«Ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτίσει δυναστεία»

Οι δύο πολύ μεγάλοι πρωταγωνιστές της κυπελλούχου ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ, Αντώνης Σαουλίδης και Δημήτρης Τσακίρης, βρέθηκαν μαζί σε ραδιοφωνική εκπομπή  και μίλησαν τόσο για την κατάκτηση του κυπέλλου όσο και για το αύριο της ομάδας.
«Ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτίσει δυναστεία»

Αναλυτικά τα όσα είπαν στο «Αθλητικό Metropolis»:

Στην αρχική του τοποθέτηση ο αρχηγός Αντώνης Σαουλίδης επεσήμανε: «Μέχρι να φτάσει στην κατάκτηση ενός τροπαίου δεν μπορείς να καταλάβεις αν αυτό ήρθε εύκολα ή δύσκολα. Όσο έχεις υψηλούς σφυγμούς δεν μπορείς να καταλάβεις. Όσο όμως ηρεμούμε, σκεφτόμαστε πως ήμασταν πράγματι η καλύτερη ομάδα σε αυτόν τον τελικό κι αν η ΑΕΚ δεν ήταν τυχερή σε ορισμένα σημεία της αναμέτρησης, τότε θα είχαμε πανηγυρίσει νωρίτερα και μάλιστα με μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ».

Απαντώντας σε ερώτημα για το πώς είναι το συναίσθημα του να κατακτάς έναν τίτλο, ο Δημήτρης Τσακίρης τόνισε: «Το κύπελλο ήταν αυτό που έλειπε από τη συλλογή μας. Είναι πανέμορφο το συναίσθημα να κατακτάς μια κούπα σε μια άλλη πόλη, μαζί με τους φιλάθλους σου που φρόντισαν να ταξιδέψουν μόνο και μόνο για να σε δουν κυπελλούχο κι εσύ τους ανταμείβεις με αυτό το κατόρθωμα».

Για το τι σημαίνει αυτή η κατάκτηση του κυπέλλου ο Αντώνης Σαουλίδης επεσήμανε: «Νομίζω ότι με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ανοίγει ένας νέος κύκλων επιτυχιών για αυτή την ομάδα. Μετά την περσινή τραγική απώλεια του πρωταθλήματος, τις μεγάλες αλλαγές στην ομάδα, έκλεισε ένας κύκλος κι ανοίγει ένας άλλος. Δημιουργείται μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης».

Σχολιάζοντας το τι σήμαινε η δήλωση του «ήταν το απωθημένο μας» ο Δημήτρης Τσακίρης απάντησε: «Από την αρχή μας είχαν ξεγραμμένους. Το έδειξαν και το έγραψαν. Μαζέψαμε όμως τα κομμάτια μας από τον περσινό χαμένο τελικό και μπορέσαμε να ορθοποδήσουμε. Σε αυτό συνέβαλλε τα μέγιστα ο Αντώνης Σαουλίδης, που μας έκανε οικογένεια και που μας έστρωσε στη δουλειά τον Αύγουστο που δεν ξέραμε ποιο θα είναι το αύριο μας. Όλα αυτά τα στοιχεία τα δείξαμε το Σάββατο. Η ομάδα μας είναι μια οικογένεια και θα συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε».

Μιλώντας για τον πολυσήμαντο και πολυσύνθετο ρόλο που έχει στην ομάδα ο Αντώνης Σαουλίδης τόνισε: «Μου είναι λίγο δύσκολο να μιλήσω προσωπικά για εμένα. Θεωρώ πως ο κόσμος ξέρει για την προσπάθεια που ξεκινήσαμε από τον Σεπτέμβρη. Θα έλεγα πως έχω έναν ρόλο κολλάζ στο τελικό αποτέλεσμα. Όταν λες Αντώνης Σαουλίδης σκέφτεσαι διάφορα κι αυτό είναι κάτι πολύ επικίνδυνο, κάτι που ο κόσμος σχολίαζε στο φετινό ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Αυτό σίγουρα δεν είναι το θεμιτό και το ιδεατό μοντέλο ενός επαγγελματία αθλητή. Προσωπικά αναγκαστικά απομακρύνθηκα από το αγωνιστικό κομμάτι, που είναι και ο λόγος που έχω τόσο λίγες συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ ταλαιπωρήθηκα κι από έναν τραυματισμό. Αν ένας αθλητής δεν κάνει προπόνηση και αποκατάσταση με συνέπεια, τότε υφίσταται τις ανάλογες συνέπειες. Προσωπικά όμως δεν μετανιώνω γι? αυτό που έκανα, θα το έκανα ξανά και ξανά». Απαντώντας σε ερώτηση για το αν σκέφτεται να εγκαταλείψει, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ δήλωσε: «Έχω μεγαλώσει ηλικιακά αυτό είναι το σίγουρο. Αν κληθώ να αναλάβω τον ίδιο οργανωτικό ρόλο για τη νέα σεζόν δεν μπορώ να συνεχίσω και την άλλη μου δραστηριότητα. Με έχουν κατηγορήσει ότι δεν λειτουργώ ως παράγοντας, αλλά ως αθλητής, όμως εγώ έτσι θα συνεχίσω. Εγώ θα είμαι απλώς ο αρχηγός της ομάδας και γι? αυτό με εμπιστεύονται τα παιδιά».

Για το ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι του ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Τσακίρης υπογράμμισε: «Κοιτάμε τη συνέχεια του πρωταθλήματος και περιμένουμε ένα στραβοπάτημα της ΑΕΚ ή του Διομήδη. Πρέπει να πάμε με φόρα για να πάρουμε το νταμπλ που μας λείπει. Αν όχι φέτος, τουλάχιστον του χρόνου πρέπει να είμαστε από την αρχή δυνατοί. Όχι όπως φέτος που στην αρχή δεν ξέραμε που βαδίζαμε. Ασφαλώς θέλουμε και τον Αντώνη (σ.σ. Σαουλίδη) κοντά μας. Πιστεύω ότι του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα, θα είμαστε πρωταγωνιστές και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, κάτι που μας λείπει».

Μιλώντας για το ποιες προϋποθέσεις απουσιάζουν σχετικά με την καλύτερη οργάνωση, ο Αντώνης Σαουλίδης τόνισε: «Όλα παίζουν το ρόλο τους. Προφανώς το οικονομικό και η οργάνωση το σημαντικότερο. Τη φετινή χρονιά στον οικονομικό τομέα δεν υπάρχουν ζητήματα με τον Ερασιτέχνη. Η ομάδα είναι πληρωμένη μέχρι και τον Ιανουάριο, οι μικρές καθυστερήσεις είναι απόλυτα λογικές. Δεν πρέπει να ζούμε σε μια γυάλα και να μην αντιλαμβανόμαστε που ζούμε. Σαν άθλημα δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ, επομένως οφείλουμε να βγούμε από νωρίς στη διαφημιστική αγορά για να διεκδικήσουμε το δικό μας μερίδιο στη συνολική πίτα».

Σχετικά με το αν ο ΠΑΟΚ κατάφερε να χτίσει κορμό ο Δημήτρης Τσακίρης τόνισε: «Με βάση αυτό που δείχνουν τα αποτελέσματα έχουμε δέσει σαν ομάδα. Ξεκινήσαμε με τρεις ήττες, με μεγάλη ανανέωση και παιδιά μικρότερης ηλικίας. Εγώ όμως με τα ίδια μου τα μάτια στον τελικό είδα αυτά τα παιδιά που μεγάλωσε ο Αντώνης, να έχουν γίνει όλα άντρες. Οι 19χρονοι έδειξαν πως έγιναν άντρες. Με ορισμένες μικρές προσθήκες, η ομάδα μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα. Μπορούμε να χτίσουμε μια δυναστεία, μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί συνέχεια τα επόμενα χρόνια».

Για το τι λείπει και το χάντμπολ δεν μπορεί να «μεγαλώσει» ως άθλημα στην Ελλάδα, ο Αντώνης Σαουλίδης επεσήμανε: «Κατά τη γνώμη μου λείπει το δυναμικό που θα έχει όραμα και προοπτική και θα αναπτύξει μια εξωστρεφή πολιτική. Το χάντμπολ είναι άθλημα που ταιριάζει στον Έλληνα, ταιριάζει σε ψυχοπαθείς σαν τον Τσακίρη. Θέλει αθλητές με νεύρα. Αν σκεφτούμε λόγου χάρη πως οδηγούν οι Έλληνες, θα καταλάβουμε ότι αυτό το άθλημα τους ταιριάζει, αλλά ο κόσμος δεν μπόρεσε να έρθει πολύ κοντά με αυτό επειδή τα σωματεία που το ανέπτυξαν μέχρι τώρα δεν ήταν τα πλέον δημοφιλή».

Σχολιάζοντας τους πανηγυρισμούς του στο τέλος του αγώνα ο Δημήτρης Τσακίρης δήλωσε: «Προσπαθώ να το απολαύσω όσο περισσότερο γίνεται. Αν φαίνεται κάπως, θα το κρίνει ο κόσμος. Εγώ είμαι απλά ο εαυτός μου. Μου δόθηκε η ευκαιρία να ανέβω στην κερκίδα κι από το να κάτσω σε μια νεκρή κερκίδα προτίμησα να ανέβω στην κερκίδα των φίλων του ΠΑΟΚ. Ήταν μια εξαιρετική στιγμή, ελπίζω να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες».

Διαβάστε ακόμη...