"Ήμασταν καλά διαβασμένοι"

Ο Βασίλης Πλίκας ήταν από τους κορυφαίους στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Φοίνικα Σύρου και βοήθησε σημαντικά στη νίκη του Δικεφάλου. παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με ίωση.
"Ήμασταν καλά διαβασμένοι"

Μιλώντας για την νίκη επί του Φοίνικα, τόνισε: «Βρήκαμε έναν Φοίνικα με κάποια προβλήματα τραυματισμών. Εμείς από την πλευρά μας εκμεταλλευτήκαμε τις αδυναμίες του και ακολουθώντας την τακτική μας καταφέραμε να πάρουμε το τρίποντο. Παίξαμε πολύ καλά τακτικά και χωρίς να χρειαστεί να ρισκάρουμε στο παιχνίδι μας φθάσαμε στην νίκη. Ήμασταν προετοιμασμένοι και διαβασμένοι για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι καθώς θέλαμε πολύ να το κερδίσουμε. Κρατήσαμε την τακτική μας και πήγαμε πολύ καλά στο συνδυασμό σερβίς - μπλοκ- άμυνα».

Για την νίκη με καθαρό σκορ είπε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε να κερδίσουμε με καθαρό σκορ. Όπως και πριν όμως πήγαμε καλά σε όλους τους τομείς και εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρον όλες τις αδυναμίες του Φοίνικα».

Για την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο Δημήτρης Βικέλας, ανέφερε: «Ήταν μια καλή ατμόσφαιρα. Το γήπεδο ήταν γεμάτο από κόσμο αλλά εμείς δεν επηρεαστήκαμε. Το αντίθετο θα έλεγα. Ίσα-ίσα είναι ωραίο να παίζεις μπροστά σε κόσμο».

Σε ερώτηση για το αν η ομάδα αρχίζει να βρίσκει ξανά το δρόμο της πετυχαίνοντας δύο καλές νίκες απέναντι σε Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Φοίνικα Σύρου, απάντησε: «Μετά από ένα δύσκολο εικοσαήμερο που περάσαμε από τις τρεις σερί ήττες από Άρη , Νίκη και ΠΑΟ η ομάδα κάλυψε το χαμένο έδαφος. Προσωπικά θεωρώ ότι η εικόνα που βγάλαμε σε εκείνα τα παιχνίδια δεν ήταν πραγματική εικόνα της ομάδας και δεν ανταποκρίνονταν στις πραγματικές μας δυνατότητες. Μετά και την νίκη επί του Εθνικού η ομάδα άρχισε να ανακτά την ψυχολογία της και αυτό φάνηκε και στο ματς με τον Φοίνικα. Στο βόλει δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο».

Τέλος για το εντός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί στο Παλατάκι με τον ουραγό της βαθμολογίας Μίλωνα σημείωσε: «Σίγουρα στο παιχνίδι με τον Μίλωνα που είναι μέσα στην έδρα μας θέλουμε την νίκη. Σεβόμαστε τον αντίπαλο αλλά από την άλλη εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τον καθήκον μας. Τέτοια παιχνίδια όμως κρύβουν παγίδες και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Από την δική μας απόδοση θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα».

Διαβάστε ακόμη...