουν όλα".

- Στην προσπάθειά σας είχατε πολύτιμους συμπαραστάτες, καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν...
"Ευχαριστούμε όλον τον ΠΑΟΚ. Όσους φαίνονται και όσους δε φαίνονται. Αν αναφερθώ με ονόματα ίσως ξεχάσω κάποιον και να τον αδικήσω. Και φυσικά τον κόσμο. Σ' ένα ερασιτεχνικό άθλημα, αυτό που έχει ανάγκη η αθλήτρια είναι το χειροκρότημα. Και αυτό το εισπράξαμε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ".

Διαβάστε ακόμη...