Θερμό Καλοκαίρι...

Αρκετά "ζεστό" αναμένεται το φετινό καλοκαίρι, πέριξ της Τούμπας.
Equalizer Equalizer
Θερμό Καλοκαίρι...

Την ώρα που η απόλυτη πλειοψηφία των ελληνικών ομάδων ψάχνει εναγωνίως να βρει φως στο τούνελ, ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να βιώσει κοσμογονικές αλλαγές τους επόμενους μήνες. Αλλαγές που μπορεί εδώ και καιρό να "σιγοψήνονται" με τις ζυμώσεις στα διοικητικά, αλλά πλησιάζει πια η ώρα που θα τις δει και ο κόσμος μπροστά στα μάτια του.

Ξεκινώντας απο τα μεταγραφικά ζητήματα, όπου όλες οι τοποθετήσεις του Σαββίδη αλλά και συνεργατών του, δείχνουν πως ο ΠΑΟΚ θα κυνηγήσει παίκτες απο το πάνω ράφι. Αν δεν έχουν γίνει ήδη οι πρώτες κινήσεις, τότε σίγουρα αναμένονται το επόμενο διάστημα. Στο κάτω κάτω, είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των παικτών που -βάσει των ρεπορτάζ- πρόκειται να αποκτηθούν, ώστε δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για πέταμα. Πιθανότατα, κάποια πράγματα θα προτιμηθεί να δοθούν στη δημοσιότητα μετά το πέρας των σημαντικών αγωνιστικών υποχρεώσεων. Σε κάθε όμως περίπτωση, το μεταγραφικό κομμάτι θα βρίσκεται σίγουρα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, οχι μόνο για ουσιαστικούς λόγους, αλλά και επικοινωνιακούς, καθώς πλησιάζει πια η ώρα που ο κόσμος θα πρέπει να ξαναζεσταθεί, να συσπειρωθεί, και να δείξει οτι τα επόμενα χρόνια θα είναι ξανά παρών...

Δεύτερο ζήτημα, είναι βέβαια αυτό του προπονητικού επιτελείου. Η κριτική που έχει ασκηθεί, είναι γνωστή. Απο όλους. Το ζήτημα εν προκειμένω, είναι η στάση του μεγαλομετόχου. Αν θα αποφασίσει δηλαδή να πορευθεί και την επόμενη χρονιά, με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο. Η θέση μου είναι πέρα για πέρα αρνητική. Αλλά δεν νομίζω να παίζει και κάποιο ρόλο. Το μεγαλύτερο στοίχημα για τον Ιβάν Σαββίδη σε ο,τι αφορά το θέμα προπονητή, είναι το επικοινωνιακό "γκελ" που θα κάνει στον κόσμο η τελική του απόφαση. Πέρα δηλαδή απο το πρακτικό αποτέλεσμα στην πορεία της ομάδας, τίθεται και θέμα ψυχολογίας του κόσμου του ΠΑΟΚ. Είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί η επιθυμητή συσπείρωση και να δημιουργηθούν ουρές για εισιτήρια διαρκείας, αν υπάρχει και αιωρείται συνέχεια μια γκρίνια για τον προπονητή. Ιδιαίτερα αν αυτή η κριτική έχει και σοβαρά επιχειρήματα, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του Δώνη.

Τρίτο θέμα, οι εξελίξεις στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχω τοποθετηθεί το τελευταίο εξάμηνο αρκετές φορές, συνεπώς η θέση μου είναι γνωστή. Αν εν τέλει αποδειχθεί πως επίκεινται εξελίξεις στο σύστημα που διοικεί το ποδόσφαιρο, είναι αυτονόητο πως ο ισχυρός πλεόν ΠΑΟΚ θα κληθεί να παίξει το ρόλο του. Πιθανώς και να αναλάβει τα ηνία -κάτι που με βρίσκει πέρα για πέρα αντίθετο. Σε κάθε όμως περίπτωση, δεν θα είναι πια δυνατό για τον ΠΑΟΚ, να κρυφτεί σε μια γωνία. Να αφήσει τις εξελίξεις να τρέξουν, χωρίς να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι. Πως θα το χειριστεί;

Τέταρτο θέμα, οι εγκαταστάσεις της ομάδας. Ήδη υπάρχουν σημαντικές ζυμώσεις για το θέμα του προπονητικού κέντρου. Οι επιστολές, οι αυτοψίες, τα ελικόπτερα και οι προτάσεις, πάνε κι έρχονται. Οι τοπικοί άρχοντες διαλαλούν την πραμάτεια τους, με μαεστρία. Είναι δεδομένο πως ο Σαββίδης ποντάρει πολλά (και για ευρύτερα επιχειρηματικούς λόγους) στη δημιουργία υπερσύγχρονου κέντρου υποδομών για τον ΠΑΟΚ. Και καλά κάνει. Προσωπικά θεωρώ πως είναι μακράν καλύτερη λύση η επένδυση σε σοβαρές υποδομές, παρά σε αβέβαιες κι εφήμερες μεταγραφές. Είναι κι εδώ βέβαιο, πως μέσα στο καλοκαίρι θα έχει οριστικοποιηθεί ο τόπος, ο χρόνος και ο τρόπος που θα πραγματοποιθεί αυτή η επένδυση, εκτοξεύοντας τις μετοχές του ΠΑΟΚ.

Πέμπτον, το γηπεδικό. Ήδη έχουν ακουστεί ειδήσεις σχετικά με πιθανότητες, προτάσεις και μελλοντικά σχέδια. Δεν είναι καθόλου απίθανο, να υπάρξουν εξελίξεις και για το συγκεκριμένο θέμα, μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Χωρίς όμως να είναι στην πρώτη γραμμή προτεραιτότητας. 

Έκτο και τελευταίο θέμα, η ολοκλήρωση της ανασυγκρότησης λειτουργίας της ομάδας. Θα παραμείνει ως έχει το διοικητικό σχήμα; Θα υπάρξουν αλλαγές στο προσωπικό; Τί αλλαγές θα έχουμε στις εταιρίες που υποστηρίζουν την ομάδα υλικοτεχνικά (ένδυση κλπ); Ειδικά σχετικά με το τελευταίο ερώτημα, είναι μάλλον βέβαιο πως ο ΠΑΟΚ θα στραφεί σε καλύτερες λύσεις. Τα όσα κωμικά προηγήθηκαν σχετικά με την εταιρία ένδυσης (χωρίς να φταίει αποκλειστικά η ίδια), είναι γνωστό πως εκνεύρισαν τον Ιβάν Σαββίδη. Δεν θα με εξέπλητε καθόλου, αν μάθαινα πως ο ΠΑΟΚ έχει ήδη αναζητήσει καλύτερες λύσεις. Είναι δεδομένο πως κάποιες αλλαγές που σχετίζονται με την ίδια την ομάδα, πρέπει να περιμένουν μέχρι τη λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων. 

Και όλα αυτά τα θέματα, είναι μόνο η αρχή. Το καλοκαίρι θα είναι θερμό, και υποψιάζομαι πως θα δώσει... αρκετό ψωμί στις φυλλάδες και τους δημοσιογράφους. 

ΥΓ Αλλαγή έδρας του τελικού; Ξεχάστε το. Γελοίοι.

Διαβάστε ακόμη...