Δύσκολος αγώνας…

Προσπερνώντας γρήγορα το πολύ κακό παιχνίδι της Λιβαδειάς, θα ήθελα να εστιάσουμε στον αυριανό κρίσιμο αγώνα κόντρα στον Αστέρα…
Προπονητής της Κερκίδας
Δύσκολος αγώνας…

Ο Αστέρας κατ' εμέ αποτελεί μια μέτρια ομάδα, με έξυπνα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι της. Ταυτόχρονα, τα ματς του κυπέλλου είναι δεδομένο πως έχουν τις δικές τους ιδιομορφίες.

Τα δύο αυτά στοιχεία συντελούν στη δημιουργία μιας… περίεργης αναμονής για το παιχνίδι της Τούμπας.

Οι βαρύγδουπες δηλώσεις των ανθρώπων του Αστέρα, που στηρίζονται στο πρώτο (!?) ματς της Τούμπας που έγινε πριν μισό χρόνο, και μιλάνε για σκορ ασφαλείας από το πρώτο ματς, μου δείχνουν πως, είτε οι άνθρωποι είναι άσχετοι με το αντικείμενο, ή οι δηλώσεις τους είναι προβοκατόρικες.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως ο… πολλά βαρύς Τσιώλης, ανέφερε τη λέξη ΠΑΟΚ, συχνότερα κι από οτιδήποτε άλλο τον τελευταίο καιρό.

Από την άλλη, βέβαια, τα παιχνίδια κρίνονται (συχνά) εντός γηπέδου.

Επομένως εκεί, ο Δικέφαλος θα πρέπει να αναμετρηθεί και με τις δικές του εγγενείς αδυναμίες.

Θεωρώ μεγάλο σφάλμα το να πάμε στο γήπεδο όντας σίγουροι για την ποιοτική ανωτερότητα της ομάδας μας, καθώς οι δύο παίκτες που πραγματικά έκαναν τη διαφορά στον ΠΑΟΚ, από τον Γενάρη κι έπειτα, θα απουσιάζουν. Πρόκειται για τους Βούκιτς και Ολίσε, που κατ εμέ δεν υπήρχε τρόπος αντιμετώπισης τους από τον Αστέρα.

Συνεπώς, ο Δώνης θα έχει λιγότερα όπλα στη φαρέτρα του, και θα χρειαστεί προσεκτικότερη διαχείριση του ματς.

Θεωρώ απίθανο το ενδεχόμενο ο Αστέρας να αλλάξει ξαφνικά την προσέγγιση του και να μην παίξει με φαρμακερές αντεπιθέσεις.

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ θα έχει να ξεκλειδώσει την άμυνα του αντιπάλου, όπου θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το αν και κατά πόσο ο Δώνης θα «ανεβάσει» παίκτες από τις πίσω γραμμές, ώστε να υποκαταστήσει την έλλειψη τεχνικής (λόγω απουσίας Ολίσε) με την πληθώρα ποδιών πέριξ αλλά και εντός της αντίπαλης περιοχής. Κάτι τέτοιο βεβαίως θα επηρεάσει την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.

Η διαφαινόμενη χρησιμοποίηση των Λόρενς – Σάλπι στο δεξί άκρο και την επίθεση, αφαιρεί κάτι από ταχύτητα, προσδίδει όμως δύναμη και εμπειρία. Απέναντι, ο Καμαρά μπορεί να μην έχει δείξει σημαντικές τεχνικές ικανότητες, έχει όμως χαρίσει πόντους στην ομάδα μέχρι σήμερα (ανάμεσά τους και αυτοί στη Λιβαδειά, παρότι ήταν κάκιστος).

Στο σημείο αυτό είναι που θα χρειαστεί η καυτή Τούμπα. Είναι δεδομένο πως οι παίκτες του Αστέρα, παρά τα όσα γραφικά λέγονται και γράφονται, δεν έχουν ιδέα από πραγματικά κρίσιμα ματς, και συνθήκες πίεσης.

Από την άλλη, όσο «επιστημονικά» κι αν εξηγήσει κανείς τα ποδοσφαιρικά δεδομένα, η αύρα της Τούμπας γίνεται εδώ και δεκαετίες αισθητή σε ακτίνα χιλιομέτρων. Και πάντα έπαιζε το ρόλο της.

Είναι λοιπόν για μένα σημαντικό να βρεθούν από νωρίς οι αντίπαλοι σε συνθήκες πίεσης όχι μόνο αγωνιστικής, αλλά και ψυχολογικής. Σε αντίθετη περίπτωση, η έλλειψη ενός παίκτη-κλειδί από την πλευρά του ΠΑΟΚ, θα φέρει δυσκολίες στο ματς.

Συμπερασματικά, δύο είναι τα στοιχεία που θα επηρεάσουν και θα ορίσουν τη μορφή του αυριανού ημιτελικού : Οι επιλογές που θα κάνει ο ΠΑΟΚ, σχετικά με το «πόσο» θέλει να βγεί μπροστά, αλλά και η στάση της Τούμπας, που για πρώτη φορά φέτος θα κληθεί να επιβεβαιώσει τη φήμη της καυτής έδρας.

Διαβάστε ακόμη...