Τελειώσατε, κύριοι...

Σε συνέχεια του προχθεσινού σκεπτικού μου, ξεθάβω την κρυστάλλινη μπάλα, και προβλέπω…
Equalizer Equalizer
Τελειώσατε, κύριοι...

Είναι γεγονός πως από τη μέρα της έλευσης του Σαββίδη στα κοινά του ελληνικού ποδοσφαίρου, το γενικότερο «σύστημα» των ΜΜΕ βρήκε ένα νέο ενδιαφέρον. Τον παρουσίασε με πολύ μεγάλη ευκολία (πιθανότατα δικαιολογημένα) ως τον άνθρωπο που θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος της κλίκας του ΟΣΦΠ, και έκτοτε «χτίζουν» πάνω σε αυτό το δεδομένο. Είπαμε, πιθανότατα, δικαιολογημένα.

Η πρόσφατη ιστορία με την αστεία ποινή του Σάλπι, και την εξάλειψη αυτής στο εφετείο, φούντωσε και πάλι την επιχειρηματολογία. Ειδικά στον Πειραιά και τα ΜΜΕ του, έσπασαν τα κοντέρ της ανοησίας, καταστροφολογίας, υστερίας. Το μενού των απόψεων τους κυμαίνεται από «μπουγάτσες» μέχρι και σε «απειλές από το Βορρά ενάντια στην καλή Ελλάδα». Η γελοιότητα τους, γνωστή. Οι κατευθυνόμενες –επί πληρωμή- απόψεις τους, το ίδιο.

Αυτό που σε καμία περίπτωση δεν περίμενα όμως, είναι ότι θα φανέρωναν με τόσο μεγάλη ευκολία και ανοησία, τον φόβο τους. Μετά από μία εικοσαετία παντοδυναμίας και επίδειξης «Πειραιώτικης μαγκιάς», περίμενα τουλάχιστον, να έχουν πιστέψει οι ίδιοι, πως είναι άτρωτοι. Αντιθέτως, στην πράξη βλέπουμε κάτι φοβισμένους δούλους, που γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι αδυνατούν να στηρίξουν το τερατούργημά τους.

Γνωρίζουν εκ των προτέρων πως έχουν χάσει κάθε έρεισμα στην κοινή γνώμη. Γνωρίζουν, πως έχουν περάσει οι εποχές που επηρέαζαν το κοινό στις απομακρυσμένες γωνιές της Ελλάδας με τα στημένα πρωτοσέλιδά τους, και τις ακόμα πιο στημένες «κρατικές» εκπομπές τους. Πλέον, υπάρχει αντίλογος.

Αφού τα συνειδητοποίησαν όλα αυτά, άρχισε το τρέμουλο. Και μαζί του, άρχισε μια υστερική προσπάθεια να επιτεθούν κατά δικαίων και αδίκων. Διαβάζουμε σήμερα πως, «τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, αποφάσισαν να εξουσιοδοτήσουν –εδώ γελάνε- το Σαρρή, ώστε να ’’ξηλώσει’’ την επιτροπή που δικαίωσε τον Σάλπι». Φτηνή επίδειξη δύναμης, ή μάλλον αδυναμίας.

Καθώς μάλιστα στο άμεσο μέλλον δεν προβλέπεται το πώς θα καταφέρουν στον Πειραιά να συγκινήσουν τον κόσμο τους, στρέφονται ξανά σε βλαχομαγκιές.

Αφού σε καμία περίπτωση δεν είχαν χτίσει πάνω σε κάτι πραγματικό, αληθινό, αδυνατούν να τονίσουν έστω, ότι για την ώρα έχουν καλύτερη ομάδα. Θα μπορούσαν κάλλιστα να σταθούν σ αυτό το επιχείρημα, για να κερδίσουν λίγο χρόνο. Το ξέχασαν κι αυτό, πάνω στον πανικό τους!

Ότι κι αν γίνει λοιπόν αύριο, στο «Καραϊσκάκη», το τέλος τους έχει ήδη διαφανεί. Και 10-0 να κερδίσουν, πολύ σύντομα τα χαμόγελά τους τελειώνουν.

Το γνωρίζουν, και ως πνιγμένοι, πιάνονται απ τα μαλλιά τους. Όπως έστρωσαν, ας κοιμηθούν.

ΥΓ1. Το έχω γράψει και το τονίζω : Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρασυρθούμε σε αυτό τον ιδιότυπο "ανταγωνισμό" με τους βρυκόλακες, για το ποιός θα ελέγχει το ποδόσφαιρο. Αυτά είναι δικές τους επινοήσεις, δική τους κατάρα. Ο Σαββίδης πρέπει να καταφέρει το "ακατόρθωτο". Να καθαρίσει τον κόπρο. Και τότε θα είναι μεγάλη η νίκη μας. Ειδάλλως... 

ΥΓ2. Ο τίτλος του κειμένου, θα μπορούσε να απευθύνεται παράλληλα και σε κάποιους ημέτερους, που από την πολλή μαγκιά και αλληλεγγύη, έμειναν στο τέλος μόνοι τους, ξεχασμένοι απ τον κόσμο, να απειλούν και να διώχνουν όποιον διαφωνεί μαζί τους. Ας κάτσουν στο πριβέ τους παρεάκι, να νομίζουν ότι επηρεάζουν καταστάσεις. Συγχαρητήρια.

Διαβάστε ακόμη...