"Είμαστε μια οικογένεια"

Ο Αντώνης Σαουλίδης, αρχηγός και "ψυχή" της Κυπελλούχου ομάδας χάντμπολ του "Δικεφάλου του Βορρά", μίλησε για όλους σε ραδιόφωνο της πόλης.
"Είμαστε μια οικογένεια"

Αναλυτικά τα όσα είπε στον "Sport 103 fm".

Για την προσπάθεια ανάτασης του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι: «Ηταν μια προσπάθεια στην λογική, ο ΠΑΟΚ να παραμείνει ανταγωνιστικός και τη φετινή περίοδο. Το αίσθημα της μη ολοκλήρωσης ενός οράματος που μας είχε εμπνεύσει από την αρχή, ήταν αυτό το οποίο μας κράτησε όρθιους. Το όραμα του ο ΠΑΟΚ να κατακτά εθνικούς τίτλους, αλλά και να διακριθεί στην Ευρώπη. Το καλοκαίρι βλέπαμε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, όχι μόνο να μην διακριθούμε στην Ευρώπη, αλλά να μην μπορεί η ομάδα να είναι καν ανταγωνιστικός. Τότε μέσα μου χτύπησε το καμπανάκι και έπρεπε να σεβαστώ την προσπάθεια. Ηταν κρίμα να διαλυθούν όλα σε μια νύχτα.

Προσπαθούσαμε να ετοιμάσουμε το ρόστερ της ομάδας και να είμαστε στο ξεκίνημα έτοιμοι και ανταγωνιστικοί και σε κάποια φάση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία η παραίτηση του υπευθύνου του τμήματος. Δεν ξέραμε τι πρέπει να συμβεί, έψαχνα κινήσεις που θα ακουγόνταν με ενδιαφέρον στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Οταν μιλάμε για διάλυση δεν λέμε να μην κατεβαίνει η ομάδα στον αγώνα, αλλά δεν θα μπορούσε να κατακτάει τίτλους. Το να μην ήταν ανταγωνιστική μπορεί να ήταν η αρχή της διάλυσης, κάπως έτσι ξεκινάει να ξεφτίζει ένα πουλόβερ».

Για το ότι αναγκάστηκε να παραμερίσει το αγωνιστικό: «Δυστυχώς, δεν ξέχασα ότι είμαι παίκτης. Το άφησα αναγκαστικά στην άκρη, είναι πολύ δύσκολο να τα συγκρατήσεις και τα δυο καρπούζια. Να είσαι αρχηγός στο τμήμα και από την άλλη σαν παίκτης να πρέπει να δέχεσαι εντολές. Επρεπε να παραμερίσω το αγωνιστικό, είναι κάτι επίπονο για μένα, δεν με θυμάμαι να μην αγωνίζομαι».

Για το πώς ξεκίνησε το χάντμπολ: «Ξεκίνησα από 8 χρονών το χάντμπολ. Με πήγαν τα μεγαλύτερα παιδιά που έπαιζαν στον ιστορικό ΒΑΟ. Κάποιοι μου έλεγαν, αν είναι αυτό το άθλημα με τα... άλογα! Υπήρχε η ΧΑΝΘ και παίζαμε στο κοκκινόχωμα. Κάθε φορά που παίζαμε εκεί αναθεμάτιζαν οι μητέρες μας, που λερώναμε τα ρούχα μας. Έπαιξα με τους έφηβους, γιατί δεν υπήρχαν μικρότερα τμήματα. Διαπιστώνω τότε στην αρχή, ότι ευχαριστιόμουν αυτό που έκανα. Ήθελα να περνάω καλά με αυτό που κάνω. Δε φανταζόμουν τι θα ακολουθούσε. Όταν η ομάδα άρχισε να παίρνει πρωταθλήματα, μπήκε στο μυαλό μας τι θα ακολουθήσει. Από την αρχή ήμουν ΠΑΟΚ κι ας πέρασα το κατώφλι του ΒΑΟ. Τότε δεν υπήρχε ΠΑΟΚ. Προέκυψε από τη συγχώνευση με τον Τρίτωνα. Όταν δημιουργήθηκε, το μυαλό μου ήταν πως θα πάω στον ΠΑΟΚ. Έφυγα επεισοδιακά από τον ΒΑΟ. Με διεκδικούσε και ο ΓΑΣ Κιλκίς. Για μένα υπήρχε μόνο ΠΑΟΚ. Το 2001 εκπληρώθηκε το πεπρωμένο. Ομάδα τότε με πολλές φιλοδοξίες, όμως δεν καταφέραμε το κάτι παραπάνω. Ξεκινούσαμε και καταλήγαμε στην 7η θέση. Ίσως να μην υπήρχε η χημεία. Έρχεται η πτώση στην Α2 το 2004-05, αμέσως ανεβήκαμε και βγαίναμε και στην Ευρώπη. Δεν έφυγα, μου ήταν αδιανόητο να φύγω σε μια τόσο άσχημη περίοδο για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα αυτή άρχισε να χτίζει με έναν κορμό Ελλήνων που δεν ήταν απλά παίκτες, αλλά και φίλοι της ομάδας. Πρόσθετε ξένους που θα μπορούσαν να δεθούν με την ομάδα. Είχα άποψη, αλλά λειτουργούσα με γνώμονα το καλό της ομάδας. Δεν αποφάσιζα εγώ. Την απόφαση την έπαιρνε ο προπονητής».

Για τις προτάσεις που είχε: «Είχα προτάσεις, αλλά δεν τις άκουσα και για Αθήνα και για Βόρεια Ελλάδα. Όσο σε θέλει ο ΠΑΟΚ, είσαι εκεί. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο».

Ποιος ήταν ο μεγάλος στόχος: «Ο μεγάλος μας στόχος ήταν να κερδίσουμε την επιβράβευση του κόσμου, να είναι εκεί να μας δείχνει την αγάπη του. Θα δίναμε πάντως το ένα κύπελλο για ένα πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο».

Για το άθλημα του χάντμπολ: «Καταφέραμε να προσπεράσουμε εμείς στον ΠΑΟΚ άλλα δημοφιλή αθλήματα στη Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό. Δεν έχουμε ζήσει την απόλυτη επιτυχία στον ΠΑΟΚ. Δεν φτάσαμε στο απόγειο».

Για το μέλλον της ομάδας: «Στο χάντμπολ του ΠΑΟΚ υπάρχει ένας 34χρονος. Εγώ. Ο επόμενος είναι ένας 27χρονος. Η ομάδα έχει χρόνια μπροστά της».

Για την αθλητική του καριέρα: «Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα μάλλον έφτασε στο τέλος της αθλητικής μου καριέρας. Μακάρι να στραβοπατήσουν οι άλλοι... Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος από τον Διομήδη Άργους. Απλά αυτοί εκμεταλλεύτηκαν την αρχή του πρωταθλήματος».

Για τον τελικό: «Στον τελικό ήμασταν καλύτεροι. Έπρεπε να κερδίσουμε με 5 γκολ. Μας έβαζαν μόνο γκολ με τρίποντα. Ο ΠΑΟΚ ήταν πανέτοιμος. Δε θα ξανακάναμε δυο φορές το ίδιο λάθος. Είμαστε ένα σύνολο ενιαίο. Μια οικογένεια. Εμείς πρέπει να προστατεύουμε τους φιλάθλους μας και οι φίλαθλοι εμάς».

Για το ρόλο του σε αυτήν την ομάδα στο μέλλον: «Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από τον κάθε Σαουλίδη. Δεν έχουμε βάλει τελεία. Διάθεσή μου είναι, να παραμείνω σε αυτό το τμήμα. Το μοντέλο που δοκιμάσαμε τώρα και πέτυχε, θα το συνεχίσουμε. Γιατί να μην είναι αρχή αυτό που έγινε να ασχοληθεί ο κόσμος με το χάντμπολ;»

Για τα θέματα στο Δημαρχείο Νεάπολης Συκεών: «Πάμε λίγο και φεύγουμε. Μετά είμαστε έξω στο δρόμο για να βλέπουμε τα προβλήματα του κόσμου. Το θέμα είναι ότι αν είσαι κλεισμένος μέσα δε λύνονται τα προβλήματα. Σε μια κοινωνία που αρχίζει και τελειώνει στο άτομο, εμείς σαν σύνολο καταφέραμε το ακατόρθωτο.

Για τα sms που έστειλε ο κόσμος: «Εστάλησαν 1846 sms, το λέω για να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια».

Για τον αγώνα με τoυς δημοσιογράφους του Sport 103 fm: «Για τον αγώνα με τον Sport 103 fm, θα είμαστε εκεί για να... διδάξουμε. Είναι πολύ σημαντικό για μας που θα είμαστε εκεί. Πάντως αφού το μαγνητοσκοπήσουμε, ας κάνουμε και έναν αγώνα χάντμπολ και μετά ένα καλό τραπέζι».

Για το ότι ο κόσμος ζητά να ασχοληθεί ακόμα περισσότερο με τα κοινά: «Η κατάσταση έξω είναι άσχημη. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό ο κόσμος να έχει την άποψη για μένα ότι μπορώ να βοηθήσω στα κοινά. Αν μπορούσα να ασχοληθώ, να αλλάξω κάτι σε αυτόν τον κόσμο, θα το έκανα. Θα με ενδιέφερε πάντα προς την κατεύθυνση αυτή. Δεν υπάρχουν πλέον συλλογικοί φορείς, ούτε ρητορείες που τις δεχόμαστε άκριτα. Υπάρχουν μόνο πρόσωπα που θα πουν δύο πράγματα και θα τα κάνουν πράξη την επόμενη μέρα. Ο κόσμος έχει χορτάσει από...θα και από ωραίες εκθέσεις. Να πιστέψει σε ανθρώπους που δεν θα τον προδώσουν».

Για τη δουλειά του: «Είμαι δικηγόρος, έχω δικό μου γραφείο. Ασκώ μάχιμη δημοσιογραφία. Είμαι στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νεάπολης-Συκεών. Θέλω μόνο να προσφέρω. Ο κόσμος που με γνωρίζει, ξέρει ότι λέω μόνο αυτό που μπορώ να κάνω. Το ζητούμενο σε ό,τι κάνεις είναι να πιστεύεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Ότι έκανα το καλοκαίρι για την ομάδα, ήταν μονόδρομος. Πίστευα και πιστεύω στο λαό του ΠΑΟΚ. Δεν πίστευα ότι μπορεί ο κόσμος να αφήσει τον ΠΑΟΚ να χαθεί».

Για το ποιον θέλει να ευχαριστήσει: «Να ευχαριστήσω τους συναθλητές μου, το τεχνικό τιμ που έκανε τα αδύνατα δυνατά, τους συνδέσμους που αγόρασαν εισιτήρια διαρκείας και όλους τους αφανείς φίλους του ΠΑΟΚ, την οικογένεια Σαχπατζίδη, τον Θανάση Χατζόπουλο, τον Γιάννη τον Παπαδόπουλο και τόσους άλλους που τους ευχαριστούμε στη σελίδα μας στο διαδίκτυο. Αν ξεχνάω κάποιον ας με συγχωρέσει»|.

Το "μότο" του: «Χωρίς ψυχή είσαι ένα άδειο κουφάρι. Μόνο με αυτήν καταφέρνεις τα πάντα. Ευχαριστώ πολύ την οικογένεια μου από την οποία στερώ τον χρόνο για να είμαι κοντά στην ομάδα».

Διαβάστε ακόμη...