Όταν το δημόσιο χάνει το δρόμο ...

Σε μια εποχή που το ελληνικό δημόσιο προσπαθεί με κάθε τρόπο να μαζέψει χρήματα, σήμερα (12/4)  ο εκπρόσωπός του δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, για να υπερασπιστεί το συμφέρον της πολιτείας στην υπόθεση υπαγωγής του Αρη στο άρθρο 99...
Daimon4 Daimon4
Όταν το δημόσιο χάνει το δρόμο ...

Πιο συγκεκριμένα σήμερα εκδικαζόταν η αίτηση του συμπολίτη για να υπαχθεί στο άρθρο συτό ελπίζοντας πως εκεί θα βρει τη λύση στο τεράστιο πρόβλημα χρεών  (πάνω από 30 εκατ.€) που αντιμετωπίζει. Τον Έλληνα φορολογούμενο αναφορικά με τα χρέη του Αρη και του κάθε Αρη στη φάση που περνάμε ΟΛΟΙ μας, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να πληρωθούν, γιατί στην περίπτωση που δεν συμβεί αυτό και το κράτος δεν μαζέψει έσοδα, θα υπάρξει μια ακόμη επιδρομή στις τσέπες μας (για να πάρει ότι έχει απομείνει σε αυτές)...

Το ελληνικό δημόσιο λοιπόν αντί να κάνει το αυτονόητο και να παραστεί στην εκδίκαση μιας υπόθεσης που θα του έφερνε ουκ ολίγα, προτίμησε ως δια μαγείας να λάμψει δια της απουσίας του, εξυπηρετώντας με αυτόν τον τρόπο τα συμφέροντα κάποιων και δρώντας εις βάρος του ελληνικού λαού!

Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν προς όφελος άλλων ομάδων, όμως αυτό το σημερινό είναι κάτι το εξωπραγματικό. Δεν έχει καμία λογική να μην διεκδικεί το κράτος τα έσοδά του και να κάνει "πλάτες" σε μια εταιρεία. Ειδικά εν έτει 2013 που όλοι μας ζούμε υπό το φόβο της επόμενης μέρας για τις τσέπες μας.

Η υπόθεση ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να απασχολήσει τους αρμόδιους, να εφαρμοστούν άμεσα οι νόμοι και να φωτιστούν οι λόγοι του σημερινού συμβάντος. Δεν πιστεύω με τίποτε πως αυτό που έγινε σήμερα έγινε τυχαία.

Στο δημόσιο οφείλονται το 52% των χρεών (16 εκατ €) και αν τελικά ο συμπολίτης μπει στο 99, θα μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη του σε 90 δόσεις και μάλιστα με κούρεμα περίπου 40% στον καθένα από αυτούς που χρωστάει. Κάτι που σημαίνει με απλά νούμερα πως από τα 16 εκατ. €, το κράτος θα πάρει σε 7,5 χρόνια 6,4! Μιλάμε για χρήματα που θα τα στερηθούμε εμείς και πραγματικά δεν καταλαβαίνω τον λόγο.

Και θα μου πει κάποιος: Φίλε μιλάς επειδή ο ΠΑΟΚ έχει τις πλάτες του Σαββίδη και δεν πνίγεται πλέον από τα χρέη. Ε ναι μιλάω με αυτό το δεδομένο. Τι να κάνουμε δηλαδή; Επειδή ο ΠΑΟΚ είχε την ευλογία να έχει στο τιμόνι του αυτήν την κρίσιμη στιγμή τον ομογενή επιχειρηματία, θα πρέπει πλαγίως να φέρουμε στην ίδια μοίρα και αυτούς που χρωστάνε σε όποιον μιλάει ελληνικά για να κρατηθεί το επίπεδο του πρωταθλήματος;    

Διάβασα στο διαδίκτυο την παρακάτω εντυπωσιακή είδηση:  "Είναι πραγματικά απίστευτο! Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Γιάννης Ψηφίδης είπε ενώπιον του ακροατηρίου, στη σημερινή δίκη με το αίτημα της υπαγωγής της ομάδας στο άρθρο 99 ότι "η ΠΑΕ Άρης στηρίζεται στον υφυπουργό Γιάννη Ιωαννίδη καθώς και στον ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη"!!!

Είναι βέβαιο ότι αυτή η κατάθεση του κ. Ψηφίδη θα δημιουργήσει τεράστιο θέμα, αφού σήμερα, μάλιστα, δεν παρέστη το Ελληνικό Δημόσιο για να υπερασπιστεί το έννομο συμφέρον του στη δίκη, με φαξ που εστάλη από το Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στη δικηγόρο η οποία επρόκειτο να εμφανιστεί στο ακροατήριο!"

Τα συμπεράσματα στην κρίση του καθενός σας...

 

Διαβάστε ακόμη...