"Δεν θα σπάσει το ρεκόρ του κόσμου"

Από τη φυγή του Λόουσον μέχρι την έλευση του Χιμένεθ, ένας παίκτης του ΠΑΟΚ κατάφερε να τον κρατήσει όρθιο με τις συγκινητικές εμφανίσεις του, όπως αυτή στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
"Δεν θα σπάσει το ρεκόρ του κόσμου"

Ο λόγος για τον Δημήτρη Εφραιμίδη, ο οποίος ήταν ο παίκτης που κράτησε τον ΠΑΟΚ στα δύσκολα και μαζί με τον Σαφράνοβιτς ήταν οι δύο βασικοί ακραίοι της ομάδας, μέχρι και τον Ιανουάριο.

Ο ίδιος μίλησε στην εφημερίδα «Arena Press» για την καταπληκτική φετινή πορεία της ομάδας, για την επόμενη δύσκολη χρονιά που έρχεται αλλά και για το όνειρο να φορέσει κάποια μέρα τη «γαλανόλευκη» στο στήθος του.

-Δημήτρη, τελικά καταφέρατε και τα πήρατε όλα!

«Είναι το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του ΠΑΟΚ και πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία, αλλά και ατομικά για κάθε αθλητή που ήταν στην ομάδα φέτος. Είναι από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας μου και πρέπει να την κρατήσω «τυπωμένη» στο μυαλό μου, ώστε να μην φύγει ποτέ αυτό που ζω τώρα!».

-Μέχρι τον Ιανουάριο και πριν έρθει ο Χιμένες, ο ΠΑΟΚ είχε δυο διαγώνιους. Εσένα και τον Σαφράνοβιτς. Αρκετοί λένε ότι όχι απλά έκανες τη δουλειά σου, αλλά έκανες και το κάτι παραπάνω.

«Σίγουρα εγώ πιστεύω πως έκανα τη δουλειά μου, βοήθησα την ομάδα όταν ήμασταν δυο ακραίοι μόνο. Εγώ και ο Σαφράνοβιτς. Έδωσα ό,τι είχα και δεν είχα γι" αυτήν την ομάδα. Όλοι μαζί με υποστήριξαν, δηλαδή δεν ήταν μόνο δική μου δουλειά, όλοι οι παίκτες της ομάδας με έβαλαν στο κλίμα, με υποστήριξαν ψυχολογικά και γι" αυτό μπόρεσα και εγώ να πιάσω υψηλές αποδόσεις και να βοηθήσω την ομάδα. Είναι καταπληκτικό το συναίσθημα να ξέρεις ότι έκανες τη δουλειά σου σωστά. Έπιασα αρκετές φορές καλές αποδόσεις, αλλά όπως είπα, αυτό είναι γενικά μια ομαδική προσπάθεια, δεν πιστεύω ότι κανείς μπορεί να πάρει αυτόν τον θρίαμβο ατομικά και να πει ότι «εγώ βοήθησα παραπάνω». Είμαστε όλοι μαζί ομάδα και όλοι μαζί φτάσαμε εδώ πέρα τον ΠΑΟΚ».

-Τελικά, ποιο ήταν το «μυστικό» αυτής της ομάδας; Παρατηρούμε άλλα σωματεία να κάνουν χρόνια για να βρεθούν στην κορυφή, ενώ όπως φάνηκε, φέτος στον ΠΑΟΚ δημιουργήθηκε από το μηδέν μια ομάδα για πρωταθλητισμό.

«Η διοίκηση έκανε στην αρχή σωστές κινήσεις σε παίκτες. Έκλεισε αθλητές που πραγματικά μπορούσαν να φτάσουν σε υψηλές επιδόσεις και να βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ. Δεν ήταν δηλαδή άσκοπες οι μεταγραφικές κινήσεις, όπως γίνεται σε αρκετές ομάδες γενικά. Όλες οι μεταγραφές, ακόμα και του Ιανουαρίου με τον Ρανγκέλ και τον Χιμένες, μας έκαναν αυτό το «κλικ» το παραπάνω. Ήταν αυτό που χρειαζόμασταν τη δεδομένη χρονική στιγμή. Είχαμε πάρα πολύ καλό κλίμα, το οποίο δημιούργησε ο προπονητής, δουλέψαμε πολύ καλά στις προπονήσεις, και όλοι πιάσαμε αρκετά υψηλές αποδόσεις. Πάνω από όλα, πιστεύω πως ήμασταν πρώτα ομάδα εκτός γηπέδου και μετά εντός. Όλοι οι χαρακτήρες των παιδιών στον ΠΑΟΚ φέτος ήταν ένας και ένας και αυτό το βγάλαμε μέσα στο γήπεδο. Κρατήσαμε ψηλά το οικογενειακό κλίμα της ομάδας, δεν νιώσαμε ποτέ σφιγμένοι και αυτό πιστεύω μας βοήθησε πολύ. Νομίζω πως όλα τα παραπάνω που ανέφερα ήταν το μυστικό της φετινής χρονιάς».

-Όταν ήρθες στον ΠΑΟΚ πίστευες ότι μπορείτε να καταφέρετε και τους δυο στόχους;

«Δεν το σκεφτόμουν στην αρχή της χρονιάς ότι μπορούμε να το πετύχουμε, κακά τα ψέματα... πιστεύω ότι οι στόχοι μας ήταν υψηλοί, αλλά όχι τόσο υψηλοί. Ο ΠΑΟΚ αρκετά χρόνια προσπαθούσε να βρεθεί στην 4άδα του πρωταθλήματος. Μόνο κ μόνο η προϊστορία του ΠΑΟΚ μας έλεγε ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά φέτος. Ένας τίτλος θα ήταν επιτυχία, θα ήταν υπέρβαση για εμάς. Τελικά, καταφέραμε να πάρουμε και τους δυο τίτλους, γι" αυτό και ο κόσμος έδωσε βροντερό «παρών» στους αγώνες».

-Για τον κόσμο που σημείωσε ένα απίστευτο ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα πρωταθλήματος, τι έχεις να πεις;

«Στα χρονικά του βόλεϊ αυτό έχει γίνει μόνο σε ευρωπαϊκό παιχνίδι και προσωπικά πιστεύω πως δεν θα σπάσει αυτό το ρεκόρ που έκανε ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Ελπίζω του χρόνου στην κανονική διάρκεια του αγώνα, να έρθουν τουλάχιστον 1.000 φίλοι της ομάδας σε κάθε παιχνίδι. Δεν πρέπει να είναι μια έκρηξη, ένα πυροτέχνημα αυτό που έγινε φέτος. Ο κόσμος για να έρθει στο γήπεδο θέλει να δει παραπάνω επιτυχίες και το καταλαβαίνω αυτό. Κάναμε τις επιτυχίες με τον ΠΑΟΚ, τους δείξαμε ότι έχουμε καλή ομάδα, τους δείξαμε ότι μπορούμε να γίνουμε μεγάλη ομάδα στο βόλεϊ, όχι μόνο ο Ολυμπιακός που έχει πολλούς τίτλους. Άλλωστε δεν κάνουν οι τίτλοι μόνο τις μεγάλες ομάδες... μέσα στο γήπεδο δείχνεις πόση μεγάλη ομάδα είσαι. Και εμείς το δείξαμε και με τον Παναθηναϊκό και με τον Ολυμπιακό».

-Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, είδαμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να κάνουν την ανατροπή και δη στο τρίτο σετ. Αγχώθηκες σε εκείνο το σημείο;

«Σίγουρα όταν πήγε ο Ολυμπιακός να κάνει την ανατροπή και να το γυρίσει, μου πέρασαν σκέψεις από το μυαλό μου. Ωστόσο, είχαμε ήδη το πάνω χέρι, ήμασταν 2-0 στις νίκες, ήμασταν 2-0 στα σετ, αλλά ακόμα και να μην τελειώναμε τον αγώνα σε εκείνο το σημείο, δεν πιστεύω πως ο Ολυμπιακός είχε το ψυχικό κουράγιο να κάνει κάτι, με τόσο γεμάτο γήπεδο, που μας έδινε απίστευτη ώθηση. Στους ημιτελικούς με τον Παναθηναϊκό και στα τελικά με Ολυμπιακό, φάνηκε πως οι αντίπαλοι ήταν επηρεασμένοι από την ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος μας».

-Εσύ είσαι από τους λίγους που έχουν συμβόλαιο και για τη νέα χρονιά. Νιώθεις δικαιωμένος για την επιλογή να έρθεις στον ΠΑΟΚ;

«Ναι, έχω συμβόλαιο και για του χρόνου και από την πλευρά μου θέλω να είμαι εδώ και του χρόνου. Νιώθω δικαιωμένος που ήρθα στον ΠΑΟΚ, ήταν από τις καλύτερες κινήσεις που έχω κάνει στη μικρή μου καριέρα και νιώθω πολύ δικαιωμένος που πίστεψα στον ΠΑΟΚ και η ομάδα σε εμένα».

-Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο είναι και η εθνική ομάδα. Φέτος βρέθηκες στην 25άδα των επιλογών του ομοσπονδιακού τεχνικού.

«Για πρώτη φορά στην καριέρα μου με κάλεσαν στην 25άδα της εθνικής, όπου πιστεύω ότι ήταν μια απόδειξη στον εαυτό μου, ότι μπορώ να παίξω σε υψηλό επίπεδο. Από χρόνο σε χρόνο θα είμαι καλύτερος και εύχομαι να φτάσω στο σημείο να φορέσω τη «γαλανόλευκη» σε έναν αγώνα. Αυτός είναι ένας μεγάλος στόχος και πρέπει να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά για να τα καταφέρω».

Διαβάστε ακόμη...