«Το θέλαμε και το καταφέραμε»

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει στο χάντμπολ το Κύπελλο Ελλάδας, με τον τεχνικό της ομάδας Νίκο Γεωργιάδη, να μιλάει στο SDNA για αυτή την επιτυχία του τμήματος.
«Το θέλαμε και το καταφέραμε»

Μεταξύ άλλων ο έμπειρος τεχνικός στάθηκε στη συνολική δουλειά της ομάδας ενώ μίλησε για την τεράστια βοήθεια που έχει το τμήμα από τον πρόεδρο του Α.Σ. ΠΑΟΚ Θανάση Κατσαρή αλλά και τον έφορο του χάντμπολ, Γρηγόρη Πετρίδη.

Παράλληλα ρωτήθηκε για την πρόκληση που δέχτηκε από τον έφορο του Φιλίππου Βέροιας και κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Final Four.

Αρχικά ρωτήθηκε για το αν είναι… μοιραίο για τον ΠΑΟΚ να παίρνει τίτλους έχοντας αυτόν στον πάγκο: «Όχι δεν νομίζω ότι οφείλεται σε κάποιο πρόσωπο αυτή η επιτυχία. Θεωρώ πως είναι μια συνολική δουλειά. Ο ΠΑΟΚ είχε τίτλους και πριν έρθω εγώ στην ομάδα και είναι σίγουρο πως θα έχει και μετά. Είναι δουλειά πολλών ανθρώπων και σίγουρα πάντα τις επιτυχίες τις γεύεται αυτός που είναι πρώτος. Πρώτος στον σύλλογο μας είναι ο κ. Θανάσης Κατσαρής. Σε αυτόν αξίζουν τα συγχαρητήρια, αυτός ήταν πάντα εδώ και στις επιτυχίες και στις αποτυχίες».

Για το αν γνωρίζει πως ο πρόεδρος του ΑΣ. ΠΑΟΚ βρέθηκε για πρώτη φορά σε τελικό τμήματος της ομάδας, μετά το μακρινό 2009: «Το έμαθα αυτό και είναι κάτι πολύ τιμητικό για αυτόν αλλά και για εμάς. Είναι ένας άνθρωπος που δεν ενδιαφέρεται για την προβολή αλλά για την ουσία. Έχουμε γεμίσει στην Ελλάδα από παράγοντες που κοιτάνε το προσωπικό τους συμφέρον μέσα από αθλητικά σωματεία και ο κ. Κατσαρής δεν είναι τέτοιος άνθρωπος. Είναι πολύ τιμητικό για εμάς που είμαστε στην ομάδα του».

Για το αν υπήρξε στιγμή στο Final Four που να ένιωσε ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα τα καταφέρει: «Όχι σε καμιά στιγμή δεν φοβηθήκαμε. Ήμασταν από την πρώτη στιγμή σίγουροι ότι θα πάρουμε το Κύπελλο, το θέλαμε και το καταφέραμε. Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν στον ημιτελικό που ήμασταν πέντε γκολ πίσω. Δεν ήταν όμως φόβος. Ήταν άλλα συναισθήματα αλλά φόβο; Όχι σε καμιά στιγμή…».

Για την πρόκληση που δέχτηκε από τον έφορο του Φιλίππου Βέροιας, ο οποίος αποκάλεσε τον ΠΑΟΚ ως «ΠΑΟΚάκι»: «Γενικά παραμείναμε όλοι ψύχραιμοι. Ήταν μια κακή στιγμή, δεν θέλω να το σχολιάσω παραπάνω. Ότι έγινε, έγινε, αυτά μένουν πίσω. Αυτό που μένει είναι το τρόπαιο και όπως ξέρετε και εσείς, Κυπελλούχος είναι ο ΠΑΟΚ».

Για το που αφιερώνει το τρόπαιο: «Σαν ομάδα το αφιερώνουμε στον πρόεδρο του Α.Σ. ΠΑΟΚ τον κ. Κατσαρή αλλά και στον πρόεδρο του τμήματος, στον κ. Πετρίδη, ο οποίος τρέχει καθημερινά για την ομάδα».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος ενόψει και των πλέι οφ που πλησιάζουν: «Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάξουμε είναι να μπει η ομάδα στην 4άδα. Υπάρχουν ομάδες που διεκδικούν να μπουν στην 4άδα, ενώ σίγουρα θέση έχει ο ΔΙΚΕΑΣ. Επειδή οι αγωνιστικές είναι λίγες, είναι σίγουρο ότι οι ομάδες θα είναι πολύ κοντά στην βαθμολογία στα πλέι οφ. Για να παίξουμε στον τελικό θα πρέπει να σπάσουμε έδρα ή έδρες. Για να πάρεις το πρωτάθλημα πρέπει να κάνεις και δύσκολες νίκες. Δεν κάναμε εύκολες νίκες στο Κύπελλο όπως ξέρετε, πήραμε την πρόκριση με εκτός έδρας νίκες σε ΔΙΚΕΑ και Δούκα. Είμαστε εδώ και θα παλέψουμε πρώτα να μπούμε στην 4άδα και μετά να παίξουμε στον ημιτελικό».

Διαβάστε ακόμη...