Το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ

Στις 21 Ιουλίου του 1980 όταν οι AC/DC κυκλοφόρησαν το Back in Black γνώριζαν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους.
Το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ

Το συγκεκριμένο άλμπουμ έφτασε στην κορυφή των τσάρτ σε όλον τον πλανήτη. Τρία χρόνια μετά γεννήθηκε ο Βλάντο Πέκοβιτς. Ο τύπος που εμφανίστηκε πριν λίγες μέρες στο Παλατάκι, με την στάμπα του συγκροτήματος στο μπλουζάκι του, έτοιμος να βάλει τον Δικέφαλο να χορεύει στου δικούς του ρυθμούς.

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ θέλει φέτος να ροκάρει σκληρά δίνοντας μάχη για να κρατήσει τον τίτλο του ενώ σε λίγες εβδομάδες το ελληνικό βόλει επιστρέφει ξανά στα μαύρα. Back in Black εξαιτίας του πρωταθλητή ΠΑΟΚ που απο φέτος θα έχει νέο μαέστρο: Ο Πέτκοβιτς είναι ο νέος πασαδόρος. Ενας παίκτης ευρωπαϊκού επιπέδου, με διεθνείς κατακτήσεις.

Τρομάζει η όψη του. Δυνατός αθλητής, αρκετά ψηλος (1.98μ) τον βλέπει με δέος ένας... κοινός θνητός. Το βλέμμα του; Σαν έτοιμος να μπει στον αγώνα. Σκληρό, παγωμένο... Με τα μαύρα του ΠΑΟΚ ο τίτλος Black Ice των AC DC θα του ταίριαζε απόλυτα.

Θέλει χρόνο ο πασαδόρος σε μία νέα ομάδα. Είναι το άλφα και το ωμέγα αν και ο ίδιος ο Πέτκοβιτς δεν το ενστερνίζεται αυτό όπως τονίζει στο INPAOK.

Το βάρος που έχει αναλάβει ο Πέτκοβιτς; Τεράστιο. Ένας Βασίλης Κουρνέτας, ένας γεννημένος πρωταθλητής όπως δήλωσε πριν λίγες ημέρες ο Ερνάντο Γκόμεζ στο INPAOK, δεν αντικαθίσταται εύκολα. Το παραδέχεται και ο ίδιος ο Σέρβος του ΠΑΟΚ όμως δεν δείχνει να... μασάει.

Όπως όταν του είπαμε πως η κοινή γνώμη θεωρεί τον Ολυμπιακό φαβορί και ότι είναι καλύτερος απο τον ΠΑΟΚ. «Ετσι αυτό να λένε να πορωνόμαστε πιο πολύ», απαντάει και τα Hells Bells άρχιζαν να χτυπούν για τους αντιπάλους του πρωταθλητή Ελλάδος.

Κυρίες και κύριοι ο Βλάντο Πέτκοβιτς, στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του ΠΑΟΚ. Που αλλού; Στο INPAOK...

-Ποιος ήταν ο βασικός λόγος που είπες ναι στην πρόταση του ΠΑΟΚ για να έρθεις στην Ελλάδα και με ποιον μίλησες γι να πάρει πληροφορίες;

«Γνώριζα τον ΠΑΟΚ από πριν. Άλλωστε ο αδερφός μου έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα και ξέρει τι σημαίνει ΠΑΟΚ. Έτσι λοιπόν από την πρώτη στιγμή που μου έγινε πρόταση δεν είχα καμία αμφιβολία και είπα αμέσως ναι! Επιπλέον γνώριζα πως ο προπονητής, Γιάννης Καλμαζίδης είναι πολύ καλός και αυτό ήταν ένα έξτρα κίνητρο».

-Ποια είναι η άποψη σου για την ποιότητα της ομάδας;

Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση καθώς προπονούμαστε και παίζουμε κάποια φιλικά με πολλές απουσίες καθώς πολλοί παίκτες λείπουν με τις Εθνικές ομάδες. Είναι δύσκολο έτσι αλλά σύντομα θα είμαστε όλοι μαζί και θα μπορούμε να δουλέψουμε όλοι μαζί.

-Είσαι ένας παίκτης-κλειδί για την ομάδα. Πόσο καιρός θα χρειαστεί για να δεθείς;

Δεν συμφωνώ ότι είμαι παίκτης κλειδί. Κάθε παίκτης είναι παίκτης κλειδί. Δεν μπορώ να πασάρω χωρίς υποδοχή ούτε μπορούμε να κερδίσουμε πόντο χωρίς τον παίκτη που θα καρφώσει. Είμαι ένας ακόμα παίκτης της ομάδας τίποτα παραπάνω. Όλοι είναι σημαντικοί στην ομάδα. Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά φέτος. Θέλουμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Είναι πιο δύσκολο να υπερασπιστείς έναν τίτλο από το να τον κερδίσεις.

Θα είναι ακόμα πιο δύσκολο και από πέρσι γιατί μετά από δύο συνεχόμενες κατακτήσεις όλοι θα θέλουν να παίξουν εναντίον μας πολύ καλά και ειδικά στην έδρα μας. Προπονούμαστε σκληρά για να τα καταφέρουμε. Περιμένουμε να έρθουν όλοι οι παίκτες για να δουλέψουμε. Θεωρώ ότι όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα είμαστε έτοιμοι. Ίσως όχι 100% αλλά σε κάθε αγώνα θα γινόμαστε καλύτεροι.

Πέτκοβιτς: Θέλω το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ

 

 

-Είναι το ελληνικό πρωτάθλημα διαφορετικό σε σχέση με άλλα που έχεις αγωνιστεί στην καριέρα σου;

Κάθε πρωτάθλημα διαφέρει. Έπαιζα για παράδειγμα τρία χρόνια στο Ιράν και στις εξέδρες είχε 10.000 κόσμο χωρίς ούτε μία γυναίκα και όλοι ήταν άντρες. Τώρα λένε όλοι εδώ ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι οι καλύτεροι. Για να το λένε έτσι θα είναι αλλά θέλω να το ζήσω εγώ αυτό και να το λέω! Έχω δει και video. Ξέρω ότι στα μεγάλα ματς ειδικά το Παλατάκι γεμίζει. Ήταν ένα κίνητρο για μένα και το γεγονός ότι οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ. Στην Τουρκία που ήμουν πέρσι δεν είχαμε καθόλου φιλάθλους. Ειδικά στην πόλη που έπαιζα δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για το βόλεϊ παρόλο που το πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα δυνατό».

-Στην καριέρα σου κέρδισες πολλούς τίτλους. Ποιο είναι το επόμενο βήμα για σένα τώρα που ήρθες στον ΠΑΟΚ;

Αυτό δεν μπορώ να το πω ξεκάθαρα.Η ζωή είναι περίεργη και δεν μπορείς να ξέρεις τι μπορεί να σου φέρει. Ίσως για παράδειγμα να τα πάμε καλά φέτος με τον ΠΑΟΚ και να μείνουμε όλοι και του χρόνου. Ίσως να μην μείνουμε. Για μένα προσωπικά αυτό το βήμα που τώρα θέλω να κάνω είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ. Όμως θα είναι δύσκολο. Θα πρέπει όλοι σε κάθε αγώνα να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας αν θέλουμε να γίνουμε πρωταθλητές.

«Πρόκληση να αποδείξουμε ότι o ΠΑΟΚ είναι καλύτερος»

 

 

-Αντικαθιστάς έναν σπουδαίο για το ελληνικό βόλεϊ και για τον ΠΑΟΚ πασαδόρο τον Βασίλη Κουρνέτα...

Δεν τον γνωρίζω προσωπικά αλλά τον ξέρω ως παίκτη και τα όσα έχει καταφέρει. Έχουμε παίξει και εναντίον σε αγώνες. Είναι έναν πολύ καλός παίκτης. Θα είναι δύσκολο να τον αντικαταστήσω αλλά θα κάνω το καλύτερο μου».

– Κάποια ΜΜΕ που λένε πως φέτος ο Ολυμπιακός θα είναι πιο δυνατός από τον Δικέφαλο;

Μου αρέσει να το λένε αυτό. Είναι μία πρόκληση για να αποδείξουμε το αντίθετο. Στο τέλος θα δούμε ποιος είναι καλύτερος. Είναι μία μεγάλη σεζόν θα είναι δύσκολη η προσπάθεια θα παίξουμε πολλές φορές μαζί. Προτιμώ να χάσω όλα τα ματς από τον Ολυμπιακό και να τον κερδίσω στο τελευταίο το κρίσιμο.

-Θέλεις να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ;

Όσο για τον κόσμο, περιμένω με αγωνία να ζήσω την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Όταν βλέπεις γεμάτο γήπεδο,κόσμο που σε υποστηρίζει που πληρώνει εισιτήριο για να παίζεις 20% παραπάνω. Το μήνυμα μου. Το μήνυμα μου είναι να μας στηρίζουν. Ειδικά στις ήττες να είναι δίπλα στην ομάδα. Ποτέ να μην σκύβουν το κεφάλι αν κάποια στιγμή παίξουμε χάλια.

 

Διαβάστε ακόμη...