«Αυτοί που απέκλεισαν την Τότεναμ»…

Εντύπωση προκάλεσε σε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα, η είδηση της επαφής του επίσημου ΠΑΟΚ με τον ποδοσφαιριστή Νικολά Ανελκά, σχετικά με την πιθανότητα μεταγραφής του.
Equalizer Equalizer
«Αυτοί που απέκλεισαν την Τότεναμ»…

Η προσωπική μου άποψη για τον αθλητή είναι ξεκάθαρα αρνητική. Για πολλούς λόγους που δεν έχουν σχέση με το παρόν κείμενο. Θα ήθελα συνεπώς να εστιάσω κάπου… παραδίπλα.

Ακόμα και αν ο ΠΑΟΚ δεν έχει σχέση με την υπόθεση του Γάλλου επιθετικού (βάσει και της διάψευσης που υπήρξε πριν λίγη ώρα διαδικτυακά), η όλη συζήτηση έχει για τον ΠΑΟΚ τεράστια κέρδη.

Έχει προφανώς γίνει αντιληπτό από όλους το πόσο τεράστια άλματα κάνει η ομάδα επικοινωνιακά αλλά και ουσιαστικά, τους τελευταίους μήνες. Από τα… όρια της διάλυσης, στην εκτόξευση. Από την πιθανή ανυποληψία, στοχεύει στη δόξα.

Προσωπικά λοιπόν, θεωρώ πως το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο κέρδος για το Δικέφαλο, θα έρθει όταν γίνει σεβαστός και ευυπόληπτος ανάμεσα στους οπαδούς των Ευρωπαϊκών ομάδων. Όταν γίνει συζήτηση στο στόμα τους. Είτε με αγωνιστικές επιτυχίες, είτε με μεταγραφές. Όταν δηλαδή ο μέσος οπαδός της Feyenoord, της Lille, της Fulham, θα είναι σε θέση να σου απαντήσει στην ερώτηση,  «whosPAOK?».

Τότε είναι βέβαια, που θα αποδειχθεί πόσο σημαντικές ήταν οι βάσεις που έμπαιναν με τις Ευρωπαϊκές πορείες, αλλά με ευκολία γκρέμισαν φέτος κάποια πειράματα…

Τότε είναι που η βραδιά του Λονδίνου θα αποκτήσει χειροπιαστό νόημα…

Μπορεί λοιπόν ο ΠΑΟΚ να ΜΗΝ έχει ακόμα ομάδα πρωταθλητισμού. Μπορεί να έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να παίξει στο… ΤσουΛου. Μπορεί ακόμα η περίπτωση του Ανελκά να είναι άλλη μια σταγόνα στο ποτήρι των παραμυθιών και των μανατζαραίων. Το σίγουρο είναι όμως, πως ο ΠΑΟΚ, που είχε ήδη τις βάσεις, μπαίνει ΞΑΝΑ στο παιχνίδι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού μάρκετινγκ. Και αυτή τη φορά, δείχνει ικανός να ξεπεράσει τα πρώτα στάδια, με ευκολία.

Γιατί, καλά είναι τα γκολ. Καλές και οι προκρίσεις. Αλλά, όλοι ξέρουν πως αυτό που στο τέλος μετράει, είναι το να σε συζητάνε συχνά. Να σε βλέπουν μπροστά τους παντού.

ΥΓ Το γέλιο της υπόθεσης είναι αλλού. Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά, το πόσο βαθιά ριζωμένο είναι το γονίδιο της αντίδρασης στον ΠΑΟΚτσή. Εκεί που άλλοι, πρωταθλητές και μη, θα τσίριζαν και θα παραληρούσαν για την προεδράρα τους και τις μεταγραφές που ετοιμάζει, ο ασπρόμαυρος κόσμος κοιτά με χοντροκομμένο βλέμμα τα πρωτοσέλιδα για τον Ανελκά, και η πρώτη του αντίδραση είναι : "Ωχ μωρέ με το παλτό.."

ΥΓ2 Κάτι πήρε το αυτί μου για κάτι κινήσεις που… θα γίνουν λέει, και μπορεί να σκάσουν κάτι φούσκες. Ρε λες;

Διαβάστε ακόμη...