Επαναλαμβάνεται ο τελικός του Χάντμπολ !

Κεραυνός εν αιθρία, η χτεσινοβραδινή απόφαση της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος (Ο.Χ.Ε.) με την οποία επαναλαμβάνεται ο τελικός του χάντμπολ της 17ης Μαρτίου !!!
Επαναλαμβάνεται ο τελικός του Χάντμπολ !

Eπίσης μηδενίζεται ο ΠΑΟΚ στα παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Κύδωνα Χανίων και τη Χ.Α.Ν.Θ. στις 10/3 και στις 24/3 αντίστοιχα, εξ' αιτίας της αντικανονικής συμμετοχής του αρχηγού του Π.Α.Ο.Κ. Αντώνη Σαουλίδη, λόγω λήξης ισχύος του αθλητικού δελτίου του αθλητή μας. Η είδηση υπάρχει και στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος και μπορείτε να την δείτε κάνοντας κλικ  ΕΔΩ

Σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 2 του κανονισμού αγώνων χειροσφαίρισης, «περί αθλητικών δελτίων και δελτίων υγείας», η ομάδα που χρησιμοποιεί αθλητή του οποίου το αθλητικό δελτίο έχει λήξει, χάνει το παιχνίδι και μηδενίζεται σε περίπτωση που ο αθλητής πάρει μέρος στον αγώνα ή ο αγώνας επαναλαμβάνεται εάν ο αθλητής δηλώθηκε στο φύλλο αγώνα αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου σε αυτόν.

Το δελτίο του αρχηγού του Π.Α.Ο.Κ. έληξε από τις 31/12/2011 αλλά είχε ισχύ μέχρι και δύο μήνες μετά (δηλ. μέχρι και την 29/2/2012), όπως ορίζει ο κανονισμός της παγκόσμιας ομοσπονδίας χάντμπολ, με τον οποία έχει εναρμονιστεί πλήρως και η Ελληνική ομοσπονδία από τις αρχές του 2009, σε αντίθεση με πριν που τα δελτία των αθλητών ίσχυαν μέχρι τη λήξη της εκάστοτε τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, ανεξάρτητα από την ακριβή ημερομηνία λήξης τους. Το σημείο αυτό έλαθε της προσοχής των υπευθύνων της ομάδας και φτάσαμε στη σημερινή δύσκολη κατάσταση.

Τα παιχνίδια με τα Χανιά και την Χ.Α.Ν.Θ. χάνονται στα χαρτιά, λόγω συμμετοχής του Σαουλίδη , ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα με το παιχνίδι με τον Αερωπό Έδεσσας που έγινε στις 3/3, επειδή ο αρχηγός δεν συμμετείχε στην αποστολή και ως εκ τούτου δεν είχε δηλωθεί στο φύλλο αγώνα. Το παιχνίδι με την Α.Ε.Κ. επαναλαμβάνεται διότι ο Σαουλίδης χρησιμοποιήθηκε και στο εν λόγω παιχνίδι.

Η οριστική εκκαθάριση του φύλλου αγώνα με τον Κύδωνα Χανίων έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής 30/3 και ο Π.Α.Ο.Κ. ειδοποιήθηκε από την Ο.Χ.Ε. χθες το πρωί ότι μετά από ενδελεχή έλεγχο όλων των φύλλων αγώνων του Μαρτίου προέκυψε το προαναφερθέν πρόβλημα με κυριότερη συνέπεια την απώλεια του τίτλου του κυπέλλου και την εκ νέου διεξαγωγή του τελικού με την Α.Ε.Κ., σε ημερομηνία και τόπο που θα ορίσει η Ο.Χ.Ε. την προσεχή εβδομάδα, κατά πάσα πιθανότητα πάλι στην Πάτρα και πολύ πιθανή ημερομηνία την Τρίτη 17/4/2012, λόγω του ότι δεν υπάρχει υπόλοιπη αθλητική δραστηριότητα την περίοδο αυτή λόγω των εορτών του Πάσχα αλλά και των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας.

Aρκετός κόσμος έχει μαζευτεί αυτή τη στιγμή έξω από τα γραφεία του Α.Σ. στο γήπεδο της Τούμπας, συμπαραστεκόμενος στις δύσκολες και πρωτόγνωρες στιγμές που περνά η ομάδα μας. Θα σας ενημερώνουμε συνεχώς για ότι νεότερο υπάρχει γύρω από το θέμα, δεδομένου ότι όλα τα υπόλοιπα θέματα, συμπεριλαμβανομένου και του ποδοσφαιρικού αγώνα με τα Γιάννενα, περνάει, όπως είναι φυσικό σήμερα, σε δεύτερη μοίρα.

Διαβάστε ακόμη...