Σαουλίδης: «Ευκαιρία για το χάντμπολ ο τελικός»

Ολοκληρώθηκε στην Πάτρα η συνέντευξη Τύπου των δύο ομάδων για τον αυριανό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Παρόντες από την πλευρά του ΠΑΟΚ ήταν ο αρχηγός της ομάδας  Αντώνης Σαουλίδης, ο προπονητής της Στέλιος Υετίων και ο Αποστόλης Παλάσκας.
Σαουλίδης: «Ευκαιρία για το χάντμπολ ο τελικός»

Διαβάστε τα όσα είπανε:

Ο αρχηγός της ομάδας, Αντώνης Σαουλίδης, δήλωσε:

"Αρχικά ευχαριστώ την εταιρία "Λουξ" για τη βοήθεια που δίνει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Πολύς λόγος έχει γίνει τις τελευταίες μέρες για όσα μπορεί να συμβούν έξω από το γήπεδο και λίγο για το παιχνίδι. Είναι μοναδική ευκαιρία για το χάντμπολ ο τελικός μεταξύ δύο μεγάλων σωματείων που μπορούν να πάρουν το άθλημα από το χέρι και να το ανεβάσουν  επίπεδο. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η ασφάλεια είναι ένας τομέας που αφορά την αστυνομία και τις δυνάμεις της. Δεν καταλαβαίνω γιατί το χάντμπολ είναι πιο επικίνδυνο, όταν διεξάγονται τελικοί ποδοσφαίρου χωρίς προβλήματα".

Σε ερώτηση για το μπλουζάκι "PAOK FANS" που φοράει, είπε: "Το μπλουζάκι το φοράμε τιμής ένεκεν για τους  φιλάθλους μας. Όταν βρεθήκαμε σε πολύ δύσκολη θέση πριν λίγους μήνες,  οι φίλοι του ΠΑΟΚ μας στήριξαν οικονομικά και ηθικά με αποτέλεσμα σήμερα να βρισκόμαστε εδώ και να διεκδικούμε ένα τρόπαιο. Είναι μία σχέση αλληλοεξάρτησης των αθλητών και των οπαδών. Ευχαριστούμε γι΄αυτή την αγάπη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα 813 εισιτήρια διαρκείας που έχουμε δώσει είναι ένας πρωτόγνωρος αριθμός. Μακάρι και του χρόνου, αν είμαι σε αυτή τη θέση να μπορέσω να έχω την ανάλογη βοήθεια που είχα φέτος από τον κόσμο. Δεν είμαι διοικητικός, δεν είμαι έφορος, αλλά είμαι ο αρχηγός της ομάδας. Με βρήκαν στον ΠΑΟΚ, δεν τους βρήκα. Ακροβατώ σε ένα τεντωμένο σχοινί, όμως χρωστούσα και στην ομάδα και στο άθλημα γι αυτό ανέλαβα την ευθύνη".

Και συμπλήρωσε: "Εμείς δεν παίζουμε για τα χρήματα, παίζουμε για την αγάπη  για το άθλημα και την αγάπη που εισπράτουμε από τον κόσμο. Όταν μπήκα στο γήπεδο της Τούμπας με το τρόπαιο του πρωταθλητή, και με αποθέωσαν 35.000 οπαδοί, είπα ότι αξίζει που είμαι στον ΠΑΟΚ από το 2000. Αγαπώ και με αγαπάει αυτός ο σύλλογος".

Αν έχει κάποιο γούρι πριν τον αγώνα: "Δεν πλενόμαστε. Γι αυτό είμαστε αήττητοι από τον Οκτώβριο"

Εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες του ο Αποστόλης Παλάσκας, τόνισε:

"Ευχαριστώ τους φορείς που στηρίζουν την προσπάθεια. Εγώ και οι περισσότεροι συναθλητές μου αγωνιζόμαστε για πρώτη φορά σε έναν τελικό, αλλά θα κάνουμε ότι περισσότερο μπορούμε για να τα καταφέρουμε".

Ο Στέλιος Υετίων, δήλωσε:

"Ευχαριστούμε την ομοσπονδία και το χορηγό για την εξαιρετική φιλοξενία. Είναι μεγάλη τιμή για μάς που είμαστε στον τελικό. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία μας και αυτό αποτελεί ορόσημο. Μιλάμε για τις δύο μεγαλύτερες ομάδες σε όνομα στο άθλημα, δύο καλές ομάδες. Είμαστε εδώ για έναν συγκεκριμένο σκοπό. Θεωρώ ότι έχουμε προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά και πιστεύω ότι ο τελικός θα είναι πολύ ισορροπημένο παιχνίδι. Θα μετρήσουν το «θέλω» και η καρδιά. Αυτά θα φανούν στον αγώνα. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι, θα καταφέρουμε να νικήσουμε σε ένα παιχνίδι που θα είναι μόνο χάντμπολ. Αν οι οπαδοί και των δύο ομάδων, που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, το αντιληφθούν θα είναι κερδισμένες και οι δύο ομάδες. Το κίνητρο είναι μεγάλο και για τις δύο ομάδες. Είναι σαφές ότι όποιος μπορέσει να λειτουργήσει σε συνθήκες πίεσης είναι θα αποδώσει καλύτερα τα πλεονεκτήματά του. Ελπίζω να είμαστε εμείς".

Για την πολύ καλή πορεία του ΠΑΟΚ μετά το αρχικό κακό ξεκίνημα υπογράμμισε: "Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτό. Είναι σημαντικό ότι είμαστε αήττητοι από τον Οκτώβριο, μας δίνει ώθηση μέχρι τέλους".

Για την υποστήριξη του κόσμου του ΠΑΟΚ προς την ομάδα είπε: "Σαφώς και μας βοήθησαν ψυχολογικά με την παρουσία τους στην τελευταία μας προπόνηση και τους ευχαριστούμε γι' αυτό".

Για το άγχος: "Έχουμε μάθει να παίζουμε με πίεση, είναι τελικός και όχι φιλικό τύπου, φίλοι Ρονάλντο - φίλοι Ζιντάν".

Διαβάστε ακόμη...